Νέο horror video game με το Mickey Mouse! Κόκκινο “πανί” οι ναζιστικές αναφορές

Όπως έγινε γνωστό από χτες, η αρχική έκδοση του Mickey Mouse αποτελεί πλέον κοινό «κτήμα», αφού δεν προστατεύεται πια από πνευματικά δικαιώματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δούμε το δημοφιλέστερο χαρακτήρα της Disney να πρωταγωνιστεί σε ετερόκλητα projects, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται κι ένα horror video game.

Για

να μιλήσουμε λίγο πιο συγκεκριμένα, η Nightmare Forge Games ανακοίνωσε το Infestation: Origins, ένα co-op, survival horror game που τοποθετείται στο 1988.

Ο παίκτης, σε ρόλο εξολοθρευτή, καλείται να απαλλάξει τις κατοικίες από «διεστραμμένες εκδοχές κλασικών χαρακτήρων και αστικών θρύλων», μεταξύ των οποίων είναι και ο Mickey Mouse. Το παιχνίδι πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος στο Steam ως ένας early access τίτλος.

Δείτε στη συνέχεια το trailer:

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ανακοινώθηκε πριν από μερικές ώρες, ήδη σημειώθηκαν κάποια… παρατράγουδα! Το game έχει ήδη υποστεί αλλαγή ονόματος λίγο μετά την ανακοίνωσή του, αφού, όπως κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό X της Nightmare Forge Games, ο αρχικός τίτλος – Infestation 88 – έχει αλλάξει σε Infestation: Origins. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, το “88” στον τίτλο οφειλόταν στο ότι το παιχνίδι “διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1980, με το έτος 1988 να επιλέγεται απλώς λόγω του συμμετρικού σχεδιασμού του στο λογότυπο του παιχνιδιού”. Λένε ότι στη συνέχεια ενημερώθηκαν για τους ναζιστικούς συνειρμούς του αριθμού 88, ο οποίος χρησιμοποιείται διακριτικά για να αναφερθεί στο “Heil Hitler” από τους Ναζί. Η υποτιθέμενη σύνδεση επιδεινώθηκε από την εστίαση στους αρουραίους, όπως ανέφεραν οι Ναζί στους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

The post Νέο horror video game με το Mickey Mouse! Κόκκινο “πανί” οι ναζιστικές αναφορές appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα