Ισραήλ: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον βομβαρδισμό στη Γάζα

Τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου η Παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς πραγματοποίησε μία συντονισμένη επιχείρηση στο νότιο Ισραήλ, στα κιμπούτς συγκεκριμένα, όπως αυτό του Ναχάλ Οζ σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους και παίρνοντας ως ομήρους αρκετούς χιλιάδες.

Πλέον, επιζήσαντες αυτών, αρκετοί εκ των οποίων έχουν μεταβεί στην Ευρώπη για ασφάλεια, τα βάζουν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, επειδή δεν κατάφερε να τους προστατεύσει παρά τις πληροφορίες που είχαν οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας για μία επικείμενη επίθεση των μαχητών της Χαμάς. Δύο από

αυτούς πρόκειται για τον Elad Poterman και την Addi Cherry, οι οποίοι κατήγγειλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την αδυναμία του Νετανιάχου να προστατεύσει τα κιμπούτς.

Μιλώντας την Τετάρτη (18/10) στον ευρωπαϊκό θεσμό, όπως αναφέρει το Politico, είπαν τα εξής: «Έχω προσωπικό λογαριασμό με την ισραηλινή κυβέρνηση. Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει, αυτό δεν μπορεί να ξεχαστεί, δεν θα το ξεχάσω. Όσον αφορά την κυβέρνηση του Νετανιάχου, θα τους πάω μόνος μου στην Κνεσέτ, με τα ίδια μου τα χέρια θα το κάνω αυτό. Έχω ήδη ξεκινήσει να οργανώνω ανθρώπους από το κιμπούτς, που επιβίωσαν της επίθεσης της Χαμάς, και θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα».

reader.gr

The post Ισραήλ: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον βομβαρδισμό στη Γάζα first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα