3 τρόποι που πολλαπλασιάζουν τον ελεύθερο χρόνο σας

Ο χρόνος σας είναι ίσως ο πιο σημαντικός πόρος που έχετε να διαχειριστείτε μέσα στην ημέρα σας λέει η Eλίνα Γιαχαλή, NLP Life & Business Coach. Αλλά όπως ξέρουμε όλοι ο χρόνος, τις περισσότερες φορές, δεν φτάνει!

Ωστόσο, τα πορίσματα των ερευνών έρχονται να μας ξαφνιάσουν! Έρευνες έδειξαν ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 2,1 ώρες την ημέρα σε αντιπερισπασμούς όπως η τηλεόραση και το άσκοπο σερφάρισμα στο ίντερνετ!

Παρακάτω

συγκεντρώσαμε τρεις -απόλυτα εφικτούς- τρόπους που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε χρόνο για την περιποίηση του εαυτού σας, για να πάτε βόλτα με τον σύντροφο ή τις φίλες σας, για να παίξετε με τα παιδιά σας, να ασχοληθείτε με το αγαπημένο σας χόμπι, να κάνετε όλα αυτά που σας είναι απαραίτητα για να διατηρήσετε την καλή διάθεση και την ισορροπία σας.

1. Σημαντικό ή Επείγον;

Πρόκειται για το πιο σημαντικό βήμα: Διαχωρίστε όλα τα πράγματα που είναι επείγον και σημαντικό να διευθετηθούν αμέσως, από εκείνα που, μπορεί να είναι επείγονται, αλλά δεν είναι το ίδιο σημαντικά. Για παράδειγμα, το να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ξοδέψετε ένα τέταρτο μιλώντας με τον αντιπρόσωπο του τηλεμάρκετινκ ή με μια μακρινή ξαδέρφη σας, ενώ δεν έχετε ακόμα ολοκληρώσει τα επείγοντα για την οργάνωση της ημέρας σας, έχει μεν το χαρακτήρα του επείγοντος αλλά δεν είναι και τόσο σημαντικό. Συνεπώς, μπορεί να σας αποπροσανατολίσει και να σας στερήσει μια ώρα από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, αυτές που σας βοηθούν να διατηρήσετεε την ισορροπία και τη διάθεσή σας.

Μην αφήνετε τα λιγότερο σημαντικά να σας αποπροσανατολίσουν και να σας στερήσουν μια ώρα από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες, αυτές που σας βοηθούν να διατηρήσετε την ισορροπία και τη διάθεσή σας.
2. Αντιμετωπίστε τη διάσπαση προσοχής

Διαμπρφώστε ζώνες εργασίας για τα σημαντικά και επείγοντα της ημέρας και της εβδομάδας σας, καθαρές από εξωτερικούς αντιπερισπασμούς. Αν είστε απερίσπαστη και κάνετε γρηγορότερα αυτά που… χρειάζεται, θα σας μείνει πολύ περισσότερος χρόνος για να κάνετε αυτά που… χρειάζεστε! Μείνετε μακριά από το Facebook τις πρώτες 3 ώρες της ημέρας και εστιάστε στα σημαντικά και επείγοντα. Μόλις ξεμπερδέψετε από αυτά, θα δείτε τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας για εσένα να… πολλαπλασιάζεται.

3. Συμφιλιωθείτε με την έλλειψη

Αποφασίστε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να τα κάνετε όλα, όπως ακριβώς θα θέλατε. Γιατί στα αλήθεια δεν υπάρχει! Αποδεχτείτε το. Μερικές φορές είναι προτιμότερο να εναρμονιζόμαστε με αυτό το γεγονός και να ακολουθούμε την καρδιά μας, όχι μια απρόσωπη λίστα με υποχρεώσεις. Οι λίστες δεν τελειώνουν ποτέ. Ο χρόνος μας όμως, ναι.

The post 3 τρόποι που πολλαπλασιάζουν τον ελεύθερο χρόνο σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα