Κρουασανάκια με κιμά

Κρουασανάκια με κιμά

ΑπόArtemisia, 12/06/2013

Συνταγές για πικ-νικ ή για την παραλία!

Total Time: 60Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 25Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 35ΛεπτάΥλικά:Για την ζύμηΑλεύρι σκληρό - 5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιούΜαγιά ξερή - 1 1/2 κουταλιά της σούπαςΓάλα - 3 κουταλιές της σούπαςΝερό χλιαρό - 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκούΑυγά - 3 τεμ.Μαργαρίνη - 2 1/2 κουταλιά της σούπαςΓια την γέμισηΕλαιόλαδο - 4 κουταλιές της σούπαςΚιμάς - 500 γρ.Κρεμμυδάκια
ψιλοκομμένα - 5 κουταλιές της σούπαςΡεγκάτο τριμμένο - 200 γρ.Ζαμπόν - 200 γρ. ψιλοκομμένοΠιπεριά κόκκινη - 1 ψιλοκομμένηΑυγό - 1 τεμ.Λευκό κρασί - 1/2 ποτήρι του κρασιούΑλάτι - 1/2 κουταλάκι του γλυκούΠιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκούΜπαχάρι - 2 κόκκουςΝερό - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιούΟδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, την μαργαρίνη και τα 2 αυγά και τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά να σοταριστούν και τέλος τον κιμά. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τους 2 κόκκους μπαχάρι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά (δεν πρέπει να έχει ζουμί). Αφού είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά , προσθέτουμε το τριμμένο τυρί , το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 μέρη, ανοίγουμε το καθένα από αυτά σε κυκλικό φύλλο και τα κόβουμε σε τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα κρουασανάκια, τα αλείφουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρουασανάκια,krouasanakia