Το Classic NES είναι ένα τετραπύρηνο PC που βασίζεται σε Linux!

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο ιστορικό NES στην χρυσή δεκαετία του ’80, εννοείται πως η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των κονσολών βρισκόταν ακόμη σε… βρεφικό στάδιο. Φυσικά, από το 1983 έχουν γίνει πράγματα και θαύματα στον κόσμο της τεχνολογίας, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι η άκρως πετυχημένη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας κατέχει δικαιωματικά μία θέση στις καρδιές μας. Για αυτό και το retro revival σύστημα που μας ετοιμάζει η Nintendo, ονόματι Classic NES,

και το οποίο θα κάνει την εμφάνιση του στις 11 Νοεμβρίου αυτή τη στιγμή αν μη τι άλλο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των fans των νέων τεχνολογιών.

Το Classic NES ως γνωστόν θα κυκλοφορήσει με 30 preloaded παιχνίδια του NES, ένα controller που θα είναι ακριβώς ίδιο με το original χειριστήριο και τη δυνατότητα να βγάζει ποιότητα στα 1080p. Όλα καλά έως εδώ, όμως το πραγματικό ενδιαφέρον εναπόκειται στο hardware της νέας μίνι-κονσόλας, το οποίο εάν συγκριθεί με το hardware του original NES, πρόκειται για… «επιστημονική φαντασία». Ειδικότερα, με βάση τα όσα σημείωσαν ορισμένοι users και εκπρόσωποι των media που πρώτοι το έπιασαν στα χέρια τους και κατάφεραν να το ανοίξουν, πόσταραν τις πρώτες teardown photos του μηχανήματος. Έτσι λοιπόν στο εσωτερικό του βρίσκεται ένα Allwinner R16 τετραπύρηνο chipset (4xCortex A7 μαζί με Mali400MP2 GPU), 256ΜΒ γρήγορης μνήμης DDR3 και 512ΜΒ SLC NAND flash αποθηκευτικού χώρου. Εάν αναλογιστείτε ότι η CPU του original NES έτρεχε στην «αστρονομική» ταχύτητα του 1,79MHz, τότε μπορείτε να φανταστείτε για το πόσο έχει προχωρήσει η τεχνολογία, ενώ η πλάκα είναι ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται στο Classic NES δεν είναι και από τα πιο ακριβά που κυκλοφορούν. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Classic NES βασίζεται σε μία ειδική έκδοση του λειτουργικού Linux, το οποίο ως γνωστόν πρόκειται για το OS των φτωχών.

Αναμφίβολα, η μίνι-κονσόλα που θα στοιχίζει μόλις 59 ευρώ είναι βέβαιο ότι θα μας ταξιδέψει στην χρυσή (και πιο αγνή ενδεχομένως) εποχή του gaming.

The post Το Classic NES είναι ένα τετραπύρηνο PC που βασίζεται σε Linux! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα