Giana Sisters: Twisted Dreams

Καλωσορίσατε στον κόσμο των ονείρων.

Όλοι μας έχουμε ασχοληθεί, είτε λίγο είτε πολύ, κάποια στιγμή της ζωής μας με 2D Platforms. Ένα είδος που όχι απλά κυριαρχούσε κάποτε, αλλά μας έδινε τα καλύτερα games που έχουν εμφανιστεί ποτέ. Το Giana Sisters: Twisted Dream είναι το "δισέγγονο" του The Great Giana Sisters που κυκλοφόρησε το 1987 από την Time Warp Productions για Amiga, Amstrad CPC,

Atari ST και Commodore 64. Η κυκλοφορία του όμως το 1987 συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα, καθώς το πρώτο επίπεδο ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό του Super Mario Bros της Nintendo (όπως και το γενικότερο ύφος του παιχνιδιού). Η Nintendo κινήθηκε με νομικές απειλές εναντίον των δημιουργών, με αποτέλεσμα να κατεβάσουν τον τίτλο από τα ράφια των καταστημάτων λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και τον λόγο για τον οποίο οι κόπιες του The Great Giana Sisters θεωρούνται...συλλεκτικές.

Τον Απρίλιο του 2009, η προγραμματιστική εταιρεία Spellbound Interactive, η οποία ήταν και ο κάτοχος του ονόματος της σειράς, επανακυκλοφόρησε το Giana Sisters στην Ευρώπη, με ονομασία Giana Sisters DS για το Nintendo DS. Η νέα προσθήκη περιελάμβανε νέα levels, ακόμα περισσότερα στοιχεία στο gameplay, καθώς και τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε τα original επίπεδα. Σχεδόν αμέσως μετά από την κυκλοφορία του Giana Sisters DS, η Spellbound Entertainment χρεοκόπησε, αφήνοντας πίσω προς διεκδίκηση όλα τα ονόματα παιχνιδιών που κατείχε.

Εδώ κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της η Black Forest Games, μια Γερμανική προγραμματιστική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2012 από τους Andreas Speer και Andrian Goersch, σημαντικά μέλη της πλέον χρεοκοπημένης Spellbound Entertainment. Η εταιρεία δεν ιδρύθηκε απλά από πρώην υπαλλήλους, αλλά αποτελείται κατά ένα μεγάλο μέρος από άτομα που δούλευαν στους δημιουργούς του Giana Sisters DS. Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει και να αναλάβει με μεγάλο ρίσκο, όλες τις ιδιοκτησίες της Spellbound Entertainment.

Τον Ιούλιο του 2012 η Black Forest ξεκίνησε μέσω του site Kickstarter να συλλέγει χρήματα, για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ένα νέο Giana Sisters. Η ονομασία της καμπάνιας ήταν “Project Giana”. Στόχος τους ήταν όχι μόνο να μαζέψουν 150.000$, αλλά και να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα video game το οποίο θα σταματήσει να ακολουθεί ο χαρακτηρισμός ότι ήταν "μια αντιγραφή του Super Mario Bros". Τελικά συγκέντρωσαν 186.000 $, καταφέρνοντας έτσι να προωθήσουν και να κυκλοφορήσουν το νέο sequel, που βρισκόταν σε παραγωγή από τις αρχές του 2011.

Μια πολύ ωραία ευκαιρία που έδωσε η εταιρεία στους δωρητές που συνέβαλαν με το παραπάνο ποσό, ήταν η δυνατότητα να επιλέξουν το νέο όνομα. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Giana Sisters: Twisted Dreams. Μιλάμε ουσιαστικά για την πρώτη δημιουργία της Black Forest Games που σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό δείγμα της δουλειάς τους, καθώς και των πιθανών δημιουργιών που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

“Project Giana”
Για να μπορέσετε να κατανοήσετε πιο εύκολα την υπόθεση του Giana Sisters: Twisted Dreams θα πρέπει να γίνει μια μικρή αναφορά στο σενάριο του αρχικού video game του 1987. Στο The Great Giana Sisters αναλαμβάνατε τον ρόλο της Giana, μιας μικρής κοπέλας, η οποία βρίσκεται ξαφνικά στον κόσμο των ονείρων, στον οποίο κατοικούν μυστηριώδη τέρατα. Σκοπός σας ήταν να ταξιδέψετε εκεί και να αναζητήσετε διαμάντια τα οποία θα σας οδηγήσουν από τον κόσμο των ονείρων σε αυτόν την πραγματικότητας.

Προχωρώντας μερικά χρόνια μπροστά, βρίσκουμε τις αδερφές Giana και Maria να είναι στο κρεβάτι τους, φανερά μεγαλωμένες από την τελευταία φορά που τις συναντήσαμε. Ξαφνικά ανοίγει μια μαύρη τρύπα η οποία ρουφάει την Maria στον κόσμο των Ονείρων, όπου την κρατάει αιχμάλωτη ένας τεράστιος δράκος. Χωρίς δισταγμό, η αδερφή της Giana την ακολουθεί για να μπορέσει να τη σώσει. Να σημειώσουμε ότι η Giana, βρίσκεται σε ένα στάδιο της ζωής της, στο οποίο μαθαίνει πολλά πράγματα και περνάει μέσα από διάφορες αλλαγές. Μέσα στα πράγματα που έχει μάθει, είναι η δυνατότητα να διαχειρίζεται τα όνειρά της, μια ιδιότητα, που όπως θα δούμε, θα τη βοηθήσει πολύ στην αναζήτηση για την σωτηρία της αδερφής της.

Το σενάριο δεν αποτελεί κάτι το δελεαστικό ή πρωτότυπο, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δε χρειάζεται. Όλη την δουλειά την κάνουν οι μηχανισμοί του gameplay και ο φανταστικός κόσμος που πρόκειται να ανοιχτεί μπροστά σας. Αυτή η μικρή εισαγωγή απλώς αποτελεί το έναυσμα για να ξεκινήσουν όλα.

Στα όνειρα όλα μπορούν να συμβούν
Όταν ακολουθήσετε την αδερφή σας στον κόσμο των ονείρων θα βρεθείτε στο πρώτο level, το οποίο αποτελεί ένα είδος tutorial στις βασικές οδηγίες χειρισμού και λειτουργίας. Προχωρώντας ελάχιστα θα συναντήσετε για πρώτη φορά τον τεράστιο δράκο που κρατάει όμηρο την αδερφή σας, ο οποίος στην ουσία θα “παίξει” μαζί σας και θα πετάξει μακριά από εσάς. Μετά την συνάντηση αυτή θα ξεκινήσετε την πορεία σας στα όνειρα αλλά… και τους εφιάλτες.

Όπως και στα προηγούμενα Giana Sisters, το Twisted Dreams είναι ένα Platform, το οποίο θα σας προκαλέσει πάρα πολύ. Καταφέρνει να κρατήσει τον χαρακτήρα των 8 και 16 bit games, τα οποία πραγματικά σας έκαναν την ζωή δύσκολη τότε, πράγμα που αποτελούσε πιο πολύ τον κανόνα παρά την εξαίρεση. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, η Giana έχει καταφέρει να διαχειρίζεται τα όνειρά της, κάτι που αποτελεί το κεντρικό πυρήνα του Giana Sisters: Twisted Dreams. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι έχετε την δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού (RT) να αλλάζετε τη χαρούμενη Giana με την πιο Punk εκδοχή της. Κάθε εκδοχή θα σας προσφέρει κάτι διαφορετικό ως προς τον χειρισμό και όχι μόνο.

Κάθε φορά που θα αλλάζετε εκδοχή χαρακτήρα, θα πραγματοποιείται ταυτόχρονη αλλαγή στο gameplay μέχρι να φτάσετε στο τέρμα του level. Θα αλλάζουν όχι μόνο οι ιδιότητες της πρωταγωνίστριας, αλλά και το background, οι εχθροί θα μετατρέπονται σε κάτι άλλο, αντικείμενα που πριν δεν ήταν εκεί θα κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ το περιβάλλον θα αντιδρά και εκείνο διαφορετικά. Όλα συνδυασμένα θα κάνουν την ζωή σας ύσκολη ή και ακόμα… δυσκολότερη. Η εναλλαγή αυτή των κόσμων έδωσε την ευκαιρία στους developers να δημιουργήσουν πολύ έξυπνα levels, γεμάτα προκλήσεις και παγίδες.

Cute Giana
Η πρώτη εκδοχή της Giana θα σας παραπλανήσει αρχικά πάρα πολύ, καθώς θα σας δώσει την εντύπωση ενός ξανθομάλλικου και αθώου κοριτσιού, η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Ο κόσμος της cute Giana είναι πολύ μουντός, με στοιχεία πολύ σκοτεινά. Η φύση γύρω σας είναι όλη νεκρή και τα χρώματα και ο σχεδιασμός μας θυμίζει κάτι από Haloween. Οι εχθροί μόνο χαριτωμένοι δεν είναι, διότι έχουν την εμφάνιση διαβόλων, σκελετών και άλλων πλασμάτων του κάτω κόσμου.

Η χαρακτηριστική κίνηση της cute Giana, η οποία θα σας βγάλει από πολλές δυσκολίες, είναι το Twirl, μια ικανότητα που σας βοηθά να στριφογυρίζετε στον αέρα, προς όποια κατεύθυνση επιθυμείτε. Την κίνηση θα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με το πάτημα και το κράτημα του κουμπιού Y. Όσο περισσότερο το κρατάτε πατημένο, τόσο περισσότερη ώρα θα διαρκέσει το στριφογύρισμά σας. Η “καλή” πλευρά της Giana έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα κίτρινα διαμαντάκια, οπότε όταν τα βλέπετε να αχνοφαίνονται μην τα παραλείψετε, αλλάξτε αμέσως εκδοχή και συλλέξτε τα.

Punk Giana
Παρόμοιο αποπροσανατολισμό έχουμε και στην πιο -θεωρητικά- σκοτεινή εκδοχή της Giana, όπου περιμένουμε πιο Goth στοιχεία και περιβάλλον αλλά βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον γεμάτο χρώματα. Η κοκκινομάλλα πλέον Giana μετατρέπει τον γύρο κόσμο της σε έναν κόσμο γεμάτο ζωή. Η φύση είναι ανθισμένη και χαρούμενη, οι εχθροί αντί για διαβόλους μετατρέπονται σε ιππότες και τροφαντά πουλιά, που είτε απλά κινούνται στο χώρο είτε πετάνε από εδώ κι από εκεί.

Η χαρακτηριστική σας κίνηση, με την ονομασία dush, θα είναι η δυνατότητα της punk Giana να μετατρέπεται σε μία μπάλα φωτιάς και να εκτινάσσεται προς όποια κατεύθυνση επιθυμείτε. Σε αντίθεση με τη δυνατότητα του twirl, οι επιλογές εδώ είναι περισσότερες. Το dush ενεργοποιείται πατώντας το κουμπί B. Όσο περισσότερο το κρατάτε, τόσο πιο μακριά θα πηγαίνετε.

Η ικανότητα να εκτινάσσεστε δυνατά, θα σας επιτρέπει να σκοτώνετε αντιπάλους απλά με το να χτυπάτε πάνω τους με δύναμη. Εάν μάλιστα γίνετε μάστερ αυτής της ικανότητας, θα πραγματοποιείτε αλυσιδωτά kills. Με το dush πηγαίνετε σε ψηλά σημεία και ακόμα πιο ψηλά, εάν πριν τη χρήση του εκτελέσετε άλμα. Άλλος ένας τρόπος για να φτάσετε σε απρόσιτα σημεία, είναι να πατάτε και να κρατάτε το κουμπί B όταν θα βρίσκεστε σε δύο κοντινούς μεταξύ τους τοίχους. Με αυτό τον τρόπο, η punk Giana αναπηδά από τον ένα τοίχο στον άλλο φτάνοντας σε απρόσιτα θεωρητικά σημεία. Τέλος, θα οδηγηθείτε σε καταστάσεις όπου τον δρόμο σας εμποδίζουν τοίχοι από τούβλα. Κανένα πρόβλημα, καθώς θα μπορείτε να περάσετε μέσα από αυτούς σπάζοντάς τους, κάτι που αποτελεί μια ευχάριστη αναφορά στο αρχικό Giana Sisters της Time Warp Productions.

Οι developers φροντίζουν να σας εισάγουν σε όλους τους παραπάνω μηχανισμούς με πολύ ωραίο τρόπο και δε σας αφήνουν να πνιγείτε στα βαθιά. Βέβαια από πλευράς χειρισμού, η Black Forest Games θα μπορούσε να κάνει τις κινήσεις λιγότερο ευαίσθητες, καθώς θα παρατηρήσετε ότι πολλές φορές θα χάνετε επειδή ο χειρισμός δεν υπακούει ακριβώς όπως θα θέλατε.

Το περιβάλλον είναι ζωντανό.
Οι εναλλαγές των “χαρακτήρων” δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ικανότητές τους, αλλά και με το πως θα αντιδρά το περιβάλλον σε αυτές. Πόρτες μπορεί να είναι κλειστές στον έναν κόσμο, στον άλλο όμως θα ανοίγουν. Πλατφόρμες θα εμφανίζονται και θα εξαφανίζονται, ενώ πολλές φορές είτε θα αρχίζουν να κινούνται είτε θα αλλάζουν την κατεύθυνση προς την οποία μετακινούνται. Φυτά τα οποία εμφανισιακά μοιάζουν άκακα, όταν θα αλλάζετε, θα μετατρέπονται σε φυτά επικίνδυνα και γεμάτα αγκάθια. Σκαλοπάτια θα γκρεμίζονται στο “χαριτωμένο” κόσμο, ενώ στον punk θα παραμένουν αγέρωχα. Οι επιλογές και οι εναλλαγές είναι πάρα πολλές, πράγμα που δημιουργεί πολύ ευχάριστα levels.

Η ποικιλία των εχθρών είναι πολύ μικρή, αλλά σίγουρα κάνει τη δουλειά της. Δεν είναι εκεί για να σας εμποδίσει, αλλά περισσότερο για να σας ταλαιπωρήσει. Μπορεί να κάνετε ένα dush ή ένα twirl και επειδή δεν υπολογίσατε σωστά ή γύρισε απότομα ο εχθρός, να πεθάνετε. Η πλειοψηφία των εχθρών απλά κινείται στο χώρο και διατηρεί το μέτριο A.I. της τότε εποχής, με εξαίρεση ένα-δύο είδη που θα σας επιτεθούν ή θα σας πετάξουν διάφορα αντικείμενα. Ανά αραιά διαστήματα, θα έρθετε αντιμέτωποι με bosses. Τα boss fights δεν ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που πρέπει να απομνημονεύσετε για το πότε θα κάνει επίθεση ο αντίπαλος ή πότε πρέπει να τον χτυπήσετε. Αντιθέτως θα χρειαστεί να έχετε μάθει άριστα τον χειρισμό του χαρακτήρα σας καθώς και πως θα χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον προς όφελός σας.

Σε περίπτωση που πεθάνετε όμως δε χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς ανά διαστήματα θα γίνονται checkpoints. Τα checkpoints αυτά έχουν τη μορφή ενός χεριού που πετάγεται από ένα μπαούλο και κουνάει μία σημαία. Τα κλασικά platform δεν είχαν checkpoints, πράγμα που τα καθιστούσε ακόμη δυσκολότερα.

Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας
Συνολικά θα πρέπει να φέρετε εις πέρας 23 levels, τα οποία θα γίνονται προσβάσιμα ή θα ξεκλειδώνονται με το να μαζεύετε διαμάντια και να προσπαθείτε να πεθαίνετε ως το δυνατόν λιγότερο. Σε κάθε level είναι διασκορπισμένα διαμαντάκια κίτρινα ή κόκκινα, τα οποία πρέπει να συλλέξετε. Δεν είναι όλα όμως φανερά, καθώς υπάρχουν και άλλα κρυμμένα στους γύρω χώρους. Επίσης υπάρχουν διάσπαρτα τεράστια διαμάντια, τα οποία σας ανταμείβουν με artwork του Giana Sisters: Twisted Dreams, οπότε μπείτε στον κόπο να τα αναζητήσετε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η “σκοτεινή” πλευρά της αδερφής έχει ως προτίμηση τα κόκκινα διαμάντια.

Τα όνειρα είναι υπέροχα, ακόμα κι όταν είναι...εφιάλτες!

Μπορεί ο χώρος να σας καθοδηγεί προς μια κατεύθυνση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες διαδρομές ή κρυφά σημεία. Μπορεί να φέρνετε εις πέρας ένα level νομίζοντας ότι έχετε μαζέψει όλα τα διαμάντια και τελικά να συνειδητοποιείτε ότι σας έχουν ξεφύγει πάνω από 100. Δεν πρέπει να βιάζεστε, αντιθέτως πρέπει να τελειώνετε κάθε επίπεδο με την ησυχία σας. Ο χρόνος δεν αποτελεί θέμα.

Στο τέλος κάθε πίστας, ο συνολικός αριθμός των διαμαντιών και οι φορές που έχετε πεθάνει, θα συμβάλει στον αριθμό των αστεριών που θα κερδίσετε για την ολοκλήρωσή της. Ο μέγιστος αριθμός αστεριών είναι πέντε. Όσα περισσότερα αστέρια συλλέγετε σε κάθε επίπεδο, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ξεκλειδώσετε τα επόμενα στάδια. Η συνολική διάρκεια του Giana Sisters: Twisted Dreams υπολογίζεται σε λιγότερο από έξι ώρες, ενώ θα χρειαστείτε επιπλέον ώρες αν θέλετε να τερματίσετε το παιχνίδι στα δυσκολότερα επίπεδα.

Nintendo Hard
Εάν κουραστείτε με την ευκολία του Normal mode, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε επιπλέον τρία modes. Το πρώτο mode είναι το Time Attack στο οποίο πρέπει να τερματίσετε ένα level όσο πιο γρήγορα μπορείτε, χωρίς να έχετε στο νου σας τα διαμάντια ή τους εχθρούς. Το δεύτερο είναι το Hardcore Mode, όπου δε θα πρέπει να πεθάνετε, καθώς τα checkpoints παύουν να ισχύουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινάτε πάλι από την αρχή. Τέλος, έχετε ως επιλογή το Uber Hardcore Mode ή αλλιώς για τους παλιούς "Nintendo Hard" στο οποίο θα πρέπει να τερματίσετε και τα 23 επίπεδα χωρίς να πεθάνετε ούτε μια φορά! Εάν “πέσετε” στο 22o επίπεδο, ξεκινάτε πάλι από το πρώτο. Αν έχετε τα νεύρα και τις αντοχές για κάτι τέτοιο, τότε είστε στο σωστό σημείο.

Ένα πολύ αρνητικό στοιχείο του Giana Sisters: Twisted Dreams είναι η απουσία της επιλογής restart level. Αν θέλετε να ξεκινήσετε μια πίστα από την αρχή για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να βγείτε στο κεντρικό μενού και να την επιλέξετε ξανά. Αυτό είναι αρνητικό, καθώς ο χρόνος του loading είναι μεγάλος. Τόσο μεγάλος που απλά γίνεται κουραστικός.

Τις επιδόσεις θα τις κρατήσετε για τον εαυτό σας
Δυστυχώς, η Black Forest Games δεν ενσωμάτωσε κάποιο Online Co-Op. Θεωρητικά δεν είναι κακή επιλογή, καθώς το Giana Sisters: Twisted Dreams δε φαίνεται ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιο είδος multiplayer mode. Η μοναδική προσθήκη που θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, θα ήταν εκείνη των leaderboards, έτσι ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τις ικανότητές σας έναντι άλλων. Η απουσία όμως σύνδεσης στο Internet δε θα σας στενοχωρήσει, διότι θα σας καλύψει το ίδιο το παιχνίδι μέσω του gameplay του.

Ένας υπέροχος κόσμος
Από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης το Τwisted Dreams κερδίζει τις εντυπώσεις για τα δεδομένα ενός 2D Platform. Ο σχεδιασμός των χαρακτήρων είναι πολύ απλός και θα σας θυμίσει σίγουρα κάτι από την εποχή των 8-bit και 16-bit games. Όταν θα αλλάζετε κόσμους, από cute σε punk Giana και αντίστροφα, θα παρατηρήσετε ότι στο βάθος δε θα αλλάζουν απλά οι εικόνες. Το ζωντανό και γεμάτο δράση περιβάλλον θα μεταμορφώνεται μπροστά στα μάτια σας με μια ομαλή κίνηση. Βέβαια το γεγονός ότι όλα αναμιγνύονται τόσο τέλεια μεταξύ τους, μπορεί να σας δημιουργήσει μερικά μικρά προβλήματα. Δρομάκια ή φυτά τα οποία θα θεωρείτε ότι απλά είναι εκεί για ομορφιά, στην πραγματικότητα θα αποτελούν μέρος του gameplay. Αυτό θα σας οδηγήσει σε πολλούς -άνευ λόγου- θανάτους.

Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποιείται μεταξύ των κόσμων είναι διαφορετική, αλλά εξίσου εντυπωσιακή. Μάλιστα θα πιάσετε των εαυτό σας να κάνει συνέχεια εναλλαγές και να προσπαθεί να εντοπίσει όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στο περιβάλλον, από χρώματα και φυτά μέχρι ασήμαντες λεπτομέρειες. Τα animations είναι αψεγάδιαστα και οι δυναμικοί φωτισμοί παράγουν ακόμα και τις σκιές των χαρακτήρων με κάθε λεπτομέρεια. Τα levels είναι πολύ όμορφα και έξυπνα σχεδιασμένες, με λίγα, πλην όμως προσεγμένα οπτικά εφέ, καθώς και ευδιάκριτα textures.

Rock-heavy soundtrack.
Το Giana Sisters: Twisted Dreams έχει στο δυναμικό του τον Chris Hülsbeck, συνθέτη του πρώτου video game, σε συνδυασμό με τη σουηδικά metal μπάντα Machinae Supremacy και τον Fabian Del Priore. Το The Great Giana Sisters ήταν πάρα πολύ γνωστό για το soundtrack του και αντίστοιχα οι άλλοι δύο καλλιτέχνες είχαν δουλέψει για το Giana Sisters DS, συνεπώς οι παραπάνω επιλογές δεν είναι τυχαίες.

Όπως στα όνειρα έτσι κι εδώ, η μουσική θα αλλάζει όταν θα κάνετε εναλλαγές στους κόσμους. Τα τραγούδια θα μετατρέπονται αναλόγως με το ποια εκδοχή της Giana ελέγχετε. Ακόμα όμως και η “χαριτωμένη” πλευρά έχει στοιχεία από heavy metal, σε μια πιο ήπια μορφή. Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστείτε, ίσως και να πωρωθείτε λίγο. Τα ηχητικά εφέ είναι λίγα και αυτά σε αριθμό και λειτουργούν για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Το μοναδικό πράγμα το οποίο μάλλον θα σας εκνευρίσει είναι η κραυγή που βγάζει ο χαρακτήρας σας όταν αφήνει το μάταιο εκείνο κόσμο.

Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε τώρα
Το θετικό με το Giana Sisters: Twisted Dreams είναι η αυτοπεποίθηση που θα σας βγάλει. Αντί να σας δώσει μια πληθώρα όπλων και ικανοτήτων, απλά σας εφοδιάζει με δύο βασικούς μηχανισμούς, γύρω από τους οποίους και θα εξελιχθεί η όλη εμπειρία. Όταν θα το τερματίσετε θα αισθάνεστε ότι καταφέρατε τόσα πολλά με τόσα λίγα, σε αντίθεση με άλλα games. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι όταν το τελειώσετε δε θα πείτε ότι ασχοληθήκατε περισσότερο με τη μια εκδοχή ή την άλλη. Αντιθέτως το ίδιο το gameplay σάς αναγκάζει να αφιερώσετε τον ίδιο χρόνο και στις δύο πλευρές του χαρακτήρα.

Τα γραφικά είναι εντυπωσιακά και προσεγμένα, ενώ η μουσική θα σας μαγέψει και θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των ονείρων. Τα λάθη αν και λίγα δε θα σας προβληματίσουν, καθώς είναι εύκολο να παραβλεφθούν. Το κόστος για να προσθέσετε το twisted dreams στη συλλογή σας, ανέρχεται στα 15$ (11 -12 ευρώ), τα οποία δε θα θεωρηθούν πολλά για τους λάτρεις του είδους.

Θετικά:
- Όμορφο, εναλλασσόμενο περιβάλλον
- Μαγευτική μουσική
- Απλός χειρισμός
- Levels με έξυπνο σχεδιασμό

Αρνητικά:
- Μεγάλο loading
- Μικρός αριθμός εχθρών
- Απουσία επιλογής restart
- Η διάρκεια θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη

Βαθμολογία
Γραφικά: 8
Ήχος: 8.5
Gameplay:8
Αντοχή: 6
Γενικά: 7.5

Εάν εκτιμάτε ένα κλασικό 2D Platform τότε θα το αγαπήσετε.

Αναστάσης Δουμουλιάκας

Keywords
super mario, heavy metal, games, dream, time, atari, super, mario, bros, nintendo, εταιρεία, νέα, original, black, site, video, game, sequel, σημαίνει, punk, background, εμφάνιση, πηγαίνετε, boss, uber, βγείτε, online, δραση, heavy, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, τι σημαινει, βγείτε, δυνατα, δουλεια, εικονες, ηχος, θεμα, ιπποτες, μουσικη, ομορφια, ονειρα, ονοματα, σωτηρια, τραγουδια, φυτα, χρωματα, ωρα, boss, games, game, super mario, time, αξιζει, απλα, αστερια, αυτοπεποιθηση, πηγαίνετε, εβδομαδες, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δυστυχως, δωσει, δρακος, δειγμα, δυναμικο, εφε, ευκαιρια, ευκολο, ευκολα, εμφάνιση, εξι, εποχη, ερθετε, εταιρεία, εναυσμα, ευρωπη, εφιαλτες, εχθρος, εχθροι, εξυπνο, ζωη, ζωης, ιδιο, ειδος, υποθεση, ησυχια, υφος, ηχητικα, θετικο, θυμιζει, κινηση, λαθη, λεπτομερειες, λογο, μακρια, ματια, μορφη, μπορειτε, νευρα, ονομα, οπτικα, ουσιαστικα, ουσια, οφελος, περιβαλλον, πιθανοτητες, πιο πολυ, πλατφορμες, πορτες, προβληματα, ραφια, ρισκο, ρολο, σεναριο, σιγουρα, σιγουρο, συνεχεια, τουβλα, τρια, φυση, φορα, χρονος, ομορφα, ωρες, atari, super, background, black, sequel, dream, heavy metal, ειδη, εξυπνα, γινετε, heavy, κρυφα, κρεβατι, mario, μπροστα, nintendo, original, ομηρο, παιχνιδι, punk, σημαια, σημαίνει, site, σωστο, τοιχοι, online, uber, ωραιο, bros, ξεκινησε, ξυπνατε
Τυχαία Θέματα