Τα απόλυτα Best of the Best και «must-have» games του 2018!

Το 2018 που μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες ώρες, θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί ως μια άκρως «πετυχημένη» και «μεστή» gaming χρονιά, καθώς είχαμε όχι μόνο πολλά, αλλά και πραγματικά ποιοτικά games! Όπως συνηθίζουμε με το που κλείνει μια χρονιά, κάνουμε τη μίνι-ανασκόπηση μας και θυμόμαστε ξανά τα games που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και τα οποία αποτελούν «must-have». Οι συγκεκριμένοι τίτλοι κατάφεραν να μας συναρπάσουν και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να λείπουν από τη συλλογή κάθε gamer που σέβεται τον εαυτό του! Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε

ένα top 10 με τα κορυφαία για το 2018, όχι μόνο με βάση την βαθμολογία που απέσπασαν στο review μας, αλλά και σύμφωνα με τον αντίκτυπο που είχαν στην gaming community μέσα στη χρονιά που μας πέρασε… Ladies and gents, ας ξεκινήσουμε το countdown μέχρι το number 1…

10. Sonic Mania Plus (9)

Καιρό είχαμε να δούμε μια τόσο «καλή επιστροφή» από τον αγαπημένο μπλε σκαντζόχοιρο της Sega. Και παρόλο που οι προηγούμενες platform απόπειρες του Sonic δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν την μετριότητα, ωστόσο το Sonic Mania Plus (extended και εμπλουτισμένη έκδοση του Sonic Mania που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017) αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της περσινής χρονιάς. Με τον Christian Whitehead στο τιμόνι, το Sonic Mania Plus ουσιαστικά επανασχεδίασε πλήρως όλα τα 2D Sonic games, φέρνοντας το χθες στο σήμερα. H old-school αισθητική συνενώθηκε με φρέσκα concepts και ο κλασικός δισδιάστατος Sonic των 90s επέστρεψε και πάλι στο… θρόνο του!

9. Dragon Ball FighterZ (9.1)

Εδώ και πολλά χρόνια τα εκατομμύρια φίλων του Dragon Ball «διψούσαν» για το απόλυτο Dragon Ball game και οι developers της Arc System κατόρθωσαν να μας δώσουν το fighting game που ονειρευόμασταν από παιδιά! Με ανεπανάληπτα visuals, άψογο combat system και balanced gameplay που κερδίζει τόσο τους αρχάριους όσο και τους… βετεράνους, το FighterZ είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερα Dragon Ball game των τελευταίων ετών και ένα εκ των κορυφαίων fighting games που είχαμε την ευκαιρία να δούμε μέσα στους τελευταίους μήνες. Αναμφίβολα, ο Akira Toriyama σίγουρα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος!

8. Detroit Become Human (8.5)

H Quantic Dream που μας έχει δώσει στο παρελθόν τα εξαιρετικά Heavy Rain και Beyond Two Souls πρόκειται για ένα development house, το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για αυτό και τα εκατομμύρια των gamers δικαίως περίμεναν το Detroit Become Human, το νέο magnum opus της γνωστής εταιρείας. Με κορυφαία textures και animation, απίστευτα immersive gameplay και εξαιρετικό σενάριο και ΑΑΑ αφήγηση (που θέτει νέα στάνταρ στον τομέα του video games narration), το Detroit Become Human δικαίωσε τις προσδοκίες όλων μας, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα PS4 exclusives για το 2018.

7. Shadow of the Tomb Raider (8.9)

To Shadow of the Tomb Raider θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πληρέστερος και πιο ώριμος τίτλος της νέας σειράς με πρωταγωνίστρια την εμβληματική video game περσόνα, η οποία ξεκίνησε το 2013. To level design είναι το καλύτερο που έχουμε δει σε Lara Croft game και η επιβλητική, σκοτεινή κι ενήλικη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την έμφαση που δίνεται στον τομέα της εξερεύνησης, καθιστούν την τελευταία περιπέτεια της διάσημης αρχαιολόγου μια πραγματική εμπειρία που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή των fans των action-adventure games.

6. Far Cry 5 (8.6)

Το Far Cry 5 μπορεί να μην ξεχώρισε τόσο για τους μηχανισμούς του gameplay του, καθώς βασίστηκε στην ίδια πετυχημένη open-world συνταγή που έκανε τα Far Cry τόσο αγαπητά στους gamers, ωστόσο είναι μακράν ο πιο ενδιαφέρον τίτλος της σειράς! Το γεγονός ότι το πέμπτο Far Cry καταπιάνεται με ένα απίστευτα τολμηρό (και σοβαρό) main theme που έχει κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις (παραθρησκευτικές οργανώσεις στις Η.Π.Α και άνοδος της άκρας Δεξιάς) και έχοντας εξαιρετικούς χαρακτήρες και villains (τα αδέλφια Seed παίρνουν το Oscar… μοχθηρίας), αν μη τι άλλο είναι στοιχεία που σε κάνουν να θες να εξερευνήσεις τις αχανείς εκτάσεις της “fictional” Hope County σπιθαμή προς σπιθαμή!

5. Forza Horizon 4 (9.6)

Welcome to the Horizon festival… Αυτή η φράση ακούγεται για 4η φορά στο γνωστό racing game της Playground Games, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το καλύτερο exclusive για το Xbox One. Η dynamic εναλλαγή των εποχών που μεταβάλλουν όχι μόνο το τοπίο αλλά και τις οδηγικές συνθήκες, ο αψεγάδιαστος τεχνικός τομέας, ο πλούτος σε content και η θεϊκή απόκριση των οχημάτων, συνθέτουν την εικόνα ενός παιχνιδιού με το οποίο κολλάς και μπορεί να ξεκολλήσεις, μόνο όταν κυκλοφορήσει το… Forza Horizon 5 (το replayability που προσφέρει είναι πραγματικά… αλλού)! Η Playground Games κατάφερε με το Forza Horizon 4 να ξεπεράσει και πάλι τον εαυτό της!

4. God of War (9.3)

Τα God of War είναι σύμφυτα με την εξέλιξη των κονσολών της Sony, για αυτό και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε κάθε νέο game της θρυλικής σειράς, δεν μπορεί παρά να συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του! To τελευταίο God of War δικαίωσε και πάλι τις προσδοκίες όλων μας που περιμέναμε ένα AAA game με υψηλά production values και το all-time favorite gameplay που τόσο αγαπήσαμε! Τα visuals κάνουν το PS4 (και ειδικά το Pro) να ξεδιπλώσει στο maximum τη δυναμική του, ενώ ο ανανεωμένος Kratos και ο γιος του, Ατρέας, αποτελούν ένα από τα καλύτερα δίδυμα στην ιστορία του gaming. Με πιο εντυπωσιακές και μεστές μάχες από ποτέ και ακόμη πιο έντονο τα στοιχεία RPG, το τελευταίο God of War ανήκει στο «club» των games, που θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παίξουν οι PS4 gamers.

3. Marvel’s Spider-Man (9)

Όταν βλέπεις το «όνομα» Insomniac να υπογραφεί έναν τίτλο, τότε σίγουρα περιμένεις για το καλύτερο και πραγματικά το Marvel’s Spider-Man δεν μας απογοήτευσε δικαιώνοντας κάθε προσδοκία! Εκτός από τα εκπληκτικά γραφικά, αυτό που κατάφερε η Insomniac είναι να δημιουργήσει τον πιο άρτιο και massive open κόσμο που έχει εμφανιστεί ποτέ σε Super-hero based game. Με ασύλληπτο αριθμό από activities και side-quests, εθιστικές μάχες που κόβουν την ανάσα, πολλές διαφορετικές επιλογές στο stealth κομμάτι και το πιο ρεαλιστικό «web swing»… ever, το Spider-Man της Insomniac είναι ένα από τα παιχνίδια για τα οποία θα θυμόμαστε το PlayStation 4!

2. Assassin’s Creed Odyssey

Ένα Assassins βασισμένο στην Αρχαία Ελλάδα αποτελούσε όνειρο για τα εκατομμύρια φίλους του γνωστού gaming franchise και την χρονιά που μας πέρασε, η Ubisoft μας έκανε το χατίρι. Πραγματικά δεν έχουμε ξαναδεί ωραιότερη απεικόνιση – αναβίωση της Αρχαίας Ελλάδας, καθώς πατώντας πάνω στην κληρονομιά του Origins, το Odyssey είναι ένα βήμα πιο κοντά στην… τελειότητα. Τα Battlefields και οι ναυμαχίες δίνουν έναν επικό τόνο στο gameplay, ενώ τα στοιχεία role-playing είναι πιο αισθητά και δυναμικά από ποτέ (θα έχετε και μπόλικο… ρομάντζο). Φυσικά, δεν μπορούμε παρά να εκθειάσουμε και την απόφαση των developers να προσθέσουν δύο πρωταγωνιστές (Αλέξιος και Κασσάνδρα), αλλά και την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στον τομέα του voice-acting. Το Odyssey είναι μια «εμπειρία» που αξίζει να την γευθεί κανείς και να την χορτάσει…

1. Red Dead Redemption 2

Χωρίς πολλά… πολλά, τίτλος της χρονιάς! H Rockstar Games κατάφερε να μας προσφέρει ένα πραγματικό «αριστούργημα», το οποίο θα είναι «σημείο αναφοράς» για πολλά χρόνια. Με κοντά στις 100 ώρες gameplay (τo main storyline αγγίζει τις 60 ώρες), το μόνο βέβαιο είναι ότι με το Red Dead Redemption 2 ουσιαστικά χάνεις την αίσθηση του χρόνου, καθώς δεν υπάρχει άλλος open-world τίτλος, ο οποίος να σε κάνει να αισθάνεσαι ότι αποτελείς τόσο πολύ αναπόσπαστο κομμάτι τού. Massive, πλούσιο, επικό, αριστούργημα… οι λέξεις ίσως να είναι λίγες και φτωχές για να περιγράψουν επαρκώς τον μεγαλειώδη τίτλο της Rockstar. Με εκπληκτικό story και αξιολάτρευτους χαρακτήρες, πλήθος από main και side missions, ασύλληπτη έμφαση στη λεπτομέρεια και μοναδικό soundtrack, το Red Dead Redemption 2 είναι ένα masterpiece και η καλύτερη παρουσίαση που είδαμε ποτέ για την Άγρια Δύση! G.O.T.Y. για το 2018… ασυζητητί!

The post Τα απόλυτα Best of the Best και «must-have» games του 2018! appeared first on gameslife!.

Keywords
games, games, god of war, top 10, dragon ball, tomb raider, xbox one, top, community, sonic, μπλε, sega, dragon, game, system, fighting, akira, detroit, quantic, dream, heavy, house, opus, animation, νέα, video, ps4, shadow, design, seed, θες, hope, exclusive, xbox, dynamic, god, sony, aaa, pro, kratos, rpg, club, οπωσδηποτε, web, playstation, ελλαδα, franchise, ubisoft, odyssey, red, oscar 2011, Καλή Χρονιά, τελη κυκλοφοριας 2013, ξανα, βημα, δουλεια, ονειρο, παιχνιδια, aaa, game, ps4, rpg, sony, time, ubisoft, αισθητικη, αξιζει, ανοδος, απιστευτα, αρχαια, ατμοσφαιρα, αφηγηση, βαθμολογια, γεγονος, γινει, διδυμα, δωσει, ευκαιρια, υπαρχει, εξελιξη, ετων, ιδια, θες, εικονα, λειπει, μηνες, μινι, μπλε, μπορειτε, οπωσδηποτε, ουσιαστικα, οχηματων, παρουσιαση, πρωταγωνιστες, σεναριο, σιγουρα, συνταγη, τιτλος, φυσικα, φορα, ωρες, akira, ανηκει, animation, αρχαια ελλαδα, super, community, design, detroit, dragon, dragon ball, dream, adventure, εμφαση, exclusive, fighting, franchise, god of war, god, house, hero, heavy, hope, κομματι, λεξεις, odyssey, kratos, opus, dynamic, quantic, red, school, seed, sega, sonic, shadow, spider, system, tomb raider, top 10, top, world, ξεκινησε, voice
Τυχαία Θέματα