PlayStation 4: Η Press Conference της Sony

Έρχεται τον Δεκέμβριο με 8GB RAM GDDR5, δυνατά games και νέες μηχανές γραφικών!

Πέρασαν πολλά χρόνια και εκατοντάδες δημοσιεύματα στο Internet έως ότου η Sony πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση. Το PlayStation 4 ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ξημερώματα

Πέμπτης 01:00 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη. Παρά την όποια απόπειρα...απόκρυψης της ανακοίνωσης, σύσσωμος ο παγκόσμιος τύπος δεν συγκρατήθηκε και αποκάλυψε τις τελευταίες ημέρες ότι η Sony θα μιλούσε όντως για την νέα της κονσόλα, η οποία μετά το Wii U εισέρχεται κι αυτή με τη σειρά της στην όγδοη γενιά.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της Sony:

Η παραπάνω παρουσίαση διαρκεί δύο ώρες και αναπαράγεται αυτόματα, επομένως αν την ανοίξετε σε προχωρημένο σημείο της θα πρέπει να αναμένετε έως ότου επαναληφθεί. Δείτε την στο YouTube με κάθε επιφύλαξη καθώς το βίντεο ενδέχεται να γίνει report από την Sony.

Σε μία press conference που κράτησε δύο ώρες, η ιαπωνική εταιρεία μίλησε για το PlayStation 4, αποφεύγοντας ωστόσο να δείξει δημόσια την κονσόλα. Έδωσε όμως στο κοινό της μια πρώτη γεύση τόσο από το DualShock 4, όσο και από τα games που θα κυκλοφορήσουν, αλλά και πολλές από τις υπηρεσίες που θα συνοδεύσουν τη νέα της κονσόλα.

Η ανακοίνωση
Ο Andrew House, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment, ανακοίνωσε από τα πρώτα κιόλας λεπτά το PlayStation 4, δίνοντας τη σκυτάλη στον αρχιτέκτονά της κονσόλας, Mark Cerny. Από τις τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας μάθαμε καταρχήν ότι το PlayStation 4 θα έχει 8GB RAM GDDR5, κάτι που σημαίνει ότι η κονσόλα είναι σχεδιασμένη για να αντέξει...πολλά χρόνια από τώρα. Η μνήμη αυτή προσφέρει 176GB/sec bandwith και μέχρι στιγμής η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται μόνο σε υπερσύγχρονες κάρτες γραφικών, οπότε αποτελει ερώτημα κατά πόσο η Sony θα κατεφέρει να την ενσωματώσει στο PS4 και τι κόστος θα υπάρχει.

Ο επεξεργαστής της κονσόλας θα είναι ένας οκταπύρηνος AMD Jaguar x86-64 και η κάρτα γραφικών σύγχρονης τεχνολογίας στα 1.84 teraflops, χωρίς ωστόσο η Sony να μπει σε λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές της. Δεν υπήρξε επίσης κάποια αναφορά σε σκληρό δίσκο, ποια μοντέλα PlayStation 4 θα κυκλοφορήσουν και τι τιμές θα έχουν. Η κονσόλα αναμένεται φέτος κοντά στα Χριστούγεννα. Φυσικά το PS4 θα διαθέτει Blu-ray drive, Wi-Fi συνδεσιμότητα, Bluetooth 2.1 και θύρες USB 3.0 HDMI, Analog-AV και "AUX" port για την οποία δεν έχει ακόμη μαθευτεί σε τι θα αποσκοπεί. Μαζί με την κονσόλα θα αποκτάτε δώρο κι ένα (μονοφωνικό) headset για να εκμεταλλευτείτε το cross-game chat, καθώς και άλλες εφαρμογές αλληλεπίδρασης με τους υπόλοιπους παίκτες.

{youtube}GNbEjtHVhtE|400|300{/youtube}

Game engines
Στην αποψινή παρουσίαση είχαμε την τύχη να δούμε πολλές νέες μηχανές γραφικών που πραγματικά εντυπωσίασαν και μας έκαναν να καταλάβουμε ότι η τεχνολογία θα απεικονίζει πλέον τα πρόσωπα των μοντέλων με τέτοια ακρίβεια, ώστε να είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε από αυτά ενός ανθρώπου! Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε κατά σειρά την Unreal Engine 4, την Havok physics engine και την νέα μηχανή γραφικών της Quantic Dream που πραγματικά εντυπωσιάζει!

{youtube}h75LsqPPwV0|400|300{/youtube}
{youtube}IwxA2nRaOxQ|400|300{/youtube}
{youtube}s9CYoIH-sQY|400|300{/youtube}

DualShock 4
Ακολούθως, ο Mark Cerny παρουσίασε το DualShock 4, το περίφημο χειριστήριο που θα συνοδεύσει το PlayStation 4, για το οποίο είχαν διαρρεύσει οι σωστές φωτογραφίες και βίντεο πριν από λίγες ημέρες. Το DualShock 4 θα έχει Share button, με το οποίο θα μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο από τα games που παίζετε απευθείας online, θα σας επιτρέπει να συνδέσετε το PS Vita ή το tablet σας απευθείας και να τα χρησιμοποιήσετε ως χειριστήρια, ενώ η κονσόλα θα αναγνωρίζει τις προτιμήσεις σας με βάση τα όσα κάνετε στο προφίλ σας και θα σας προτείνει π.χ. τι να κατεβάσετε. Το Share buttom του DualShock 4 θα σας επιτρέπει να κάνετε live broadcast σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή που παίζετε! Θα συμμετέχουν ακόμα και οι φίλοι σας ενώ παίζετε, δίνοντάς σας π.χ. αντικείμενα για να σας βοηθήσουν (π.χ. potion ενώ παίζετε ένα RPG). Πιο αναλυτικά, το χειριστήριο θα μοιάζει με το DualShock 3 αλλά θα περιλαμβάνει touch pad, share button, θύρα μικροφώνου και lightbar. Μέσω αυτής, η Eye camera της κονσόλας θα μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση του DualShock 4 στο χώρο!

{youtube}r5c3OjAEChc|400|300{/youtube}

Ακολούθως, ο David Perry της Gaikai παρουσίασε την cloud gaming υπηρεσία της κονσόλας, η οποία φημολογούνταν έντονα το τελευταίο διάστημα και τελικά επαληθεύεται. Το PS4 θα υποστηρίζει backwards compatibility μέσω streaming. Θα μπορείτε δηλαδή να τρέξετε τα games προηγούμενων PlayStation χωρίς να χρειάζεται καν να τα έχετε στην κατοχή σας. Το κόστος της υπηρεσίας αυτής δεν έγινε γνωστό. Αναφέρθηκε πάντως ότι θα περιπλανιέστε σε εικονικό online κατάστημα και με το πάτημα του Play θα ξεκινάτε κατευθείαν να παίζετε Η Gaikai θα επιτρέπει streaming σε PS Vita και tablets κάθε είδους, μέσω της ανάλογης υπηρεσίας. Θα μπορείτε δηλαδή να μεταφέρετε ότι παίζετε στο PS Vita ή στο tablet σας ώστε να σταματήσετε να απασχολείτε την τηλεόρασή σας. Ακριβώς όπως συμβαίνει και στην κονσόλα Wii U της Nintendo.

{youtube}yORsWKITh1w|400|300{/youtube}

Knack
Ένας νέος τίτλος της Japan Studio, αποκλειστικά για το PS4.

{youtube}AdymV7d0NfM|400|300{/youtube}

Killzone Shadow Fall
Το νέο Killzone θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 4! Στο live gameplay demo που διήρκησε 10 λεπτά θα ελέγχετε έναν πρωταγωνιστή στο έτος 2381, όπου θα δίνει μάχες με εχθρούς που θυμίζουν τους Hellghast. Τα particle effects δείχνουν εντυπωσιακά και συνοδεύονται από νέφος σκόνης και εκκωφαντικούς θορύβους. Η δράση είναι ανεξέλεγκτη

{youtube}0TptSxiFRAM|400|300{/youtube}

Driveclub
Πρόκειται για ένα racing της Evolution Studios, στο οποίο θα φτιάχνετε την ομάδα σας (Club) και θα παίζετε online με άλλες ομάδες οδηγών. Το βίντεο μας έδειξε οδήγηση με οπτική πρώτου προσώπου.

{youtube}Kq_pU_4AAEg|400|300{/youtube}

The Witness
Αν σας αρέσουν τα puzzle games, τότε ο ανεξάρτητος προγραμματιστής Jonathan Blow σας έχει το The Witness, αποκλειστικά για το PS4. Ρίξτε μια ματιά στο πρώτο τρέιλερ.

{youtube}oiveoR7bP7w|400|300{/youtube}

Το gameplay video έχει μια ήρεμη μουσική. Οι γρίφοι που βλέπουμε σε αυτό σας ζητούν απ' ότι φαίνεται να φτάσετε από τη μία άκρη του λαβύρινθου στην άλλη. To The Witness θα εκτυλίσσεται σε έναν open world κόσμο και θα χρειαστείτε περίπου 25 ώρες για να το ολοκληρώσετε.

inFamous: Second Son!
Μετά το PS3, το inFamous επανεμφανίζεται σε κονσόλα της Sony. Ο τίτλος του νέου επεισοδίου θα είναι inFamous: Second Son! Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για τον γιο του Cole, πάντως το βέβαιο είναι ότι ο νεαρός θα έχει ισχυρές ικανότητες, όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο.

{youtube}R46bxNr8Iz0|400|300{/youtube}

Diablo III
Η Blizzard ανακοίνωσε ότι μετά τα PC και Mac, το Diablo III θα έρθει σε PlayStation 3 και PlayStation 4!

{youtube}rQ8hdwDSPQM|400|300{/youtube}

Square Enix
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Square, απ' την οποία μίλησε αρχικά ο Yoshihisa Hashimoto, δείχνοντας το τρέιλερ ενός παιχνιδιού δράσης που διεξάγεται σε αραβική χώρα. Το αναπτύσσει με την Luminous engine. Τίτλος και ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί, παρότι οι φήμες λένε ότι ίσως πρόκειται για κάποιο Final Fantasy

{youtube}HdGxUyGc1tg|400|300{/youtube}

Όπως και να 'χει ,μετά τη λήξη του βίντεο, ο Shinji Hashimoto, brand director για το Final Fantasy, ανακοίνωσε ότι θα έχουμε έναν νέο τίτλο της σειράς για φέτος, ο οποίος θα εμφανιστεί στην E3! Μάλλον αναφέρεται στο Final Fantasy Versus XIII

Watch Dogs
Η Ubisoft παρουσίασε ένα νέο gameplay video του Watch Dogs. Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά το radial wheel και τα suggested actions, δηλαδή τι σας προτείνει το παιχνίδι να κάνετε. Οι πράξεις σας αλλάζουν τις επόμενες κινήσεις σας, ενώ υπάρχει ακόμα και hacking όπως θα δείτε σε δύο σημεία του βίντεο. Πραγματικά ο τίτλος δείχνει πολλά υποσχόμενος για άλλη μια φορά!

{youtube}6LZM3_wp2ps|400|300{/youtube}


Το παιχνίδι της Media Molecule
Η δημιουργός της σειράς LittleBigPlanet, παρουσίασε ένα tech demo με δύο χειριστήρια PlayStation Move. Σε αυτό οι παίκτες μπορούσαν να ελέγξουν καρτουνίστικους χαρακτήρες, με μεγάλη ακρίβεια κινήσεων και να παίξουν όργανα ή να χορέψουν. Το όνομα του παιχνιδιού δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί.

{youtube}H6tgJRRZurk|400|300{/youtube}

Deep Down
Ο Yoshinori Ono της Capcom παίρνει τον λόγο. Ανακοινώνει μια νέα μηχανή γραφικών, την Panta Rhei! Το πρώτο παιχνίδι της Capcom με αυτή την game engine θα είναι το Deep Down και μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

{youtube}drGkHlrPuOM|400|300{/youtube}

Destiny
Το First-Person Shooter/RPG της Bungie παρουσίασε το πρώτο τρέιλέρ του. Το παιχνίδι αναμένεται όχι μόνο για PS3 και Xbox 360, αλλά και για το PlayStation 4. Δείτε την είδησή μας και παρακολουθήστε το τρέιλερ.

{youtube}aia2h_rhfe4|400|300{/youtube}

Εντυπώσεις
Στην πρώτη ανακοίνωση του PlayStation 4, η Sony επικεντρώθηκε κυρίως στο να δείξει το DualShock 4, τις υπηρεσίες της, τα games της κονσόλας (κυρίως αποκλειστικά) και τις δυνατές συνεργασίες της. Αδιαμφησβήτητα κέρδισε τις εντυπώσεις και παράλληλα έβαλε τους fans της σε αγωνία, αφού δεν παρουσίασε την κονσόλα στο ευρύ κοινό (παρά μόνο στους δημοσιογράφους), καθώς επίσης δεν αναφέρθηκε στην τιμή και το αν θα υπάρξουν διαφορετικά μοντέλα της κονσόλας. Σε κάθε περίπτωση, ήταν σύντομη και περιεκτική σε κάθε παρουσίαση, χωρίς να κουράσει. Κατάφερε να χωρέσει μέσα σε δύο ώρες όλα όσα ήθελε να πει, κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Όσο για το δικό σας...χειροκρότημα, αυτό θα το κρίνετε οι ίδιοι με τα σχόλιά σας στο τέλος του άρθρου.

Αυτό που αναμένουμε πλέον να μάθουμε είναι τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 4 και φυσικά το αν θα υπάρξουν περισσότερες νέες σειρές. Γεγονός όμως είναι ότι είδαμε πολλές νέες μηχανές γραφικών που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δείχνουν ότι το gaming θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο με τον όγδοη γενιά κονσολών!

Περισσότερες πληροφορίες θα μάθουμε στη φετινή έκθεση E3 τον Ιούνιο.

[LIVE UPDATE της παρουσίασης]
00:55: Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη ανακοίνωση. Θυμίζουμε ότι σήμερα υπάρχουν ενδείξεις ότι θα δούμε τουλάχιστον το Battlefield 4.
01:00: Η Sony ενημερώνει πως ότι δούμε σήμερα θα είναι για ηλικίες 17+.
01:04: Ο Andrew House, πρόεδρος της Sony Computer Entertainment, ανεβαίνει επί σκηνής. Αναφέρεται στις ανάγκες των χρηστών της Sony και ιδιαίτερα την ανάγκη για συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών.
01:09: Και ναι, μόλις ανακοίνωσε το PlayStation 4. Για να δούμε!
01:11: Ο Andrew House συστήνει τον αρχιτέκτονα του PlayStation 4. Πρόκειται για τον Mark Cerny ο οποίος ανεβαίνει στο βήμα.
01:13: Ο Cerny αναφέρεται στο ότι πολλές κονσόλες έχουν περιορισμούς. Δηλώνει περήφανος με ότι κατάφερε η Sony με το PS3 κι ότι το PS4 μπορεί να συνδυάσει καινοτομία με σύγχρονο σχεδιασμό. Στόχος της Sony είναι να δημιουργήσει μια αρχιτεκτονική που θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των χρηστών.
01:16: Το PlayStation 4 θα έχει 8GB RAM, επεξεργαστή x86 και σύγχρονη κάρτα γραφικών!
01:17: Ο Cerny παρουσιάζει το DualShock 4! Είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες που διέρρευσαν! Έχει touch pad, Share button, θύρα μικροφώνου, lightbar. Η κάμερα μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση του DualShock 4 στο χώρο!
01:18: Βλέπουμε demo της Unreal Engine 4 με το DualShock 4 να ελέγχει την κάμερα στο χώρο.
01:19: Ανακοινώνει GDDR5 RAM.
01:20: Tech demo με την Havok Physics engine. Η κάρτα γραφικών δεν θα απασχολεί την CPU σύμφωνα με τον Cerny.
01:21: Τώρα βλέπουμε το πρώτο παιχνίδι για το PlayStation 4! Πρόκειται για το Knack της Japan Studio.
01:23: Οι πέντε λέξεις που πρέπει να διατηρήσουμε σύμφωνα με τον Mark Cerny είναι: Απλό, Άμεσο, Social, Ολοκληρωμένο και Εξατομικευμένο. Θα υπάρχει Suspend/Resume σε κάθε παιχνίδι με το Power Button. Secondary custom chip για downloads/uploads. Οι ψηφιακοί τίτλοι παίζονται από την αρχή και το υπόλοιπο περιεχόμενο γίνεται download ενώ παίζετε!
01:26: Με το Share button του DualShock 4 θα μπορείτε να μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα games που παίζετε απευθείας online! Ενδιαφέρον.
01:28: Το PS4 θα σας επιτρέπει να συνδέσετε το PS Vita ή το tablet σας απευθείας και να τα χρησιμοποιήσετε ως χειριστήρια. Τέλος, η κονσόλα θα αναγνωρίζει τις προτιμήσεις σας με βάση τα όσα κάνετε στο προφίλ σας και θα σας προτείνει π.χ. τι να κατεβάσετε (κάτι σαν Suggested videos του YouTube ακούστηκε αυτό).
01:30: Ο David Perry της Gaikai παίρνει το λόγο! Η Gaikai είναι η εταιρεία που συνεργάζεται με την Sony για να σας παρέχει live streaming μέσω του PlayStation 4! Οι φήμες επαληθεύονται.
01:32: Η Gaikai θέλει να μας μεταφέρει σε ένα...εικονικό online κατάστημα, όπου θα περπατάμε (άραγε μέσω του PlayStation Home;) θα πατάμε το Play και θα ξεκινάμε κατευθείαν να παίζουμε!
01:34: Το Share buttom του DualShock 4 θα σας επιτρέπει να κάνετε live broadcast σε πραγματικό χρόνο τη στιγμή που παίζετε! Θα συμμετέχουν ακόμα και οι φίλοι σας ενώ παίζετε, δίνοντάς σας π.χ. αντικείμενα για να σας βοηθήσουν (π.χ. potion ενώ παίζετε ένα RPG).
01:36: Η Gaikai θα επιτρέπει streaming σε PS Vita και tablets κάθε είδους, μέσω της ανάλογης υπηρεσίας. Τώρα επιβεβαιώνονται ακόμα και οι φήμες που θέλουν τη Sony να αξιοποιεί τεχνολογία ανάλογη του SmartGlass της Microsoft και του Wii U tablet της Nintendo! Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο Mark Cerny, αρχιτέκτοντας του PS4, παίζει με το PS Vita του μεταφέροντας το πλάνο από την τηλεόραση στη φορητή του κονσόλα. Wii U...you are not alone.
01:38: Facebook, Netflix, Hulu Plus, Amazon και διάφορες ακόμη online υπηρεσίες στο PSN. Άραγε θα ανακοινωθεί τώρα και η φημολογούμενη συνδρομή ή μετά; Ελπίζουμε όχι για τα online games.
01:39: Ανακοινώνεται η cloud υπηρεσία του PlayStation 4! Μέσω αυτής θα μπορείτε να παίζετε όλα τα games που έχουν κυκλοφορήσει στο PlayStation μέχρι σήμερα. Στο βίντεο μιλούν γνωστοί επικεφαλείς προγραμματιστικών ομάδων όπως ο Ru Weerasuriya της Ready at Dawn, Tim Scahffer της Double Fine, David Cage της Quantic Dream, Scott Ruhde και Shudeo Yoshida της Worldwide Studios, Anton Mikhailov της Sony, Alex Rigopoulos της Harmonix, Tameen Andonlades της Ninja Theory, Stig Asmussen της Sony Santa Monica, Evan Wells της Naughty Dog, Kazynori Yamauchi της Polyphony Digital (ο μόνος που μίλησε στα ιαπωνικά), Dylan Cuthbert της Q-Games. Όλοι αυτοί...ήξεραν για το PS4, είχαν δώσει συνέντευξη στη Sony και φυσικά δεν μίλησαν όλο αυτό τον καιρό!
01:46: Ο Michael Denny της Sony Worldwide Studios ανεβαίνει στο stage. Θα αναλάβει να παρουσιάσει τους επόμενους ομιλητές από εδώ και στο εξής.
01:47: O Hermen Hulst, managing director της Guerilla Games στο stage. Ανακοινώνει το Killzone Shadow Fall για το οποίο βλέπουμε gameplay βίντεο.
01:49: Το παιχνίδι θα διεξάγεται στο έτος 2381. O ήρωας προσγειώνεται με ελικόπτερο σε μια εναέρια πόλη που υποτίθεται ότι είναι στρατόπεδο. Τα γραφικά μέχρι στιγμής έχουν ποιότητα ανάλογης του PlayStation 3.
01:51: Μια βόμβα σκάει και μαζί βλέπουμε τα particle effects, ένα νέφος σκόνης και εκκωφαντικούς θορύβους. Ένας δολοφόνος προσπαθεί να σκοτώσει τον πρωταγωνιστή, ο οποίος ωστόσο προλαβαίνει και τον καθαρίζει. Η μάχη ξεκινά...ο πρωταγωνιστής θερίζει κόσμο με ένα όπλο που θυμίζει κάτι σαν Railgun με σκόπευτρο. Ακολούθως κρεμιέται από ένα ελικόπτερο προσπαθώντας να σκοτώσει τους επιβάτες του.
01:56: Επρόκειτο για live gameplay demo. Τουλάχιστον απ' ότι βλέπουμε, ότι δείχνει η Sony αυτή τη στιγμή στην παρουσίασή της παίζει από το μενού του PlayStation 4!
01:58: Παρουσιάζεται το Driveclub της Evolution Studios. Θα δοθεί έμφαση στα clubs, δηλαδή συλλόγους οδηγών που θα συναγωνίζονται online. Τα γραφικά του θυμίζουν Gran Turismo 5. Να ετοιμάσουμε GTP Clan για το GameWorld TV;
02:00: Το Drive Club δείχνει να προσφέρει μία "εμπειρία οδήγησης πρώτου προσώπου". Το θέμα είναι αν το αμάξι θα φαίνεται με κάμερα τρίτου προσώπου.
02:03: Χωρίς να υπάρχει καμία σύσταση για τον developer που μόλις ανέβηκε επί σκηνής, μας παρουσιάζεται ένα νέο video game της Sucker Punch, το οποίο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 4. Πρωταγωνιστής φέρεται να είναι ένας τύπος με υπερφυσικές ιδιότητες. Και ο τίτλος του παιχνιδιού: inFamous: Second Son! Οκ, θα έχουμε πολλές απορίες για το συγκεκριμένο.
02:05: Ο Jonathan Blow (ανεξάρτητος προγραμματιστής) μιλάει αυτή τη στιγμή για το The Witness, ένα puzzle game.
02:13: Το gameplay video έχει μια ήρεμη μουσική. Οι γρίφοι που βλέπουμε σε αυτό σας ζητούν απ' ότι φαίνεται να φτάσετε από τη μία άκρη του λαβύρινθου στην άλλη.
02:15: Ο David Cage της Quantic Dream παίρνει τον λόγο. Η δημιουργός του Heavy Rain και του πολυαναμενόμενου Beyond: Two Souls θα έχει πολλά να μας δείξει! Ο Cage μιλάει για τα συναισθήματα των gamers και όσοι έχετε παίξει games της γαλλικής εταιρείας σίγουρα θα αντιλαμβάνεστε σε τι αναφέρεται.
02:18: Βλέπουμε μια νέα μηχανή γραφικών της Quantic Dream! Τα πολύγωνα ξεπερνούν τα 30.000 που θα έχει η Jodie Holmes του Beyond Two Souls. Το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό! Μοιάζει σαν να βλέπουμε πραγματικό άνθρωπο! Το anti-aliasing είναι λεπτομερές μέχρι το κόκκαλο και το bump-mapping δεν υστερεί πουθενά! Μακάρι να μας έδειχνε κάποιο video game για το PS4 πριν φύγει, έστω ένα τρέιλερ. Το βέβαιο είναι ότι οι γάλλοι κάτι μεγάλο ετοιμάζουν!
02:20: O Alex Evans της Media Molecule θα μας δείξει τα νέα κόλπα που ετοιμάζουν οι βρετανοί.
02:24: Οκ, τέσσερα λεπτά εισαγωγή κι απ' ότι φαίνεται ετοιμάζουν κάποιο παιχνίδι που αφορά το PlayStation Move. Παίξτε μουσική, χορέψτε και γενικά διασκεδάστε με τους φίλους σας, με τα PS Move να αντικατοπτρίζουν επακριβώς τις κινήσεις των χαρακτήρων. Μου μυρίζει νέα Eye Camera εδώ. Τις ιαχές στο τέλος δεν κατάλαβα μόνο, γιατί τα casual games είναι γνωστό ότι δεν πουλάνε, όσο κι αν οι εταιρείες το παλεύουν. Οκ, εξαιρείται το Angry Birds.
02:26: PlayStation 4: The Creative Console. Η υπογραφή στο τέλος τα λέει όλα.
02:27: Όλοι οι μεγάλοι third-party publishers θα υποστήριξουν το PlayStation 4 σύμφωνα με τον Andrew House. Αναμενόμενο.
02:28: Ο Yoshinori Ono της Capcom παίρνει τον λόγο. Κατάφερε να μιλήσει αγγλικά για δύο λεπτά. Εντυπωσιακό! Οκ, συνεχίζει στα ιαπωνικά τώρα. Με μεταφραστή.
02:30: Ανακοινώνει μια νέα μηχανή γραφικών, την Panta Rhei! Δηλαδή "Τα πάντα ρει". Ε πες τουλάχιστον ότι το πήρες από τα αρχαία ελληνικά.
02:32: Deep Down: Ο νέος τίτλος της Capcom με την συγκεκριμένη engine! Μοιάζει με Action RPG και το τρέιλερ δείχνει δυνατό.
02:34: Ο Andrew House δίνει την πάσα στον Yoshihisa Hashimoto της Square Enix. Ετοιμαστείτε για άλλο ένα τρέιλερ.
02:37: Το βίντεο δείχνει σκηνικό που διεξάγεται σε αραβική χώρα. Άραγε πρόκειται για παιχνίδι δράσης ή κλασικά RPG; Μάλλον περισσότερο για δράσης μοιάζει.
02:38: Δεν ξέρω αν το είδατε αλλά το μπουκάλι που ήπιε η πρωταγωνίστρια έμοιαζε με αυτό της Coca-Cola. No offense.
02:40: Το παιχνίδι που είδατε είναι τίτλος της Luminous engine. Όνομα; Είδος; Ημερομηνία; Δεν ανακοινώθηκε κάτι.
02:41: Τώρα μιλάει ο Shinji Hashimoto, brand director για το Final Fantasy! Ανακοινώνει ένα νέο Final Fantasy για φέτος, το οποίο θα εμφανιστεί στην E3! Μάλλον αναφέρεται στο Final Fantasy Versus XIII!
02:43: O Yves Guillemot, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, παίρνει το λόγο ενώ κοντεύουμε να κλείσουμε δίωρο! Αναφέρεται στο Watch Dogs και για τα νέα games τα οποία θα μοιάζουν ακόμη περισσότερο με την πραγματικότητα. Λέει ακόμη ότι θα φέρουν τους φίλους πιο κοντά και θα προσαρμόζονται στις ανάγκες σας. Τώρα μιλάει ο Jonathan Laurant για το Watch Dogs.
02:46: Παρουσιάζει ένα νέο gameplay video του Watch Dogs. Εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά το radial wheel και τα suggested actions, δηλαδή τι σας προτείνει το παιχνίδι να κάνετε. Οι πράξεις σας αλλάζουν τις επόμενες κινήσεις σας, ενώ υπάρχει ακόμα και hacking όπως θα δείτε σε δύο σημεία του βίντεο. Τελικά το hype του Watch Dogs δεν είναι τυχαίο! Η αίθουσα αποθεώνει.
02:52: Ο House μας δείχνει τώρα τον αντιπρόεδρο της Blizzard Chris Metzen. Επ, τι έχουμε εδώ; Το πρώτο παιχνίδι της Blizzard στο PlayStation 4; Ο Metzen ανακοινώνει στρατηγική συνεργασία μεταξύ Sony και Blizzard με σκοπό..."να κατακτήσουν τον κόσμο". Αυτό μυρίζει λίγο Diablo 3 ή Titan. Ρίχτε το κορώνα-γράμματα. "Το console development είναι στο αίμα μας και είχαμε επιθυμία να προσεγγίσουμε τους κατόχους κονσολών" καταλήγει και πασάρει το βίντεο.
02:54: Το Diablo III σε PlayStation 3 και PlayStation 4. Οπότε το Titan πάει για ανακοίνωση σε E3 ή BlizzCon. Το "στρατηγική συνεργασία" μεταφράζεται στο ότι το Diablo III δεν θα κυκλοφορήσει σε κάποιο Xbox;
02:57: Ο Eric Hirshberg της Activision παίρνει τη σκυτάλη. Ανακοινώνει το Destiny της Bungie το οποίο είναι ήδη γνωστό. Δείτε το σχετικό άρθρο μας.
03:00: Το Destiny θα κυκλοφορήσει και στο PlayStation 4! Ο Harold Ryan -πρόεδρος της Bungie- μαζί με developers, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει αποκλειστικόπ εριεχόμενο για τις κονσόλες της Sony.
03:03: Η παρουσίαση τελειώνει εδώ με ένα πολύ σύντομο κλείσιμο του Andrew House! Οκ, δεν μάθαμε για τιμές, μοντέλα, σκληρό δίσκο και κυρίως το PS4 δεν είδε το φως της δημοσιότητας ακόμη. Αυτό που κρατάμε πάντως είναι ότι το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει φέτος τον Δεκέμβριο! Το γεγονός είναι ότι πήραμε την πρώτη γεύση και στην E3 η Sony καλείται να απαντήσει πολλά ακόμη ερωτήματα!

Ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας στην αποψινή παρουσίαση. Αναμένουμε τα σχόλιά σας τόσο στο κάτω μέρος του άρθρου όσο και στο topic του forum για το PlayStation 4.

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει μέσα στα Χριστούγεννα του 2013. Η παρουσίαση της Sony στη Νέα Υόρκη μόλις έλαβε τέλος. Περισσότερες πληροφορίες για το PS4 θα μάθουμε στη φετινή έκθεση E3 τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες.

Δείτε ακόμη τα προηγούμενα άρθρα:
- Τεχνικές προδιαγραφές PlayStation 4 και νέου Xbox
- Backwards compatibility του PS4 μέσω streaming
- Οι φωτογραφίες του PlayStation 4 dev kit και του DualShock 4
- Φήμη κυκλοφορίας PS4 τον Νοέμβριο σε δύο μοντέλα και με συγκεκριμένες τιμές
- Επίσημη πτώση τιμής του PS Vita

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
playstation 4, playstation, press, sony, playstation 4, sony, press, έως ότου, wii u, usb 3, unreal engine, ps vita, xbox 360, live streaming, online games, naughty dog, ps move, angry birds, square enix, diablo 3, το φως, ram, games, ελλαδα, νέα, wii, youtube, εταιρεία, house, σημαίνει, μνήμη, ps4, amd, jaguar, Χριστούγεννα, drive, usb, hdmi, chat, game, unreal, engine, quantic, dream, button, online, vita, tablet, live, rpg, pad, camera, david, cloud, play, tablets, nintendo, japan, studio, shadow, demo, δραση, evolution, studios, club, puzzle, blow, video, world, infamous, ps3, son, diablo, blizzard, mac, iii, square, versus, ubisoft, watch, dogs, wheel, hacking, media, tech, capcom, bungie, xbox, update, battlefield, cpu, power, custom, chip, download, videos, home, microsoft, facebook, netflix, hulu, amazon, psn, dawn, tim, double, cage, scott, ninja, dog, dylan, stage, gtp, συγκεκριμένο, heavy, holmes, evans, angry, birds, creative, ρει, yves, titan, eric, activision, ryan, φως, forum, dev, image, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, www.facebook.com, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, gtp, δυνατα, μνήμη, βιντεο, hulu, ps vita, το θεμα, βημα, γριφοι, θεμα, μουσικη, τα νεα, τηλεοραση, τυχη, φημες, φημες λενε, φωτογραφιες, φως, ωρα, amazon, amd, chat, cpu, creative, download, games, game, hdmi, iii, mac, microsoft, online games, psn, ps3, ps4, ram, rpg, ryan, scott, square enix, square, ubisoft, versus, vita, xbox 360, youtube, αγωνια, αρθρα, αρθρο, αιμα, αρχαια, αρχαια ελληνικα, αρχιτεκτονικη, βομβα, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, διαστημα, δειτε, δειχνει, δοθει, δωσει, δωρο, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, εκθεση, επιθυμια, εταιρεία, ετος, εφαρμογες, τεχνολογια, έως ότου, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, μηχανες, θυμιζει, ιαπωνικη, κινηση, κορωνα, λεπτομερειες, ληξη, λογο, ματια, μοντελα, μπορειτε, νεα υορκη, ομαδα, παντα, οδηγηση, ονομα, παρουσιαση, ποιοτητα, υπογραφη, σειρες, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συγχρονο, σχολια, τιμη, τυπος, το φως, τρειλερ, τιτλος, φυσικα, φημη, φορα, ωρες, activision, angry birds, anti, battlefield, button, birds, blizzard, blow, bungie, cage, capcom, chip, cloud, club, cross, custom, double, dawn, demo, dev, diablo 3, diablo, drive, dogs, dream, david, dylan, engine, ελληνικα, εμφαση, puzzle, eric, evans, evolution, φιλοι, forum, hacking, house, heavy, holmes, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερα, live streaming, watch, infamous, jaguar, japan, camera, λεξεις, media, μια ματια, μοιαζει, naughty dog, dog, netflix, angry, nintendo, ninja, ομαδες, οργανα, pad, παιχνιδι, play, πληροφοριες, power, party, ps move, quantic, ray, studio, studios, shadow, σημαίνει, stage, tablet, tablets, tech, tim, titan, online, wheel, update, usb, unreal engine, unreal, usb 3, videos, wii, wii u, world, yves
Τυχαία Θέματα