Vegan Banana Bread Σοκολάτας

H υγιεινή εναλλαγή του κλασικού κέικ είναι το Banana Bread. Εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1930 στο βιβλίο μαγειρικής “Balanced Recipes” και από τότε χιλιάδες διαφορετικές εκδοχές του έχουν δημιουργηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η συνταγή είναι για vegans από τον Gabriel Nikolaidis.

Θα χρειαστείτε

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. κακάο
20 γρ. baking powder
1 κτγ. baking soda
1/2 κτγ αλάτι
3 ώριμες μπανάνες
100 γρ γάλα αμυγδάλου
80

γρ ηλιέλαιο
120 γρ. ζάχαρη
1 κτσ εκχύλισμα βανίλια

Οδηγίες για το Vegan Banana Bread

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βάζετε σε ένα μπολ τις μπανάνες και τις λιώνετε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ. Προσθέτετε στο ίδιο μπολ τις μπανάνες, το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα άλλο σκεύος αναμιγνύετε όλα τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, to baking soda και το αλάτι.

Στη συνέχεια ενώνετε τα υγρά με τα στερεά υλικά και μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ. Εάν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα θα την καλύψετε με ηλιέλαιο ή μαργαρίνη και κακάο για να μην κολλήσει το κέικ κατά το ψήσιμο.

Τέλος, ψήνετε στους 180°C για 40-50 λεπτά.

Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του κέικ με αλουμινόχαρτο 20 λεπτά αφότου το βάλετε στο φούρνο και να αφαιρέσετε το αλουμινόχαρτο 5 λεπτά πριν το βγάλετε.

The post Vegan Banana Bread Σοκολάτας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα