Νέα έρευνα πιστοποιεί ότι τα video games κάνουν καλό στην υγεία!

Ο μύθος που ήθελε τα video games να προκαλούν βλάβες στη νοητική και σωματική υγεία μας έχει αρχίσει και καταρρέει εδώ και καιρό. Αν και όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι και στο gaming (όπως στα περισσότερα πράγματα στη ζωή) καλό είναι να υπάρχει και κάποιο μέτρο. Ωστόσο, ύστερα από την πανδημία του COVID-19, πολλοί ήταν εκείνοι που κλήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας τα αγαπημένα τους games,

μια πρακτική που εξήρε μέχρι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (τα παλαιότερα χρόνια βέβαια συνέδεε το gaming με… ψυχοπαθείς δολοφόνους).  

Μάλιστα, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έρχεται για να ενδυναμώσει τον ισχυρισμό που θέλει το gaming να κάνει πραγματικά καλό στην υγεία ενός παίκτη. Εν αντιθέσει βέβαια με άλλες έρευνες που έχουν τρέξει στο παρελθόν, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν αρκέστηκε στο να ρωτήσει ένα συγκεκριμένο δείγμα ατόμων για τις προτιμήσεις του πάνω στο gaming, αλλά βασίστηκε πάνω σε μια σειρά από δεδομένα που προέρχονται από την ίδια τη βιομηχανία. Αναλύοντας το playtime δημοφιλών games όπως τα Plants vs Zombies και Animal Crossing, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εμπειρίες που προσφέραν οι παραπάνω τίτλοι ενίσχυσαν την κοινωνική επαφή ανάμεσα στους παίκτες, αλλά και το αίσθημα ευθύνης. Εκτός όμως από τα παραπάνω, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι παίκτες που ασχολούνταν με τα παραπάνω games αποκτούσαν ένα διαρκές αίσθημα ευτυχίας στο πλαίσιο ενός πιο καλού τρόπου ζωής. Οπότε “Play Games” άφοβα, γιατί κάνουν καλό στην υγεία, τώρα και με τη βούλα των επιστημόνων! 

The post Νέα έρευνα πιστοποιεί ότι τα video games κάνουν καλό στην υγεία! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα