Tekken X Street Fighter

Ενδέχεται να κυκλοφορήσει στις next gen κονσόλες. Βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 21/3/2013] To crossover Fighting της Namco, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι μαχητές των δημοφιλών σειρών Street Fighter και Tekken ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στην San Diego Comic-Con του 2010, μέχρι και σήμερα όμως ελάχιστες πληροφορίες

έχουν διαρρεύσει σχετικά με την ανάπτυξή του. O Katsuhiro Hanada, παραγωγός του παιχνιδιού, δήλωσε πρόσφατα μέσω Twitter ότι το Tekken X Street Fighter βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του development και πως αυτή την στιγμή η Namco σχεδιάζει την στρατηγική της σχετικά με το σε ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει.

Μέχρι στιγμής οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε στα χέρια μας είναι ότι το επερχόμενο Fighting θα κυκλοφορούσε για PS3 και Xbox 360 και παράλληλα θεωρούνταν πολύ πιθανό κάποιο port στα PC και στο PS Vita, όπως έγινε με το Street Fighter X Tekken. Οι πρόσφατες δηλώσεις του Hanada υποδεικνύουν ότι είναι πολύ πιθανό το project της Namco να διατεθεί στους διαδόχους των PS3 και Xbox 360. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο του 2012 o Ιάπωνας developer είχε αναφέρει πως το Tekken X Street Fighter έχει αναπτυχθεί σε ένα ποσοστό της τάξης του 10%.

[UPDATE 5/8/2013] Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του Katsuhiro Harada, παραγωγού της σειράς Tekken, στο Siliconera,το Tekken X Street Fighter εξακολουθεί να βρίσκεται στο στάδιο του development. Όπως δήλωσε ο Harada, η καθυστέρηση στην κυκλοφορία του οφείλεται στην σημαντική επιτυχία που σημείωσε το Street Fighter X Tekken, το οποίο διατέθηκε πέρυσι τον Μάρτιο.

Ο Ιάπωνας developer δήλωσε επί του θέματος: "To Street Fighter X Tekken έχει βρει απήχηση σε μια μεγάλη μερίδα κοινού και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στους φίλους των ομώνυμων Fighting σειρών. Αυτή την στιγμή αναπτύσσεται ένα τεράστιο community γύρω από το παιχνίδι από άτομα που δεν είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με τις σειρές Street Fighter και Tekken. To γεγονός αυτό είναι απροσδόκητο μεν, ευχάριστο δε." Ο Harada συμπλήρωσε επίσης: "Δεν σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε την δημιουργία μας την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς το ενδιαφέρον του κόσμου για το Street Fighter X Tekken είναι ακόμη ζωηρό. Αντ' αυτού περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να διαθέσουμε το δικό μας crossover Fighting στην αγορά."

Να θυμίσουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου ο Katsuhiro Harada είχε τονίσει πως το Tekken X Street Fighter αναπτύσσεται για τα PS3 και Xbox 360. Παρόλα αυτά καθώς οι δύο κονσόλες βαδίζουν προς τα τελευταία χρόνια του κύκλου ζωής του, το πιο πιθανό είναι ότι η δημιουργία της Namco Bandai θα διατεθεί σε αμφότερα τα PS4 και Xbox One.

Για να διαβάσετε το review του Street Fighter X Tekken από το GameWorld κάντε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα