Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις Steam: Πώς θα πάρεις τα παιχνίδια σου στις καλύτερες τιμές;

Αρχική ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2013Λόγος επαναφοράς στην επιφάνεια: Τα ίδια που ισχύουν για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, ισχύουν και για τις Χριστουγεννιάτικες. Φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο το άρθρο του καλοκαιριού. Όπου βλέπεις «Summer» σκέψου «Winter» και το «καλοκαιρινές» αντικατάστησέ το με «Χριστουγεννιάτικες»!

Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις του Steam

ξεκίνησαν και -όπως πάντα- έχουν κάνει έναν ψιλοτιτανοτεράστιο χαμό! Πως όμως θα επιβιώσεις από αυτό το κύμα εκπτώσεων, χωρίς να μείνεις… ταπί; Εδώ είμαστε εμείς και ο σούπερ οδηγός μας, που θα σε βοηθήσει να βγεις «ζωντανός» (με μερικά λεφτά στο πορτοφόλι σου δηλαδή :P) και με τα παιχνίδια που θες, μέσα από αυτή την –γεμάτη πειρασμούς- κόλαση καλοκαιρινών εκπτώσεων. Για πάμε λοιπόν…

Προετοιμασία

Αρχικά, πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι οτιδήποτε, πρέπει να κάνεις τις απαραίτητες προετοιμασίες, ώστε να μην πας «ξεβράκωτος στα αγγούρια» «ξυπόλυτος στα κάρβουνα» του Steam. Αρχικά λοιπόν, κανόνισε το budget που θες να ξοδέψεις. Πάρε αυτά τα λεφτά, βάλ’ τα στην κάρτα σου (ή αν έχεις πιστωτική, βάλε ένα όριο στο μυαλό σου) και μην ξαναβάλεις ποτέ, μέχρι να τελειώσει το Summer Sale. Ε ναι, δε λέει να σε κυνηγάει μετά η σπιτονοικοκυρά και η ΔΕΗ.

Συνεχίζοντας, κάνε μια βόλτα σε όλο το Steam και πρόσθεσε στο Wishlist σου όλα τα παιχνίδια που θα ήθελες να πάρεις. Μην κοιτάξεις καθόλου τιμές, πρόσθεσε τα παιχνίδια που ήθελες να πάρεις πριν τις εκπτώσεις. Το καλό με την «λίστα των επιθυμιών» είναι πως όταν ένα παιχνίδι βγαίνει σε έκπτωση, σου έρχεται ειδοποιητικό email. Τέλος, υπάρχουν διάφορες εφαρμογές για κινητά (iOS, Android) και περιηγητές (Chrome, Firefox), στις οποίες μπορείς να τσεκάρεις συνεχώς τις ευκαιρίες.

Τα είδη των εκπτώσεων

Τα είδη είναι τέσσερα και είναι τα εξής:

Γενική, μόνιμη έκπτωση: Υπάρχει για όλη την περίοδο των εκπτώσεων και κυμαίνεται από 25% μέχρι 75%.Daily deals: Διαρκούν μόνο 1-2 μέρες, έχουν λίγο καλύτερες οι τιμές, αλλά και πάλι κυμαίνονται από 50% μέχρι 75%.Flash sales: Παρόμοιο με τις καθημερινές προσφορές, μόνο που διαρκούν μόλις 12-14 ώρες. Το ποσοστό έκπτωσης είναι ίδιο με το αποπάνω.Community deals: Διαρκούν μια μέρα και ψηφίζονται από τον κόσμο. Συνήθως κερδίζει η καλύτερη τιμή ή το καλύτερο παιχνίδι.

Τα Flash Sales είναι τα καλύτερα. Ειδικά για κάτι indies…

Πως και τι ψωνίζω;

Κατ” αρχήν το πρώτο και βασικότερο είναι να μην αγοράσεις ένα παιχνίδι που βρίσκεται σε «γενική» έκπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια του Summer Sale. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει ως Daily deal ή Flash sale σε χαμηλότερη τιμή. Αν το δεις σε ένα από τα δύο τελευταία, τσίμπησε το, καθώς δεν θα το δεις σε χαμηλότερη τιμή. Αν δεν μπει ποτέ, μπορείς να το αγοράσεις την τελευταία μέρα (22 Ιουλίου δηλαδή) στην αρχική έκπτωση.

Κάποια φορά μπορεί να τύχει να χάσεις κάποιο Flash sale ή Daily deal. Μη βιαστείς να βάλεις τα κλάματα, αφού η τελευταία μέρα των εκπτώσεων είναι κάτι σαν ανακεφαλαίωση, οπότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξαναβρείς στην ίδια χαμηλή τιμή που δεν πρόλαβες.

Ένα διάγραμμα που εξηγεί απλά και όμορφα το σκεπτικό που πρέπει να ακολουθείς πριν από κάθε αγορά.

Α, επίσης θα εμφανιστούν και αρκετά bundles εταιρειών, τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα παιχνίδια κάποιας εταιρείας σε εξωφρενικά χαμηλή τιμή. Μη σε δελεάσει όμως και καταλήξεις με 15 παιχνίδια που πλήρωσες και δεν θα παίξεις ποτέ. Αν από την άλλη είναι αρκετά παιχνίδια μέσα σε κάποιο bundle που σε ενδιαφέρουν και δεις πως η τιμή είναι πολύ χαμηλή, τότε μη διστάσεις να το τσιμπήσεις.

Εκτός βέβαια, από τα σκέτα παιχνίδια και τα bundles, σε έκπτωση μπαίνουν και πάρα πολλά DLC, τα οποία φτάνουν μέχρι και λιγότερο από 1€. Μπορείς να πας τώρα αμέσως να τσεκάρεις τα DLC των παιχνιδιών που ήδη έχεις. ;)

Πως ξέρω αν το παιχνίδι που παίρνω δεν θα έχει μεγαλύτερη έκπτωση αργότερα;

Τα πράγματα είναι απλά. Περιμένεις μέχρι το παιχνίδι που θες να μπει σε κάποιο Flash sale ή Daily deal και το τσιμπάς κατευθείαν. Διαφορετικά το παίρνεις τελευταία μέρα. Ωστόσο, τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα (τους τελευταίους 6 μήνες περίπου) δεν θα τα δεις με έκπτωση μεγαλύτερη από 25%-40%. Αν το θες τόσο πολύ, πάρ’ το, αλλιώς σε μερικούς μήνες θα πέσει κι άλλο.

Ένα tip για κλείσιμο: Βλέπεις ένα παιχνίδι με έκπτωση 75% και πάνω; Ψώνισ’ το!

Πηγή

The post Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις Steam: Πώς θα πάρεις τα παιχνίδια σου στις καλύτερες τιμές; appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα