DIY: Πώς να μετατρέψετε το λαμπερό κραγιόν σας σε ματ σε 1 λεπτό!

Τα ματ χείλη συνεχίζουν να είναι μία από τις μεγαλύτερες- πιο hot και safe- τάσεις στο μακιγιάζ μας. Και αυτό γιατί τα ματ κραγιόν μένουν σταθερά για ώρες, δεν μας προδίδουν και δεν μας απογοητεύουν.

Πώς μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κραγιόν σε ματ ανέξοδα, με μία απλή κίνηση.

Θα χρειαστείτε:

1 Μία χαρτοπετσέτα!

2 Το κραγιόν που θέλετε να μετατρέψετε σε ματ

3 Μία διάφανη πούδρα μακιγιάζ

Η

διαδικασία
Απλώστε το κραγιόν στα χείλη σας ως συνήθως (αφού πρώτα τα έχετε ενυδατώσει καλά), φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να το απλώσετε ομοιόμορφα για να μην υπάρχουν διορθώσεις στο περίγραμμα ή στο γέμισμά τους και πάρτε ένα φύλλο από τη χαρτοπετσέτα.

Στη συνέχεια, με το πινέλο πάρτε μία μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας.

Ακουμπήστε τη χαρτοπετσέτα πάνω στα χείλη σας και ταμποναριστά περάστε το πινέλο (με τη διάφανη πούδρα) πάνω απ’ όλη την επιφάνειά τους.

Πιέστε τα χείλη σας μεταξύ τους αλλά και πάνω στη χαρτοπετσέτα και αφαιρέστε τη προσεκτικά.

Μόλις δημιούργησατε τη ματ εκδοχή του αγαπημένου σας κραγιόν.

Οι make up artists χρησιμοποιούν ρουζ για να μετατρέψουν κάθε glossy υφή σε ματ αποτέλεσμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη μία απόχρωση ρουζ ή σκιάς που να ταιριάζει αρκετά με την απόχρωση του κραγιόν που σκοπεύετε να μετατρέψετε σε ματ. Αν έχετε ένα αρκετά σκούρο κραγιόν προτιμήστε ένα ρουζ σε σκούρο ροζ, ενώ αν έχετε ένα ροζ κραγιόν που θέλετε να το σκουρύνετε επιλέξτε μία μοβ σκιά.

Το μυστικό

Εάν το κραγιόν που μόλις αγοράσατε, δεν έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση επάνω στα χείλη σας με αυτή που είδατε στο δειγματολόγιο, δοκιμάστε πριν το εφαρμόσετε απευθείας στα χείλη, να περάσετε μικρή ποσότητα foundation σαν βάση για να δημιουργήσετε τον καμβά σας. Έπειτα, εφάρμόστε το κραγιόν. Τώρα η απόχρωση θα δείχνει ακριβώς η ίδια!

The post DIY: Πώς να μετατρέψετε το λαμπερό κραγιόν σας σε ματ σε 1 λεπτό! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα