Πάστα φλόρα

Πάστα φλόρα

ΑπόArtemisia, 09/04/2013

Μια γλυκιά γεύση γνωστή σε όλους...

Total Time: 01h 20min Χρόνος προετοιμασίας: 50Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30ΛεπτάΥλικά:Για τη ζύμηΗλιέλαιο - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΑλεύρι - 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού για όλες τις χρήσειςΖάχαρη - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΑλάτι - μια πρέζαΚονιάκ - 8 κουταλιές της σούπαςBaking powder - 1 1/2 κουταλάκι του γλυκούΛεμόνι - 1 κουταλιά της σούπας μόνο το ξύσμα τουΠορτοκάλι - 8 κουταλιές της σούπας μόνο
τον χυμό τουΓια την επικάλυψη Μαρμελάδα - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού της αρεσκείας μαςΑμύγδαλα - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ασπρισμέναΟδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα , το αλάτι και το αλεύρι (που το έχουμε κοσκινίσει πρώτα), τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε, μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί και βάζουμε το ένα κομμάτι, το απλώνουμε να πάρει τη φόρμα της ταρτιέρας ή του ταψιού, την τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσει και την βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει. Μετά προσθέτουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας και πάνω από αυτήν βάζουμε το άλλο κομμάτι από την ζύμη (το οποίο το έχουμε φτιάξει σε "κορδόνια") και σχηματίζουμε ρόμβους. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και βάζουμε πάλι την πάστα φλόρα να ψηθεί μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα "κορδόνια" για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα