OSVR: Open-source Virtual Reality από την Razer

Η οποία εισέρχεται στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας!

Μετά τις νέες λεπτομέρειες που μαθεύτηκαν πριν από λίγο σχετικά με την κονσόλα της Razer εν ονόματι Forge TV, νέες πληροφορίες ήρθαν απ' το CES 2015. Η Razer ανακοίνωσε το OSVR ή πιο αναλυτικά ένα "Open-Source VR headset" με head tracking.

Το dev

kit της Razer, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Sensics, θα επιτρέπει την κατασκευή νέων συσκευών εικονικής πραγματικότητας, ενώ θα μπορεί να συνδεθεί με όλες τις VR συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του Oculus Development Kit 2. Επομένως, θα υποστηρίζονται αντίστοιχα και τα games που είναι ήδη συμβατά με το Oculus Rift. Το OSVR θα κυκλοφορήσει τον φετινό Ιούνιο και θα έχει δύο οθονίτσες 5,5 ιντσών απ' τις οποίες θα βλέπετε, 100 μοίρες οπτικό πεδίο και εσωτερικούς σένσορες για το head tracking (επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πυξίδα). Θα έχει ανάλυση 1080x1920.

Οι προδιαγραφές του είναι με απλά λόγια παρόμοιες με αυτές του Oculus Rift αν και το τελευταίο θα βγει στην αγορά με οθόνες 7 ιντσών. Στόχος της Razer είναι το OSVR να είναι συμβατό με διάφορα λειτουργικά όπως Windows, Android και Linux. Θα υποστηρίζει Unity και Unreal Engine 4, καθώς και συσκευές από τις εταιρείες Razer, Bosch, Sixense και LeapMotion.

Το OSVR θα κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 και θα έχει κόστος 200 δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το επίσημο site του OSVR.

Διαβάστε επίσης σε αυτό το link σχετικά με το Forge TV, την κονσόλα της Razer για την οποία ανακοινώθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες πριν από λίγο.

Συζητήστε μαζί μας για τα προϊόντα Razer σε αυτό το forum topic.

Keywords
Τυχαία Θέματα