14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα προϊόντα Self Tanning

Αν κι εσύ βιάζεσαι να αποκτήσεις τέλειο μπρονζέ look σε πρόσωπο και σώμα και, μάλιστα, χωρίς να εκτεθείς ούτε στιγμή στο βλαβερό ήλιο, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Ρωτήσαμε τους ειδικούς και πήραμε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν για τα προϊόντα Self Tanning!

«Γιατί να επιλέξω ένα προϊόν αυτομαυρίσματος;»
Για να αποκτήσεις άμεσο χρυσαφένιο μαύρισμα χωρίς να έχεις πατήσει ακόμη στην παραλία! Η χρήση των προϊόντων αυτομαυρίσματος (self tanning) διασφαλίζει πως θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι πιθανότητες πρόωρης γήρανσης και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, αφού δεν έχεις

την ανάγκη να εκτεθείς με τις ώρες στον ήλιο για να αποκτήσεις υπέροχη σοκολατένια όψη που τόσο επιθυμείς.

«Είναι ασφαλή;»
Είναι απόλυτα ασφαλή! Το ενεργό συστατικό που περιέχουν τα περισσότερα προϊόντα αυτομαυρίσματος ονομάζεται διυδροξυακετόνη (DHA), η οποία μόλις απλώνεται στο δέρμα αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας και δημιουργεί μια προσωρινή όψη μαυρισμένου δέρματος. Το χρώμα δεν ξεπλένεται, αλλά υποχωρεί σταδιακά και ομοιόμορφα μέσα σε λίγες ημέρες.

«Πόσο διαρκεί;»
Το μαύρισμα θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί σε 3 με 10 ημέρες.
Η συχνή επανάληψη θα διατηρήσει το μαύρισμα και θα δώσει πιο έντονο αποτέλεσμα. Συστήνεται χρήση με το αυτομαυριστικό προϊόν 2 φορές την εβδομάδα για να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου το χρώμα που επιθυμείς και καθημερινή ενυδάτωση για να παρατείνεις το μαύρισμα ακόμη περισσότερο.

«Οι δερματολόγοι τι λένε;»
Οι δερματολόγοι ανησυχούν για τη δραματική αύξηση μελανώματος σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές καρκίνου που συνεχώς μειώνονται. Και επειδή η χρήση των self tanning βοηθά στον περιορισμό της έκθεσης στον ήλιο, τα συστήνουν ανεπιφύλακτα, κάτι που δεν κάνουν για το σολάριουμ.
*Η Διεθνής Εταιρεία για τον Καρκίνο έχει καταχωρίσει τις καμπίνες σολάριουμ στην ίδια κατηγορία καρκινογόνων με το πλουτώνιο και το κάπνισμα.

«Τι απόχρωση θα πάρει η επιδερμίδα μου;»
Είτε είσαι πολύ ανοιχτόχρωμη, είτε είσαι από τη φύση σου σταρένια, τα προϊόντα αυτομαυρίσματος λειτουργούν υπέροχα και φυσικά σε κάθε απόχρωση. Δημιουργείται σταδιακά ένα χρώμα τόσο φυσικό και εξωτικό, χωρίς ίχνος πορτοκαλί απόχρωσης! Ως καλλυντικά προηγμένης τεχνολογίας, εκτός από το πολυπόθητο μπρονζέ look που χαρίζουν, είναι εμπλουτισμένα με ένα πλήθος ενυδατικών και προστατευτικών παραγόντων (όπως εκχυλίσματα φυτών, ενεργά συστατικά κατά της γήρανσης και βιταμίνες C και Ε) που προστατεύουν και προάγουν την ομορφιά και την υγεία του δέρματος.

«Πως το χρησιμοποιώ;»
Είναι πανεύκολο! Άπλωσε μικρές ποσότητες ομοιόμορφα σε καθαρή στεγνή επιδερμίδα, αποφεύγοντας στο πρόσωπο τα φρύδια και τις ρίζες των μαλλιών.
Χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε ένα χειρουργικό γάντι (θα το βρείτε παντού στην αγορά) για να μη πάρουν χρώμα τα νύχια και οι παλάμες. Αν το εφαρμόσετε με το χέρι θα πρέπει να πλύνετε πάρα πολύ καλά τα χέρια σας.

«Τι πρέπει να κάνω πριν τη χρήση;»
Μια καλή απολέπιση πριν την 1η εφαρμογή είναι απαραίτητη! Θα βοηθήσει να πετύχεις ομοιόμορφο αποτέλεσμα καθώς η επιδερμίδα θα είναι λεία και απαλή! Επίσης είναι καλό να έχετε κάνει αποτρίχωση στα πόδια μια μέρα πριν την εφαρμογή.

«Τι πρέπει να κάνω μετά την εφαρμογή;»
Τις επόμενες ημέρες μια απλή επάλειψη με ενυδατική κρέμα ή έλαιο θα προσδώσει μεγαλύτερη λάμψη στο ήδη μαυρισμένο δέρμα σου. Όσο πιο καλά ενυδατωμένο είναι το δέρμα τόσο ευκολότερη και αποτελεσματικότερη θα είναι η εφαρμογή του αυτομαυριστικού προϊόντος

«Λερώνουν τα ρούχα ή τα σεντόνια;»
Όχι, γιατί το «χρώμα» δεν ‘’βάφει’’ την επιδερμίδα αλλά αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Απορροφάται γρήγορα, σε λιγότερο από μισή ώρα και μπορείτε να ντυθείτε αμέσως! Αποφύγετε απλώς να βάλετε πολύ στενά εσώρουχα ή ρούχα για να μην αφήσουν γραμμές και λευκά σημάδια.
SOS: Άπλωσε άφοβα το προϊόν αυτομαυρίσματος το βράδυ πριν κοιμηθείς και άστο να δράσει όσο εσύ κοιμάσαι!
Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να πλένεις αμέσως τα χέρια σου έπειτα από κάθε επάλειψη, ώστε να μην κυκλοφορείς με μπρονζέ παλάμες..

«Κι αν κάνω κάποιο λάθος;»
Δε χρειάζεται πανικός. Αν σε κάποια σημεία έχετε αποκτήσει πιο σκούρα απόχρωση, μπορείτε να το διορθώσετε τρίβοντας τοπικά μια φέτα λεμόνι ή με ένα βαμβάκι που το έχετε βουτήξει σε χυμό λεμονιού ή να κάνετε απολέπιση τοπικά και να επαναλάβετε την διαδικασία από την αρχή στο σημείο.

«Μπάνιο μπορώ να κάνω;»
Φυσικά! 8 ώρες μετά την εφαρμογή μπορείς να κάνεις μπάνιο άφοβα!

«Μπορώ να το χρησιμοποιώ στη θάλασσα;»
Όχι! Η επιδερμίδα μετά τη χρήση δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το νερό για να μη δημιουργηθούν ‘’λεκέδες’’ στην επιδερμίδα. Δεν περιέχει αντιηλιακό δείκτη προστασίας και δεν επιδρά συνδυαστικά με την έκθεση στον ήλιο. Εξάλλου στόχος μας είναι να πάψουμε να εκθέτουμε την επιδερμίδα μας στον ήλιο και να εξαλείψουμε τις βλαβερές συνέπειες αυτής της συνήθειας.

«Αν θέλω να αποκτήσω πιο εξωτικό χρώμα;»
Ενίσχυσε τη δράση του self tanning με τροφές που είναι σύμμαχοι της μελανίνης και ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος, όπως καρότο, ανανάς, φράουλα, βατόμουρα και σκουρόχρωμα λαχανικά.

«Τι είδους Self Tan να διαλέξω;»
Όλα είναι κατάλληλα για πρόσωπο και σώμα! Επομένως η επιλογή εξαρτάται ανάλογα με τις ανάγκες σου. Διάλεξε το προϊόν που σου αρέσει.

– Λοσιόν: Είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικά στοιχεία, που μαλακώνουν τις ξηρές επιδερμίδες και βοηθούν τα ενεργά συστατικά του προϊόντος να διαλυθούν ευκολότερα, χαρίζοντας ένα διακριτικό μαύρισμα που ταιριάζει στα ανοιχτόχρωμα δέρματα.


– Κρέμες: Ενδείκνυται για το πρόσωπο και οι περισσότερες έχουν πλούσια υφή για άμεση θρέψη και ενυδάτωση.


– Έλαια: Έχουν λεπτόρρευστη υφή, είναι πανεύκολα στη χρήση και χαρίζουν άμεση λάμψη και χρυσαφένιο αποτέλεσμα.

Εμείς σου προτείνουμε τα βιολογικά πιστοποιημένα προϊόντα που θα βρεις στο WWW.ORGANIBRANDS.GR

Περιέχουν πάρα πολύ αγνές πρώτες ύλες και υπέροχα αρώματα, από τις καλύτερες εταιρείες στον τομέα των Self Tanning προϊόντων. Καλλυντικά που εγγυώνται την υγεία μας, απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, parabens, τεχνητά χρώματα και αρώματα.

*Είναι κατάλληλα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.
**Συστήνονται ακόμη και για μανούλες ή εγκυμονούσες.

Δες ΕΔΩ όλα τα προϊόντα αυτομαυρίσματος και ετοιμάσου για το πιο υπέροχο καλοκαίρι της ζωής σου!

The post 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα προϊόντα Self Tanning appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα