Ταξίδι φαντασίας στον επικό κόσμο του Dragon Ball!

Τι να πρωτοπεί κανείς για το Dragon Ball, τη θρυλική anime σειρά για την οποία συνηθίζαμε να ξυπνάμε από τις 6 το πρωί για να παρακολουθήσουμε κάθε Σάββατο και Κυριακή με αγωνία; Ποιος δε θυμάται τον εαυτό του μικρό (ή ακόμη και… μεγαλύτερο) να προσπαθεί να κάνει το Kame Hame Ha; Επειδή αυτές οι αναμνήσεις είναι όντως άπειρες και ως fanboy θα μπορούσα να μιλάω για ατελείωτες εβδομάδες, για αυτό θα προσπαθήσω να είμαι όσον το δυνατόν πιο περιληπτικός

μπορώ… Αν και δε σας κρύβω ότι μάλλον δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα (Over 9000 γραμμές άνετα)!

Dragon Ball: The Manga series!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά (για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι), το Dragon ball είναι μια σειρά Manga (μάνγκα) σχεδιασμένη και γραμμένη από τον Akira Toriyama (Άκιρα Τοριγιάμα). Το Dragon Ball αρχικά εμπνεύστηκε από το κλασικό Κινεζικό μυθιστόρημα «Ταξίδι στη Δύση». Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του πρωταγωνιστή, Goku (Γκόκου), από την παιδική του ηλικία έως την ενηλικίωσή του, καθώς προπονείται στις πολεμικές τέχνες και εξερευνά τον κόσμο αναζητώντας τις επτά μπάλες που είναι γνωστές ως Dragon Balls (Μπάλες του Δράκου), οι οποίες όταν συγκεντρωθούν καλούν έναν δράκο που πραγματοποιεί ευχές (Shenron – Σένρον). Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Goku κάνει αρκετούς φίλους και πολεμά μια μεγάλη ποικιλία κακών, πολλοί από τους οποίους αναζητούν επίσης τις Dragon Balls.

Η πρώτη έκδοση του έγινε στις 3 Δεκεμβρίου του 1984 στο περιοδικό Weekly Shonen Jump μέχρι τις 5 Ιουνίου του 1995 ενώ στην συνέχεια τα 519 κεφάλαιά του εκδόθηκαν σε 42 τόμους από την εταιρία Shueisha . Η αναμονή για κάποιο πιθανό Sequel του Dragon ball Z φαινότανε μάταια μιας και ο Akira Toriyama είχε αποσυρθεί από το project, καθώς η υπερβολική ενασχόληση με την εργασία του δε του επέτρεπε να περάσει χρόνο με την οικογένεια του.

Μια υπέροχη μέρα όμως στις 14 Απριλίου του 2016 έγινε ένα θαύμα που ίσως αρκετοί είχαν υποπτευθεί λόγω των remastered Anime επεισοδίων του Dragon ball Z με την ονομασία Dragon ball Kai και η Shueisha παρουσίασε στο ευρύ κοινό το Dragon Ball Super όπου η κυκλοφορία του συνεχίζεται μέχρι και τώρα (και ελπίζουμε για πάντα..)!

Dragon Ball: To θρυλικό Anime!

Το Dragon Ball όμως δεν έμεινε απλά στο χαρτί , Τα πρώτα 153 επεισόδια της σειράς που προβλήθηκαν στην ιαπωνική τηλεόραση από το 1986 έως το 1989, πραγματεύονται τις περιπέτειες του μικρού (για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς) Goku, και τους διάφορους εχθρούς που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια τους από απλούς ληστές και συναγωνιστές του στο τουρνουά Tenkaichi στον Red Ribbon Army (στρατός της κόκκινης κορδέλας) στον Piccolo Daimao (Δαιμονικός βασιλιάς Πίκολο) και για αρκετούς fans στο μεγαλύτερο εχθρό του… την ιδέα του γάμου! Βασίζεται για το μεγαλύτερο μέρος του στο ομώνυμο manga, καλύπτοντας τα πρώτα 194 κεφάλαια μαζί με έξτρα υλικό όπως τα γνωστά σε όλους πλέον FILLERS (γκούχ Naruto γκούχ). Μάλιστα, ο κινηματογράφος δεν ξέφυγε από τον πυρετό του Dragon ball καθώς όπως θα δούμε και παρακάτω υπήρξαν και οι ανάλογες κινηματογραφικές ταινίες !

