Tips για την κυτταρίτιδα: ποια λειτουργούν;

Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς της γυναίκας και δεν κάνει διακρίσεις στη σωματοδομή. Γυναίκες αδύνατες, άλλες γεμάτες, έστω και σε μικρό βαθμό έχουν κυτταρίτιδα.

Η καταπολέμησή της ανέκαθεν αποτελούσε πρόβλημα για το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών, αν όχι όλων. Από μικρή ηλικία σχεδόν όλες οι γυναίκες, αναρωτιόμαστε πως θα φύγει η κυτταρίτιδα και πως θα απαλλαγούμε μία για πάντα από αυτήν. Αρκετά συχνά δίνονται tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Λειτουργούν όμως όλα τα tips; Αν συνδυαστούν θα έχουν καλύτερη επίδραση στην και συνεπώς καλύτερα αποτελέσματα;

Ποιες είναι οι αιτίες
Η κυτταρίτιδα οφείλει την ύπαρξη της σε διάφορους παράγοντες όπως:

Κακή διατροφήΚληρονομικότηταΟρμονικές διαταραχέςΈλλειψη άσκησηςΑλκοόλΚάπνισμαΔιαταραχές στην λέμφοΓήρανση

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν είναι μόνο ένας ο παράγοντας που έχουμε κυτταρίτιδα, αλλά περισσότεροι, μερικοί από τους οποίους δεν μπορούν να ελεγχθούν (κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, διαταραχές λεμφικού συστήματος).

Πως φεύγει η κυτταρίτιδα γρήγορα;
Πολλά άρθρα υπόσχονται εξαφάνιση της κυτταρίτιδας σε 4 μόλις ημέρες. Η κυτταρίτιδα, δεν μπορεί να εξαφανιστεί μαγικά από πάνω μας. Ιδανικά θα ήταν υπέροχο, στον πραγματικό όμως κόσμο δεν είναι εφικτό. Πολλές σπιτικές συνταγές κατά της κυτταρίτιδας, κάποιες αρκετά διαδομένες, κάποιες όχι, κάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρουσία τους αισθητή κυρίως το καλοκαίρι όπου εκθέτουμε περισσότερο το σώμα μας. Άλλο τόσο όμως κάνουν αισθητή την παρουσία τους και καλλυντικά προϊόντα που υπόσχονται άμεσα, μόνιμα και θεαματικά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα όμως με τις κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φρούτων, λαχανικών και νερού ενώ παράλληλα ξεκινάμε γυμναστική. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα (για μικρό χρονικό διάστημα αφού πιεζόμαστε και δεν είναι ο τρόπος ζωής που έχουμε επιλέξει εν συνειδήσει), θεωρούμε πως στο αντίστοιχο σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε άλλο άνθρωπο, με δέρμα λείο και απαλό, χωρίς την όψη πορτοκαλιού.

Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ίσως δούμε βελτίωση στο σώμα μας ακολουθώντας συγκεκριμένες συνήθειες και υϊοθετόντας διαφορετικό τρόπο ζωής, σίγουρα όμως όχι γρήγορα.

Tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: ποια λειτουργούν;

Tip: Το νερό
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, το νερό βοηθάει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Συστήνεται μάλιστα η κατάποση 2 λίτρων νερών κάθε μέρα αλλά και η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε νερό όπως για παράδειγμα τα αγγούρια, τα μήλα, τα καρπούζια και οι πιπεριές. Επιπλέον, ένα πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά διατροφολόγιο, βοηθάει στη μείωση του λίπους.

Tip: Οι τροφές
Μερικές τροφές που πιθανόν να σας φανούν χρήσιμες για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι οι εξής:

Πορτοκάλια & Γκρέιπφρουτ: Αυτά τα εσπεριδοειδή αποτελούν πλούσια πηγή Βιταμίνης C, ενισχύοντας την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλοντας στην διάσπαση του λίπους.Λιναρόσπορος: Από τους πιο πλούσιους σε φυτικές ίνες και πρωτεϊνη σπόρους. Ο λιναρόσπορος βοηθάει στο αδυνάτισμα και κατ’επέκταση στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.Το πράσινο τσάι θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας αφού θεωρείται βοηθητικό στη μείωση της κυτταρίτιδας.
Με σωστή διατροφή και κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και κατάποση αρκετού νερού, η όψη του φλοιού πορτοκαλιού θα μειωθεί αισθητά, όχι όμως ολοκληρωτικά.

Tip: Η άσκηση
Η άσκηση είναι σημαντική όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά συνολικά για την υγεία μας. Με την ολιγόλεπτη καθημερινή άσκηση, τονώνεται όλος μας ο οργανισμός, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας ενώ παράλληλα γίνεται καύση λίπους.

Tip: Το λεμφικό μασάζ
Το λεμφικό μασάζ έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει δραστικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Όταν το λεμφικό σύστημα (το οποίο αποτελείται από αδένες, λεμφαδένες, αγγεία, αμυγδαλές, σπλήνα, θύμος αδένας και αδενοειδείς εκβλαστήσεις) υπολειτουργεί ο οργανισμός παύει να λειτουργεί ανοσοποιητικά και να αποβάλλει λίπη και τοξίνες που περισσεύουν. Με το λεμφικό μασάζ επιτυγχάνεται η σωστή λειτουργία του λεμφικού συστήματος και της λέμφου, αποβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ό,τι έχει συσσωρευτεί και δεν έχει αποβληθεί από τον οργανισμό. Για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα το λεμφικό μασάζ όπως κάθε θεραπεία, θα πρέπει να είμαστε τυπικοί όσον αφορά τον κύκλο θεραπειών και τη συχνότητα.

Tip: Τα καλλυντικά
Πολλά προϊόντα για την κυτταρίτιδα, υπόσχονται θαύματα όσον αφορά την αντιμετώπιση της. Είναι δυνατόν ένα προϊόν, το οποίο απλώνεται επιδερμικά να έχει θεαματικά αποτελέσματα; Τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας, συνδυαστικά με σωστή διατροφή, αρκετή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και νερού, γυμναστική και μαλάξεις, επιφανειακά τουλάχιστον δίνουν την αίσθηση πως η κυτταρίτιδα καταπολεμάται αποτελεσματικά. Όταν γίνεται χρήση τους, σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα και την ψυχολογία μας που αλλάζει αφού καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεφορτωθούμε την κυτταρίτιδα, νιώθουμε πως μειώνεται ενώ στην πραγματικότητα η αλλαγή που βλέπουμε δεν ανταποκρίνεται καν στην πραγματικότητα.

The post Tips για την κυτταρίτιδα: ποια λειτουργούν; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika