DIY: Αντιγηραντικό τζελ από λιναρόσπορο

Φτιάξτε μόνες σας αυτό το αντιγηραντικό τζελ από λιναρόσπορο και δείτε πώς απαλύνονται οι ρυτίδες.

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, περιέχει λιπαρά οξέα και ιδιαίτερα ω-3. Η βιταμίνη Ε που περιέχει είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και προστατεύει τα κύτταρα από τις φθορές. Λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης αλλά και για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες, ο λιναρόσπορος πλέον χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία. Το τζελ από λιναρόσπορο εμπεριέχεται σε αρκετές συνταγές φυσικών μασκών ομορφιάς.

Για να παρασκευάσετε το τζελ από λιναρόσπορο θα χρειαστείτε:

½ κούπα

απιονισμένο νερό
3 κ.σ. καστανός λιναρόσπορος
Τούλι
Γυάλινο βαζάκι

Οδηγίες προετοιμασίας

Ρίχνετε το νερό και το λιναρόσπορο σε μπρίκι να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ανακατεύετε συνεχώς το μίγμα.

Μετά από 4’-5’ αρχίζει και δημιουργείται ένα πηχτό τζελ. Τότε συνεχίζετε το βρασμό για μερικά λεπτά ακόμα, ώσπου να φαίνεται στο κουτάλι ότι έχει πήξει αρκετά και έχει δημιουργηθεί το ζελέ που θέλετε.

Τοποθετείτε τούλι πάνω από ένα ποτήρι (τριπλό ή διπλό, ανάλογα πόσο αραιό είναι) και μέσα σε αυτό ρίχνετε το μίγμα.

Επειδή το τζελ από λιναρόσπορο δεν θα περάσει εύκολα απ’ το δίχτυ, πιέστε ώστε να πέσει στο ποτήρι όλη η ποσότητα που παρασκευάσατε.

Εφόσον πιέσετε όλους τους σπόρους μέσα στο τούλι, τότε μεταφέρετε το τζελ από λιναρόσπορο σε καθαρό και στεγνό βαζάκι, γυάλινο, με καπάκι.

Το τζελ λιναρόσπορου είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά σε ρυτίδες έκφρασης, αλλά και ως φυσικός ορός (serum)!

Φυλάξτε το βαζάκι στο ψυγείο τουλάχιστον για μία εβδομάδα και χρησιμοποιείτε το τζελ μόνο του, ή ως συστατικό σε φυσικές – χειροποίητες μάσκες προσώπου.

The post DIY: Αντιγηραντικό τζελ από λιναρόσπορο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα