PlayStation 4: Φήμη κυκλοφορίας τον Νοέμβριο

Το Kotaku βλέπει Νοέμβριο, μοντέλα με τιμές 313 και 394 ευρώ και συνδρομή τύπου Xbox Live.

Μας χωρίζουν σχεδόν 12 ώρες από την παρουσίαση του PlayStation 4 από τη Sony (απόψε στη 1 το βράδυ όπως μπορείτε να δείτε κι από το timer που σας ετοιμάσαμε) και το Kotaku.com ρίχνει λάδι στη φωτιά με την παρακάτω είδηση.

Σύμφωνα με τις πηγές του

λοιπόν (οι οποίες τις περισσότερες φορές αληθεύουν) το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει φέτος τον Νοέμβριο, με συνδρομή τύπου Xbox Live η οποία θα σας δίνει τη δυνατότητα "να εκμεταλευτείτε τις περισσότερες online δυνατότητές του". Κάτι ανάλογο με το Xbox Live δηλαδή. Θα σας παρέχεται ακόμη η ευχέρεια να συνδέσετε ασύρματα το smartphone σας με την κονσόλα και να αναπαράγετε βίντεο ή εικόνες, κάτι ανάλογο δηλαδή με το SmartGlass της Microsoft στο Xbox 360. Παράλληλα, θα το χρησιμοποιείτε ως cross-controller, όπως το PS Vita, καθώς επίσης να συνδεθείτε μέσω αυτού και να αγοράσετε games.

Δύο ξεχωριστά μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με κόστος 429$ (313€) το φθηνό και 529$ (394€) το ακριβό. Επιπλέον, η συνδρομή PlayStation Plus θα μετονομαστεί σε "PlayStation World", προφανώς για να μη θυμίζει συνδρομητική υπηρεσία. Το πιθανότερο επίσης είναι το PS4 να επιτρέπει cross-game chat και online μέσω της συνδρομητικής αυτής υπηρεσίας.

PlayStation Eye inside!
Όπως η Microsoft φημολογείται ότι θα ενσωματώσει το Kinect 2.0 στο νέο Xbox, έτσι και η Sony φέρεται να είναι πρόθυμη να εισάγει την PlayStation Eye camera μέσα στο PlayStation 4. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχετε μια κάμερα τόσο για καταγραφή βίντεο των games σας (αλλά και online streaming), όσο και για χρήση με το PlayStation Move στα ανάλογα games.

Η συμφωνία της Sony με την Gaikai δεν είναι τυχαία, καθώς σκοπεύει κι αυτή να μπει δυναμικά στο online streaming. Πριν από λίγες ώρες, η Gaikai κατοχύρωσε ορισμένα domains στο internet στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το PlayStationCloud.com, επομένως αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό. Ότι οι πληροφορίες περί backwards compatibility μέσω Streaming πιθανόν να επαληθεύονται και να μπορούμε να παίξουμε τα games των προηγούμενων PlayStation. Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι αν θα πρέπει να πληρώσουμε κόστος συνδρομής για την υπηρεσία (ή αν θα συμπεριλαμβάνεται στα οφέλη μιας συνδρομής PlayStation Plus ή PlayStation World, όπως θέλετε πείτε το) ή αν θα χρειαστεί να δίνουμε κάποιο ποσό για την αγορά κάθε παλαιότερου video game.

Απόψε στη 1 το βράδυ η Sony αναμένεται να αποκαλύψει το PlayStation 4, το DualShock 4 και το μέλλον του PlayStation. Κάντε εγγραφή στο newsletter της Sony ώστε να ενημερωθείτε για τα νεότερα, γράψτε στο Twitter #PlayStation2013 και μείνετε συντονισμένοι στο GameWorld για να παρακολουθείτε πρώτοι τις εξελίξεις!

Δείτε εδώ ζωντανά την αποψινή συνέντευξη τύπου της Sony.

Keywords
Τυχαία Θέματα