Τα videogames που απαγορεύτηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου!

Πολλά παιχνίδια έχουν πέσει θύματα λογοκρισίας από πολλές χώρες του κόσμου και σε πολλές από αυτές απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους πολλές φορές σχεδόν ανεξήγητα. Σε αυτό το αφιέρωμα σου έχουμε αμέτρητα παιχνίδια κατηγοριοποιημένα ανά χώρα που απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους μαζί και με τον λόγο για τον οποίο απαγορεύτηκε.

Να σημειώσουμε πως παρακάτω δεν θα αναφερθούν όλα τα παιχνίδια που έχουν απαγορευτεί σε κάθε χώρα, γιατί η λίστα θα ήταν ατελείωτη! Έχουμε επιλέξει τα δημοφιλέστερα παιχνίδια και αυτά με τον πιο περίεργο λόγο απαγόρευσης.

Επίσης, όσον αφορά τη χώρα μας, αξίζει να

επισημανθεί πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο απαγορευμένο παιχνίδι. Ωστόσο, το 2002 εφαρμόστηκε για πολύ λίγο καιρό (καταργήθηκε λόγω αντιδράσεων) ένας νόμος που απαγόρευε κάθε είδους ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσφέρει ψυχαγωγία. Ο νόμος αυτός προσπαθούσε να περιορίσει τον τζόγο και τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια –κλασικά στην Ελλάδα τίποτα δεν μπορούν να χειριστούν σωστά.

Ξεκινάμε λοιπόν…

Call of Duty 4: Modern Warfare

Βραζιλία

Παιχνίδια που περιέχουν πολύ βία: Blood, Carmageddon, Carmageddon II: Carpocalypse Now, Doom, Duke Nukem 3D, Grand Theft Auto, Max Payne 2, Mortal Kombat, Requiem: Avenging Angel, Postal, Postal 2.
Counter-Strike: Ένας χάρτης διαδραματιζόταν σε μια φαβέλα.

EverQuest: Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου τα quests του παιχνιδιού έριχναν ψυχολογικά τους παίκτες και τους προκαλούσαν ψυχολογικές διαταραχές.

Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City: Περιέχει μουσική του βραζιλιάνου συνθέτη Hamilton da Silva Lourenço χωρίς την άδειά του.

Να σημειωθεί πως στη Βραζιλία τα απαγορευμένα παιχνίδι δεν απαγορεύεται μόνο να πωλούνται, αλλά και να βρίσκονται στην κατοχή κάποιου. Σαν τα ναρκωτικά ένα πράγμα…

Κίνα

Στην Κίνα συνεχώς κηρύσσονται παράνομα videogames, ωστόσο επειδή η αγορά της Κίνας είναι τεράστια, τα στούντιο αλλάζουν το περιεχόμενο του παιχνιδιού για να συμφωνεί με τα στάνταρντς της χώρας. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα παιχνίδια είναι τα:

Battlefield 4: Ασέβεια προς την εθνική εικόνα της Κίνας και απειλή στην εθνική άμυνα της χώρας. Το υπουργείο πολιτισμού μιλάει για «πολιτισμική επίθεση».

Command & Conquer Generals, I.G.I.-2: Covert Strike: «Λερώνει» την εικόνα της Κίνας και του κινέζικου στρατού.

Football Manager 2005: Αναγνωρίζει το Θιβέτ σαν ανεξάρτητο κράτος.

Hearts of Iron: Απεικονίζει τα Θιβέτ, Σιντζιάνγκ και Μαντζουρία σαν ανεξάρτητα κράτη και την Ταϊβάν υπό των έλεγχο της Ιαπωνίας.

Manhunt 2

Δανία

EA Sports MMA: Το παιχνίδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ εξαιτίας ενός νόμου που απαγόρευε την πώληση και το μάρκετινγκ των energy drinks.

Ινδονησία

DmC: Devil May Cry: Σεξουαλικό περιεχόμενο –εμφανίζεται και το μόριο του Dante στην αρχή. :P

Far Cry 3: Υποτιμητικές αναφορές για τη ζωή στην Ινδονησία

Grand Theft Auto: San Andreas: Εξαιτίας του mod «Hot Coffee».

Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow: Ο οργανισμός «Darah & Doa» του παιχνιδιού θεωρήθηκε απειλή από τον Πρόεδρο της Ινδονησίας.

Postal 2

Σαουδική Αραβία

Παιχνίδια που απαγορεύτηκαν λόγω σεξουαλικών σκηνών και γύμνιας: η σειρά God of War (και επειδή έχει τη λέξη «θεός» στον τίτλο), η σειρά Grand Theft Auto, Heavy Rain, L.A. Noire, Red Dead Redemption.

Το Pokemon Trading Card Game απαγορεύτηκε επειδή προμοτάρει το ευραϊκό κίνημα του σιωνισμού και περιέχει τζόγο (τα Pokemon; Σοβαρά τώρα;).

Σουηδία

Dead or Alive: Dimensions: Δεν κυκλοφόρησε ποτέ εξαιτίας νόμων κατά της παιδικής πορνογραφίας.

Για περισσότερα παιχνίδια και χώρες θα βρεις ολόκληρο το αφιέρωμα στα απαγορευμένα videogames στο Digital Life.

The post Τα videogames που απαγορεύτηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα