Tapo D230S1: Ένας έξυπνος ψηφιακός… θυρωρός από την TP-Link

Η νέα συσκευή της TP-Link για την εξώπορτά σας δεν είναι απλά ένα κουδούνι με δυνατότητες καταγραφής βίντεο, αλλά μια ολοκληρωμένη έξυπνη πρόταση ασφαλείας.

Πόσες φορές σας έχει χτυπήσει (ή τουλάχιστον έχει ισχυριστεί ότι έχει χτυπήσει!) το κουδούνι σας ένας courier και εσείς λείπατε; Μήπως κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, κάποιος έκοβε… ύποπτες βόλτες έξω από την πόρτα σας, αξιολογώντας την κλειδαριά

της; Αυτές και πολλές ακόμα απορίες απαντά το έξυπνο και αδιάβροχο (IP64) κουδούνι της TP-Link, το οποίο λειτουργεί με μπαταρία, προκειμένου να μπορεί να εγκατασταθεί πανεύκολα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε. Το Tapo D230S1 χαρίζει, μέσω της 5MP κάμεράς του, μια καθαρή έγχρωμη εικόνα ανάλυσης 2K, ακόμα και τη νύχτα, αφού ενσωματώνει 850nm IR LED Night Vision. Η γωνία που καλύπτει, αγγίζει διαγώνια τις 160ο μοίρες και μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα υπό ακραίες θερμοκρασίες, (-20οC έως και 45οC). Το κάδρο της λήψης διατηρεί αναλογίες 4:3 ώστε να βλέπετε… ολόκληρο τον άνθρωπο που στέκεται μπροστά από το κουδούνι και όχι μόνο ένα πρόσωπο και το τοπίο τριγύρω, όπως συμβαίνει συνήθως με την πιο «κινηματογραφική» αναλογία 16:9. Την τροφοδοσία αναλαμβάνει η επαναφορτιζόμενη μπαταρία 6.700mAh με μεγάλη αυτονομία (έως και 6 μήνες), ώστε να μην απαιτείται ηλεκτρολόγος για την τοποθέτηση της συσκευής. Παράλληλα, αν κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης επιχειρήσει να απομακρύνει… βίαια το κουδούνι από την πόρτα, πυροδοτείται ο αντικλεπτικός συναγερμός.

Ο εσωτερικός δέκτης

Σε κάθε συσκευασία Tapo D230S1 περιλαμβάνεται και ο εσωτερικός δέκτης, ο οποίος διαθέτει δυνατό ηχείο για την αναπαραγωγή του ήχου του κουδουνιού, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την ασφαλή αποθήκευση όλων των δεδομένων που καταγράφει η κάμερα με υποδοχή για microSD κάρτα έως και 512GB. Εναλλακτικά, μπορείτε να στέλνετε τα βίντεο στο Tapo Care cloud της εταιρείας, έναντι μιας μικρής μηνιαίας συνδρομής.

Ασφάλεια και ευκολίες

Τα πλεονεκτήματα που παρέχει το Tapo D230S1 στον τομέα της οικιακής ασφάλειας είναι προφανή. Μπορείτε από την οθόνη του κινητού σας, όπου κι αν βρίσκεστε στον πλανήτη, να έχετε εικόνα για το τι συμβαίνει έξω από την πόρτα σας. Αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης αναλαμβάνουν να ανιχνεύσουν ανθρώπους και οχήματα στο οπτικό πεδίο της κάμερας και να στείλουν τις ανάλογες ειδοποιήσεις στο κινητό σας, εφόσον το επιθυμείτε. Μόλις κάποιος χτυπήσει το κουδούνι συμβαίνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα: το ηχείο του δέκτη εντός του σπιτιού σας αναπαράγει το κουδούνισμα που έχετε επιλέξει και μια ειδοποίηση έρχεται στο smartphone σας. Μέσω της εφαρμογής Tapo μπορείτε να συνομιλήσετε με τον άνθρωπο που στέκεται μπροστά από την κάμερα, χάρη στο ενσωματωμένο μικρόφωνο και το ηχείο που διαθέτει. Σε περίπτωση που σας χτυπούν το κουδούνι και εσείς βρίσκεστε για παράδειγμα σε μια επαγγελματική συνάντηση, μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα κάποιο από τα προηχογραφημένα ηχητικά σας μηνύματα, ώστε να ενημερώσετε π.χ. έναν courier πως επιστρέφετε στο σπίτι το απόγευμα. Το D230S1 αποδεικνύεται σωτήριο σε πλήθος σεναρίων, τόσο για το σπίτι όσο και για την επαγγελματική μας στέγη.

Keywords
Τυχαία Θέματα