Το υπέρτατο γλυπτό του Doom II προς πώληση για 6.000$!

O Jason Hite είναι ένας εναλλακτικός καλλιτέχνης που ασχολείται ενεργά με την ζωγραφική και την γλυπτική. Εκτός από αυτή την ιδιότητα του, όμως, ο Jason τυγχάνει να είναι και ένας φανατικός gamer, που αγαπημένο του παιχνίδι είναι το θρυλικό Doom II. Πρόσφατα, ο γνωστός καλλιτέχνης κατάφερε να ολοκληρώσει ένα μεγάλο εικαστικό project, το οποίο απεικονίζει το τελευταίο level του Doom

IΙ (The Icon of Sin), αποδεικνύοντας κατ” αυτόν τον τρόπο την μεγάλη αφοσίωση και εκτίμηση που τρέφει για το μυθικό παιχνίδι των John Romero και John Carmack!

Το εν λόγω γλυπτό είναι κατασκευασμένο από δεκάδες διαφορετικά υλικά, καθώς συνδυάζονται σε αυτό από παλιά κυκλώματα υπολογιστών μέχρι συλλεκτικές φιγούρες των πρωταγωνιστών των παιχνιδιών Doom, οι οποίες είχαν κυκλοφορήσει πριν από πολλά χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο δημιουργούς του καταπληκτικού αυτού γλυπτού από τον εφιαλτικό κόσμο του Doom II, η έμπνευση του για να δημιουργήσει το εν λόγω εικαστικό δημιούργημα γεννήθηκε πολλά χρόνια πριν, το 2004, από τη στιγμή που παρέλαβε μία μινιατούρα του εικονικού cyberdemon από το Doom II. Όταν ολοκλήρωσε το βάψιμο της συγκεκριμένης φιγούρας σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι πολύ μεγαλύτερο για να στεγάσει το νέο «συλλεκτικό» του φίλο και κάπως έτσι ξεκίνησε να συγκεντρώνει τα απαραίτητα υλικά και σταδιακά να δίνει μορφή στο τελευταίο level του Doom II.

Αν και o Jason Hite λατρεύει να συγκεντρώνει υλικά και εν συνεχεία να τα διαμορφώνει κατάλληλα και να τα χρησιμοποιεί στα έργα του, ωστόσο για να ολοκληρώσει το Doom II γλυπτό του, χρειάστηκε να συνθέσει και ορισμένα κομμάτια εκ του μηδενός. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι εκπληκτικό, με το γλυπτό να μοιάζει με ένα είδος αληθινού sreenshot από τον κόσμο του Doom II.

Το ιδιαίτερο αυτό εικαστικό δημιούργημα του Jason Hite θα εκτίθεται στην Copro Nason Gallery που βρίσκεται στην Καλιφόρνια μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ενώ όσοι επιθυμούν να το αγοράσουν θα πρέπει να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 6.000 δολαρίων. Βέβαια, εάν έχεις γεμάτη τσέπη και σου αρέσει η εναλλακτικό video game art, ποιος ο λόγος να μην το κάνεις;

The post Το υπέρτατο γλυπτό του Doom II προς πώληση για 6.000$! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα