Darksiders III Review

Αν και το είδος των hack & slash είναι αρκετά κορεσμένο, όταν εμφανίστηκε το πρώτο Darksiders το 2010 έκανε εξαιρετική εντύπωση. Αντίστοιχα καλή ήταν και η συνέχεια του το 2012. Εκεί που πιστεύαμε ότι είχε κλείσει η σειρά, έξι χρόνια αργότερα εμφανίστηκε το τρίτο μέρος, και είναι ακόμα πιο exciting!

Υπόθεση

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι μία εναλλακτική εκδοχή των τεσσάρων καβαλάρηδων της Αποκάλυψης. Ενώ αυτοί

που όλοι γνωρίζουμε είναι ο Πόλεμος, ο Θάνατος, η Αρρώστια και η Πείνα, στο Darksiders οι δύο τελευταίοι είναι η Οργή και η Διαμάχη. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ακολουθήσαμε τον Πόλεμο και τον Θάνατο στις αποστολές τους, ενώ στο τρίτο η Οργή (Fury) αναλαμβάνει να κυνηγήσει και να εξουδετερώσει τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, που έχουν κυριαρχήσει σε μία post-apocalyptic Γη. Η Fury είναι από κάθε άποψη πολύ καλύτερος και πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Ενώ τα αδέλφια της ήταν macho και μουρτζούφληδες, εκείνη είναι γεμάτη ειρωνεία και φαρμακερό χιούμορ.

Gameplay

Η Fury είναι επίσης πολύ πιο διασκεδαστική στο gameplay. Παρ’όλο που ο Πόλεμος και ο Θάνατος ήταν ήδη αρκετά ευέλικτοι για την εμφάνιση τους, η Fury είναι ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας dodges και counters που κάνουν τη μάχη πιο απολαυστική. Το βασικό της όπλο είναι ένα μεταλλικό μαστίγιο με λεπίδες, όμως σύντομα θα αποκτήσετε περισσότερα. Το καθένα από αυτά έρχεται πακέτο με elemental δυνάμεις, όπως φωτιά, πάγο και ηλεκτρισμό. Αυτά τα abilities όμως δεν είναι χρήσιμα μόνο στη μάχη, αλλά και στο platforming.

Κατά βάση κάθε περιοχή έχει πολλές μπλοκαρισμένες οδούς, που απαιτούν χρήση του περιβάλλοντος αλλά και τις δυνάμεις που θα αποκτάτε σταδιακά για να τις ανοίξετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επισκεφτείτε ξανά τις ίδιες περιοχές τουλάχιστον μία φορά, είτε για να προχωρήσετε την υπόθεση, είτε για να ξεκλειδώσετε bonus items. Η μάχη περιλαμβάνει απλούς εχθρούς κάθε διαβάθμισης, με τους πιο «απαιτητικούς» να είναι φυσικά οι armored, και αυτοί που γενικά απαιτούν ισχυρές επιθέσεις ώστε να τους αποδυναμώσετε πρώτα. Μετά έχουμε τα bosses, δηλαδή τα θανάσιμα αμαρτήματα. Κάποια είναι ανθρωπόμορφα, άλλα τερατόμορφα, όμως όλα είναι πανίσχυρα και απαιτούν μεγάλη προσοχή και στρατηγική αν θέλετε να επιβιώσετε και να νικήσετε.

Δυστυχώς η Fury δεν έχει ranged επιθέσεις, κάτι που προσθέτει ακόμα μία πρόκληση στο παιχνίδι, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θα ήταν σωτήριο. Πάντως τόσο τα abilities όσο και τα όπλα της αναβαθμίζονται, ενώ τα όπλα δέχονται και enhancements. Τα τελευταία δεν προσφέρουν τόσο ουσιαστική βοήθεια όσο σε άλλα παιχνίδια, αλλά πάλι ακόμα και η μικρή βοήθεια είναι καλύτερη από καθόλου. Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι ανοικτός αλλά ταυτόχρονα γραμμικός, με την έννοια ότι μπορείτε να επισκεφτείτε ξανά γνώριμες περιοχές, αλλά μέσω συγκεκριμένων διαδρομών. Υπάρχει fast travel αλλά μόνο μεταξύ portals που ανακαλύπτετε σε διάφορα σημεία. Γενικά το όλο σύστημα θυμίζει Dark Souls.

Σε κάθε portal υπάρχει ένας έμπορος όπου μπορείτε να ανταλλάζετε ψυχές με αντικείμενα. Μία συγκεκριμένη portal βρίσκεται κοντά σε έναν τεχνίτη που αναλαμβάνει τα upgrades των όπλων και της πανοπλίας σας. Οι elemental δυνάμεις λέγονται hollows και θα αποκτάτε ένα νέο μετά από κάθε σημαντική πρόοδο στην υπόθεση, από έναν μυστηριώδη δαίμονα που λέγεται «Άρχοντας των Hollows». Θα λάβετε συνολικά τέσσερα hollows, μεταξύ των οποίων μπορείτε να εναλλάσσετε κατά βούληση και άμεσα.

Γραφικά & ήχος

Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα, κάτι που βέβαια είναι λογικό και αναμενόμενο μετά από 6 χρόνια. Τα textures είναι σχεδιασμένα με λεπτομέρεια και ο φωτισμός εφαρμόζεται με πολλή προσοχή. Έχει παραμείνει βέβαια ο «χοντροκομμένος» σχεδιασμός των backgrounds, αλλά λόγω επιλογής, όχι λόγω ατέλειας, ώστε να δώσουν μία πιο εμφανή fantasy αίσθηση, αλά Sea of Thieves. Εκπληκτικά αποδίδονται και τα εφέ από τα hollows, με τα μαλλιά της Fury να αλλάζουν κατά περίσταση, και particles από το εκάστοτε element να την περιστοιχίζουν διακριτικά. Τα περιβάλλοντα είναι και αυτά σχεδιασμένα όμορφα, ώστε ακόμα και στις εξ ορισμού μουντές περιοχές, να μη σας πιάνει ψυχοπλάκωμα.

Τα εφέ της μάχης είναι δυνατά και απολαυστικά, κάνοντας σας να θέλετε να συνεχίσετε να παλεύετε, όσο και αν θέλετε να νικήσετε τον εχθρό και να προχωρήσετε. Το voice acting είναι επίσης αρκετά καλό, αν και δεν υπάρχουν γνωστά ονόματα στο cast, εκτός από κάποιους «συνήθεις υπόπτους» που βλέπουμε συχνά ως voice actors στα παιχνίδια.

Feel the power of the… Dark Siders

Αν είχατε παίξει τα προηγούμενα δύο παιχνίδια, τότε ξέρετε τι να περιμένετε από το Darksiders III. Η συνταγή ήταν ήδη επιτυχημένη, οπότε διατηρήθηκε με μόνο κάποιες βελτιώσεις εκεί που έπρεπε. Σε μία εποχή όπου τα πάντα έχουν την τάση να γίνονται πιο περίπλοκα, το Darksiders III προσπαθεί να διατηρήσει τη hack & slash εμπειρία στα basics που όλοι αγαπήσαμε.

Ανάπτυξη: Gunfire Games Έκδοση: THQ Nordic Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

The post Darksiders III Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα