O Peter Molyneux δεν θα ξαναμιλήσει στα ΜΜΕ

Αφορμή ρεπορτάζ για τον νικητή του Curiosity που δεν έλαβε το δώρο του!

Ο Βρετανός game designer Peter Molyneux, δημιουργός των Fable, Populous, Dungeon Keeper, Black & White και πολλών ακόμη επιτυχιών, δήλωσε στο Guardian ότι θα σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις στα μέσα.

Αφορμή στάθηκαν δύο γεγονότα. Πρώτον

η είδηση από ορισμένα μέσα ότι το επερχόμενο παιχνίδι του Godus δεν θα έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που υποσχέθηκε, ενώ δεύτερο γεγονός (και κερασάκι στην τούρτα) η χθεσινή συνέντευξη του νικητή του Curiosity στο Eurogamer, που θεωρεί ότι δεν έλαβε το δώρο του, τουλάχιστον όπως του παρουσιαζόταν!

Τι είναι το Curiosity και τι δώρο έλαβε
Το Curiosity: What's Inside the Cube? ήταν ένα (φαινομενικά) free-to-play video game που είχε κυκλοφορήσει σε φορητές συσκευές από την 22Cans, εταιρεία ανάπτυξης του Peter Molyneux. Στόχος σας να σκάψετε, να σκάψετε και να ξανασκάψετε μέχρι να φτάσετε στον πυρήνα μιας μεγάλης σφαίρας όπου υπήρχε κρυμμένο ένα μυστικό. Όποιος θα το κατάφερνε πρώτος θα κέρδιζε ένα "μεγάλο δώρο" σύμφωνα με τον Molyneux.

Οι χρήστες θα έπρεπε να αγοράσουν μέσω μικροσυναλλαγών καλέμια τα οποία τους βοηθούσαν στο να σκάβουν πιο γρήγορα. Ορισμένα εξ αυτών κόστιζαν...χιλιάδες ευρώ, ποσό αδιανόητο αν σκεφτούμε ότι το παιχνίδι έχει σταματήσει πλέον να υπάρχει!

Τελικά ο νικητής ήταν ο Scot Bryan Henderson, ένας 21χρονος gamer, ο οποίος έσκαψε και ανακάλυψε πρώτος το "μυστικό" του The Cube. Τότε ήταν 18 ετών. Τι κέρδισε επειδή κατάφερε να σκάψει πρώτος τον κύβο; Καταρχήν είδε το παρακάτω βίντεο με τον Peter Molyneux:

http://www.youtube.com/watch?v=Qhzb9OUWrXU

Μετά, επικοινώνησε με την εταιρεία μέσω email και στη συνέχεια τηλεφωνικά. Ταξίδεψε στα γραφεία της 22Cans, όπου έπαιξε πρώτος στον κόσμο το επερχόμενο νέο παιχνίδι της εταιρείας Godus. Εκεί λοιπόν του εξήγησαν ότι θα λάμβανε το 1% των εσόδων του παιχνιδιού, όταν κυκλοφορούσε. Έτσι θα μπορούσε να γίνει..."Θεός" όπως είχε υποσχεθεί αρχικά ο Molyneux.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι ο νεαρός δεν έλαβε ποτέ κάποιο χρηματικό έπαθλο καθώς το Godus δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα! Επομένως περιμένει το δώρο του μέχρι σήμερα. Διαβάστε εδώ αναλυτικά την συνέντευξη.

Τι δήλωσε ο Peter Molyneux στην Guardian
"Μου αρέσουν τα games και θέλω να μαθαίνει ο κόσμος για αυτά. Απλά μέχρι στιγμής όταν γνωστοποιώ ειδήσεις, το γεγονός αυτό δεν δείχνει να δουλεύει σωστά. Οπότε καλύτερα να αποσυρθώ απ' το συγκεκριμένο κομμάτι" δήλωσε ο Molyneux που ομολόγησε ότι έχει λάβει μέχρι και απειλές για την ζωή του, τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του.

Πολλοί gamers "έχουν κουραστεί να ακούνε την φωνή μου όλα αυτά τα χρόνια και τις υποσχέσεις μου. Καλύτερα να σταματήσω να μιλάω στα μέσα" κατέληξε.

Το βασικό πρόβλημα των gamers με τον Peter Molyneux είναι ότι θέλουν να φτιάξει ευχάριστα και διασκεδαστικά games. Δεν είναι τυχαίο το ότι η τελευταία του μεγάλη επιτυχία ήταν η σειρά Fable και μετά την αποχώρησή του από την Lionhead όλοι περιμένουν την επόμενη κίνησή του με ανυπομονησία.

Προφανώς το Curiosity και το Godus δεν είναι ό'τι ζητάει η αγορά. Το πρώτο γιατί απλά έσκαβες ασταμάτητα (άντεξα να το παίξω ένα λεπτό, το ομολογώ) και το δεύτερο διότι αντίστοιχα games μας έχει δώσει ο Molyneux και στο παρελθόν. Χρειάζεται κάτι πρωτότυπο, πιθανόν μια καλή μείξη από genres κι ένα σενάριο που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Σαν τις παλιές καλές εποχές του Βρετανού.

Διαβάστε την συνέντευξη που έχει δώσει ο Peter Molyneux στο GameWorld. Μάθετε περισσότερα για το Godus σε αυτό το forum topic.

Keywords
Τυχαία Θέματα