Hideo Kojima: Πως προέκυψε το όνομα Solid Snake

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο κεντρικός ήρωας ονομάστηκε έτσι;

Ο Ιάπωνας game designer Hideo Kojima, δημιουργός της σειράς Metal Gear Solid, αποφάσισε να εξηγήσει στο Twitter του μετά από πολλά χρόνια πως προέκυψε το όνομα του ήρωά του, Solid Snake. Σύμφωνα με τον Kojima, η ορολογία "Snake" προέκυψε

από το φίδι, το οποίο συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο ένα ζωντανό πλάσμα που μπορεί να κρύβεται και να τρυπώνει εκεί που θέλει χωρίς να κάνει φασαρία. Όσο για το "Solid", αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη γιατί δίνει την εικόνα της σταθερότητας και της σκληρότητας.

{youtube}pRSZy12EOSs|500|300{/youtube}

Ο Kojima έδωσε επίσης πληροφορίες και για τα ονόματα μερικών εχθρών του Snake. Αρχικά αναφέρθηκε στον Liquid Snake, τον εχθρό από το πρώτο MGS, που είναι κλώνος του Big Boss όπως και ο Solid Snake, εξηγώντας πως ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε γιατί η εικόνα ενός δυνατότερου εχθρού είναι must για τη σειρά MGS. "Μόνο ο Snake μπορεί να ξεπεράσει τον Snake", δήλωσε χαρακτηριστικά. Συνέχισε λέγοντας πως δανείστηκε κομμάτια από την φυσική ('solidus/liquidus) και τα υιοθέτησε με επιτυχία. Στη συνέχεια, έκανε αναφορά για τον Solidus Snake, τον εχθρό από το MGS 2. Ανέφερε πως το λογικό θα ήταν ο εχθρός να ονομαζόταν Gas Snake, αλλά δεδομένου ότι η λέξη gas μπορεί να παρεξηγηθεί, προτίμησε να μην την εντάξει στη σειρά. "Η λέξη solidus δεν εκφράζει μια κατάσταση αλλά τα όρια μεταξύ στερεού και υγρού", εξηγεί ο Kojima.

Στο επερχόμενο Metal Gear Solid: Ground Zeroes, πρωταγωνιστεί ο Naked Snake ή αλλιώς Big Boss. Τα γεγονότα του Ground Zeroes εξελίσσονται το 1975, αμέσως μετά από αυτά του Peace Walker και αποτελεί prequel του Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Το Metal Gear Solid: Ground Zeroes θα κυκλοφορήσει στις 20 Μαρτίου για PS4, Xbox One, PS3 και Xbox 360. Διαβάστε τις αναλύσεις για τα Metal Gear Solid: Ground Zeroes και Metal Gear Solid: The Phantom Pain από το Gameworld.

Keywords
Τυχαία Θέματα