Το Dragon Ball Z, κατά τη διάρκεια των 291 επεισοδίων που προβλήθηκαν από το 1989 έως το 1996, πραγματεύεται τη ζωή του Goku μετά τη γέννηση του γιου του, Gohan (Γκόχαν) και την εμφάνιση δυνατών εχθρών που ξεπερνούν το επίπεδο αυτών της πρώτης σειράς. Αν και το manga λέγεται σε όλη την έκταση του Dragon Ball, η Toei Animation αποφάσισε μαζί με τον δημιουργό να προσθέσουν το γράμμα Ζήτα στον τίτλο της σειράς για να δείξουν πως είναι η συνέχεια και ώστε να την ξεχωρίσουν από την προηγούμενη σειρά. Κατά γενική ομολογία, είναι η πιο δημοφιλής από τις τρεις σειρές anime που δημιουργήθηκαν και βασίζεται στα κεφάλαια 195 έως και 519 του ομώνυμου manga. Το anime όμως δε σταμάτησε μόνο στα επεισόδια, ταυτόχρονα με τη πορεία της σειράς υπήρξαν και εδώ ταινίες στον κινηματογράφο όπως και στο prequel, 15 στο νούμερο για να είμαστε ακριβείς και 4 τηλεοπτικές μια εκ των οποίων με συμμετοχή άλλων δυο γνωστών σειρών του Toriko και του One Piece καθώς και 3 OVA (Original Video Animation).

Ας μιλήσουμε τώρα για το «νόθο παιδί» του franchise… Μέσα στα 64 επεισόδια του Dragon Ball GT περιγράφονται οι περιπέτειες του Goku στο διάστημα μαζί με τον Trunks (Τράνκς) και την εγγονή του, Pan (Παν), μετά την ευχή του Pilaf (Πίλαφ) στις Dragon Ball για να τον ξανακάνει παιδί. Δεν δημιουργήθηκε από τον Akira Toriyama, όμως ο ίδιος επιμελήθηκε τα αρχικά σχέδια της σειράς και τους ήρωες που θα πρωταγωνιστούσαν, όπως και τον τίτλο της σειράς που βγαίνει από τα αρχικά των λέξεων Grand Tour (Μεγάλο Ταξίδι). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Akira Toriyama είχε επιμεληθεί και αναμειχθεί στο έπακρο με τους προηγούμενους τίτλους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη σειρά δεν είχε την ίδια επιτυχία με τις δύο προηγούμενες και μερικοί θαυμαστές (90% +1 εγώ) αγνοούν την ύπαρξη της. Παρόλα αυτά είχε και μια ταινία.

Στις 5 Απριλίου 2009, άρχισε να προβάλλεται στην Ιαπωνία το Dragon Ball Kai στο κανάλι Fuji TV, το οποίο ήταν μία ανανεωμένη έκδοση του Dragon Ball Z με σκοπό να γιορτάσουν τα 20 χρόνια (feeling old yet?) της σειράς. Στις 28 Απριλίου 2015, ανακοινώθηκε νέα σειρά sequel στο Dragon Ball Z με την ονομασία Dragon Ball Super που έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς από το κανάλι Fuji TV όπου και συνεχίζει δυνατά μέχρι και σήμερα με 63 επεισόδια έως τώρα!

Dragon Ball: The Movies!

To μεγαλειώδες franchise του Dragon ball δε σταμάτησε όμως μόνο στα manga και στα anime καθώς μεταφέρθηκε… όχι μία αλλά τρεις φορές στη μεγάλη οθόνη ως Live action movie με μεγάλη αποτυχία που αρκετοί μέχρι και σήμερα προσπαθούν να ξεχάσουν! Πρώτη φορά με το Dragon Ball: Son Goku Fight, Son Goku Win! (του 1990 από μία Κορεάτικη εταιρία παραγωγής), το 1991 με το Dragon Ball: The Magic Begins μια κινέζικη παραγωγή και τέλος και πιο φαρμακερό το Dragonball Evolution (αμερικάνικης παραγωγής του 2009), το οποίο δέχτηκε άπειρες κακές κριτικές από τους fans και χαρακτηρίστηκε ως η ταινία που… «δολοφόνησε» τη σειρά.

Οι καλύτερες αναμνήσεις…

Τέλος, το Dragon Ball δεν είναι απλά μια σειρά Anime για τους περισσότερους από εμάς αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι των παιδικών αναμνήσεων που μας δίνει μέχρι και σήμερα την ευκαιρία να αποκτήσουμε και άλλες αναμνήσεις τώρα που πλέον είμαστε ενήλικες , καθώς και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς δημιουργούς γνωστών manga όπως το Bleach , Naruto , One Piece κ.α., ενώ φυσικά υπήρξαν άπειρα video games που συνέχισαν και επέκτειναν το μύθο της σειράς (και που για να τα αναφέρουμε χρειάζεται ένα ακόμη μεγάλο αφιέρωμα)!

The post Ταξίδι φαντασίας στον επικό κόσμο του Dragon Ball! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα