Black forest με σοκολάτα και βύσσινα

ΥλικάΓια την βάσηΒούτυρο 250 γρ.Καστανή ζάχαρη 200 γρ.Αυγά 5 τεμ.Άρωμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκούΑλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ.Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ.Κακάο 100 γρ.Στιγμιαίος καφές 1 1/2 κουτάλι της σούπαςΣόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι του γλυκούΓάλα 250 mlΑλάτι μια πρέζαΓια την γέμισηΚρέμα γάλακτος 500 γρ.Βύσσινο γλυκό στραγγισμένο από το σιρόπι 100 γρ.Σιρόπι βύσσινο 2 κουταλάκια του γλυκούΓια το γλάσοΚουβερτούρα 500 γρ.Βούτυρο 400 γρ.Για την διακόσμησηΒύσσινα 10-12 τεμάχιαΠουράκια σοκολάτας 4 τεμ.Μπούκλες
σοκολάτας Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί να σκεπάζεται η βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα, τότε προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια, το κακάο, τον καφέ, την βανίλια, την μαγειρική σόδα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Στην συνέχεια το μείγμα με τα αλεύρια το προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα από το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα τα υλικά με το μίξερ πολύ καλά. Πρέπει το μείγμα να είναι απαλό. Αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια του και το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί για περίπου 45-55 λεπτά. Πρέπει να ψηθεί καλά μέχρι το κέντρο. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε σηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί από τις άκρες του προσεκτικά να μην μας σπάσει. Μόλις είναι τελείως κρύο κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι την βάση σε 3 λεπτές οριζόντιες φέτες.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν – μαρί . Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και του προσθέτουμε σιγά -σιγά την λιωμένη κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 λεπτά, το μείγμα πρέπει να γίνει απαλό και γυαλιστερό. Στην συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος πολύ καλά με το μίξερ και προσθέτουμε και λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο, πρέπει να γίνει σφικτή. Τοποθετούμε τις βάσεις σε μια στρογγυλή πιατέλα και αλείφουμε την μια φέτα με την κρέμα, προσθέτουμε λίγα βύσσινα και σκεπάζουμε με την άλλη βάση, κάνουμε το ίδιο και στην επόμενη βάση και την σκεπάζουμε με την τελευταία βάση. Την τελευταία βάση την αλείφουμε με το γλάσο σοκολάτας και καλύπτουμε όλην την επιφάνεια της και τα πλαϊνά της τούρτας μας. Γαρνίρουμε με πουράκια, με σαντιγί, με τα υπόλοιπα βύσσινα και με μπούκλες σοκολάτας. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.

The post Black forest με σοκολάτα και βύσσινα appeared first on Chefoulis.

Keywords
Τυχαία Θέματα