Νέος commander και ανεπτυγμένη DeepMind AI για το StarCraft 2!

Diablo 3, Hearthstone και Overwatch, συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των fans στην BlizzCon, ωστόσο και το StarCraft 2 δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό, με την Blizzard να ανακοινώνει ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες προσθήκες στο άμεσο μέλλον για το αγαπημένο RTS.

Ειδικότερα, στο key-note της Blizzard ανακοινώθηκε ότι σύντομα θα προστεθεί ένας νέος co-op

commander στο παιχνίδι, ο οποίος θα είναι ο Alexei Stukov, τον οποίο οι περισσότεροι φανατικοί φίλοι του StarCraft θα τον θυμούνται για τον κομβικής σημασίας ρόλο που έπαιξε στην εξέλιξη του Brood War, ενώ έκανε και το πέρασμα του από το Heart of the Swarm. Ο εν λόγω co-op commander ελέγχει τις ορδές των infested terrans, μίας στρατιάς η οποία έχει δημιουργηθεί από έναν επικίνδυνο ιό και που συνδυάζει τις δυνατότητες των Zerga και των Terrans. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το τελευταίο pack με τις αποστολές της Nova θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό στις 22 Νοεμβρίου.

Πέραν των νέων προσθηκών, η είδηση βέβαια που βγήκε από την BlizzCon 2016 και αν μη τι άλλο συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είχε να κάνει με την απόφαση της Blizzard να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη DeepMind της Google σε ένα αρκετά ενδιαφέρον πείραμα. Η DeepMind AI απέδωσε εξαιρετικά σε ένα πείραμα που αφορούσε το παιχνίδι Go και τώρα στόχος της Blizzard και της Google είναι να τεστάρουν τις πραγματικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα πολύ πιο περίπλοκο και εξελιγμένο περιβάλλον όπως είναι αυτό του StarCraft 2. Στόχος είναι να δουν οι συμμετέχοντες στο πείραμα τη δυνατότητα της τεχνητής νοημοσύνης να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις που βασίζονται στην ταχύτητα και στη λογική, αλλά και να δοκιμάσει τις αντοχές της AI σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο οι ερευνητές θα μπορέσουν να δουν κατά πόσο μία τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να μιμηθεί την ανθρώπινη συμπεριφορά. Περισσότερα για αυτό το ομολογουμένως ενδιαφέρον πείραμα θα γνωρίζουμε μέσα στους επόμενους μήνες, για αυτό προς το παρόν πάρτε μία γρήγορη γεύση από τον Alexei Stukov…

The post Νέος commander και ανεπτυγμένη DeepMind AI για το StarCraft 2! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα