Samsung S6 (Project Zero)

Έρχεται η ναυαρχίδα της Κορεάτικης εταιρείας.

Νέος γύρος με αποκαλύψεις έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο για το νέο smartphone Samsung S6 ή αλλιώς Project Zero, όπως είναι το προσωρινό όνομα.

Μετά από τόσες επίσημες ανακοινώσεις, νέα σειρά διαρροών έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται τον Φεβρουάριο. Πηγές από τα κεντρικά της Samsung

βγήκαν στο φως της δημοσιότητας εδώ και μερικές ώρες.

Μια πρώτη ματιά
Χωρίς κάποια φωτογραφία -άλλωστε είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο- αλλά με διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε το τι θα έχει το νέο υπερ-μοντέλο της Samsung, το S6. Το θέμα πλέον είναι τι δεν θα έχει καθώς οι Κορεάτες έχουν συνηθίσει να βάζουν ότι έχουν από τεχνολογία μέσα στα κινητά τους δημιουργώντας πλούσιο περιεχόμενο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η διαρροή αναφέρει οθόνη ανάλυσης 4K (2560x1440), χωρίς καμία νύξη για το μέγεθός της, Sony-made κάμερα 16 ή 20 megapixel στο πίσω μέρος και 5 megapixel (selfie κάμερα) στο μπροστινό. Ο αποθηκευτικός του χώρος θα ανέρχεται στα 32GB. Τα 16GB πλέον δεν θα αποτελούν την μικρότερη λύση για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι τα 64-bit chip που αρχίζουν και γίνονται της μόδας.

Το S6 θα διαθέτει System on a Chip Exynos 7420 στα 64-bit με τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 και άλλη μία τετράδα Cortex A-53. Για online επικοινωνία θα χρησιμοποιηθεί το Exynos Modem 333 αντί για κάποιο της Intel. Αυτή τη φορά, τα wi-fi, Bluetooth και GPS θα είναι μαζί σε ένα chip και πιο συγκεκριμένα το BCM4773 της Broadcom στοχεύοντας στη μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, έχοντας μόνο ένα chip αντί τριών. Όπως συνηθίζεται πλέον, θα υπάρχει και η Snapdragon επιλογή αντί του Exynos 7420. Ο Snapdragon 810 που θα βρίσκεται μέσα στο Samsung S6 θα είναι και ο πρώτος high-end 64-bit επεξεργαστής της Qualcomm. Αναμένουμε τις επόμενες εξελίξεις σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Samsung S6, μίας και ο ασκός με τις φήμες μόλις άνοιξε. Πάντως κρατάμε μικρό καλάθι σε ότι κι αν ακουστεί.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες ειδήσεις, η Samsung θέλει να ξεκινήσει νέα σειρά με smartphones, με μονόγραμμα ως ονομασία μοντέλου, όπως τα νέα A3, A5 και A7. Όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες, η τεράστια γκάμα της Samsung κάνει το νεότερα κινητά να έχουν όλο και μεγαλύτερα ονόματα κάτι το δύσκολο για το προσδιορισμό τους. Ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα σταματήσουν οι Κορέατες να παράγουν τόσα πανομοιότυπα κινητά, πρωτού επέλθει κορεσμός.

Εν αναμονή του S6
Η Samsung έχει αναγνωρίσει και η ίδια το λάθος της, όσον αφορά στην τεράστια γκάμα που διαθέτει, καθώς ανά 1-2 μήνες κυκλοφορούν νέα smartphones με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά. Τα κέρδη στις τελευταίες αναφορές είναι χειρότερα και από το 2011, όταν το Android ήταν στην λίγο μετά την αρχή του. Γι' αυτό δεν φταίει μόνο μια γκάμα προϊόντων αλλά και άλλα περισσότερα. Αν και οι ίδιοι οι ιθύνοντες το παραδέχονται, δεν κάνουν κάτι για αυτό. Από την άλλη βέβαια, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος χρήστης που να μην είναι ευχαριστημένος με αυτά που προσφέρουν τα πλούσια σε περιεχόμενο φθηνά και ακριβά μοντέλα της.

Για περισσότερες επιλογές σχετικά με τα smartphones διαβάστε τον οδηγό της μόνιμης στήλης εδώ. Για περισσότερη συζήτηση όσον αφορά τα κινητά πηγαίνετε στο δικό τους subforum.

Keywords
Αναζητήσεις
samsung s6
Τυχαία Θέματα