Ανακαίνιση διαμερίσματος: Τι να προσέξετε

Τι πρέπει να γνωρίζετε ώστε το αποτέλεσμα μετά την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος να είναι ικανοποιητικό τόσο σε οικονομικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Επιλέξετε έναν αρχιτέκτονα – διακοσμητή εσωτερικών χώρων που θα σχεδιάσει με βάση τις πραγματικές σας ανάγκες και θα σας συντονίσει το έργο.

Καθορίστε μαζί με τον μελετητή το ύψος της ανακαίνισης που θέλετε να κάνετε.

Καθορίστε από την αρχή τις λειτουργικές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Καθορίστε το σχεδιαστικό ύφος που θα θέλατε να ακολουθηθεί.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι, αν δεν ακολουθήσετε έναν οργανωμένο τρόπο δόμησης και ανακαίνισης (με σχέδια και προαποφασισμένες εργασίες), το κόστος μπορεί να αυξηθεί έως και 30%.

Σε περίπτωση γενικής ανακαίνισης είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να αλλαχτούν τα υδραυλικά σας δηλαδή το δίκτυο ύδρευσης και πιθανόν τα σιφώνια δαπέδου στα μπάνια σας. Επίσης ο πίνακας ηλεκτροδότησης πρέπει να είναι σύγχρονα δομημένος για να σας παρέχει ασφάλεια.

Τα εξωτερικά κουφώματα θα πρέπει να αλλαχτούν αν θέλετε να έχετε ένα καλύτερο περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού σας μακριά από πολύ ζέστη και κρύο αντίστοιχα, κάτι που θα ωφελήσει άμεσα και την τσέπη σας.

Κλείστε ραντεβού για μια πρώτη εκτίμηση της ανακαίνισης της κατοικίας σας!

Οι κατεδαφίσεις και οι αποξηλώσεις είναι το πρώτο στάδιο των εργασιών. Αφορούν συνήθως μη φέροντα δομικά στοιχεία, όπως μεσοτοιχίες και σπανιότερα εξωτερικές τοιχοποιίες.

Για τις αποξηλώσεις σε (κουζίνα, μπάνιο, δάπεδα, ντουλάπες, μεσόπορτες, εσωτερικά κουφώματα, κλπ.) τα πράγματα είναι πιο ανώδυνα για το κτίριο, πρέπει όμως να γίνουν από τεχνίτες με πείρα ώστε να μην προκληθούν ζημίες σε αυτήν τη διαδικασία.

Μια πρωτοβουλία να προχωρήσετε σε μια ανακαίνιση, κουζίνας, μπάνιου, πατωμάτων, στέγης ή ολόκληρου του σπιτιού χωρίς μια ολοκληρωμένη εκτίμηση δαπάνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα, ακόμα και σε χρέη, ή το λιγότερο σε καθυστέρηση των σχεδίων. Η γνώμη και η επίβλεψη από έναν ειδικό θα σας προστατέψει από λάθος αποφάσεις.

The post Ανακαίνιση διαμερίσματος: Τι να προσέξετε appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika