14 & 15 Ιουλίου: Άνοδος της θερμοκρασίας έως 43 °C – Απρόβλεπτη αναπροσαρμογή του παγκόσμιου κλίματος

Αναμένεται κύμα θερμών αερίων μαζών της Αφρικής, το οποίο θα καλύψει ολόκληρη τη Μεσόγειο με αποτέλεσμα να ανεβούν οι θερμοκρασίες στα ύψη και να έχουμε τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού του 2023. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι πρόκειται για ένα ισχυρό θερμοκύμα, το οποίο θα οδηγήσει σε απότομη άνοδο του υδραργύρου και θα φτάσουμε τοπικά σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε ότι οι δύο πιο δύσκολες μέρες ενδέχεται να είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, όπου ο υδράργυρος μπορεί να φτάσει μέχρι και 42-43 βαθμούς.

Αγωνία προκαλείται

παράλληλα για πυρκαγιές, καθώς όπως δήλωσε ο Διευθυντής Ερευνών Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ Λαγουβάρδος, η ξηρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν συνθήκες κατά τις οποίες αν ξεσπάσει πυρκαγιά είναι εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος επέκτασής της. Οι ειδικοί και οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι πρόκειται για το πιο θερμό μήνα για ολόκληρο τον κόσμο και φτάσαμε σε θερμοκρασίες ιστορικά ασυνήθιστες.

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη αναμένεται να ανεβεί κατά 1.5 βαθμό Κελσίου και ο κίνδυνος να λιώσουν οι πάγοι αυξάνεται όλο και ταχύτερα, γεγονός που δεν αναμενόταν να συμβεί τόσο σύντομα. Παράλληλα, δυσκολίες θα προκληθούν στις καλλιέργειες καθώς και σε πολλούς ακόμα τομείς…

Keywords
Τυχαία Θέματα