Η Mojang και επισήμως στη Microsoft. Τέλος εποχής ή νέα αρχή;

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε αναφέρει ότι η Mojang, η εταιρεία που ίδρυσε ο Markus Persson και έγινε πασίγνωστή με το Minecraft, βρισκόταν μία ανάσα από το να περάσει στα χέρια της Microsoft. Τελικώς, οι υπεύθυνοι της Mojang αποδέχθηκαν την κολοσσιαία προσφορά

της Microsoft και έτσι πλέον η εταιρεία ανάπτυξης του Minecraft ανήκει στον κολοσσό του computing. Το deal έκλεισε στο πραγματικά υπέρογκο ποσό των 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι τρεις συντελεστές που τη δημιούργησαν, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Τόσο η Mojang όσο και η Microsoft επιβεβαίωσαν ότι σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη εξαγορά δεν πρόκειται να επηρεάσει την υποστήριξη και την ανάπτυξη του Minecraft στις πλατφόρμες που θεωρούνται ανταγωνιστικές του Xbox One και του Xbox 360. Ωστόσο, όπως τονίστηκε η Microsoft δεν μπορεί να επέμβει στις αποφάσεις άλλων εταιρειών. Οι υπεύθυνοι της Microsoft ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι ένας από τους κύριους λόγους που προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι πιστεύουν στη δυνατότητα των δημιουργημάτων της Mojang στο να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Όσον αφορά τον εκκεντρικό Markus «Notch» Persson, ο ιδρυτής και γνωστός προγραμματιστής μαζί με τους συνιδρυτές Carl Menneh και Jakob Porser αποφάσισαν από κοινού να αποχωρήσουν για πάντα από την Mojang. Στην επίσημη ανακοίνωση της, η Mojang αναφέρθηκε ότι ένας από τους κύριους λόγους που οι ιδρυτές της είπαν το μεγάλο «ναι», ήταν ότι πλέον τους ήταν σχεδόν αδύνατο να διαχειριστούν την τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει το Minecraft. Επιπλέον, όπως ανέφεραν, η Microsoft ήταν η καλύτερη επιλογή, καθώς στο παρελθόν οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί στενά.

Ο Notch μπορεί να άφησε για πάντα το Minecraft (που από ένα απλοϊκό game με retro 8-bit αισθητική μετατράπηκε σε ένα φαινόμενο του gaming), ωστόσο από την όλη ιστορία βγαίνει κερδισμένος και πλουσιότερος κατά 1.7 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως σε όλους τους κλάδους της αγοράς, έτσι και στον κλάδο του gaming, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Εμείς ελπίζουμε ότι η εξαγορά αυτή δεν θα σημάνει ένα τέλος εποχής για το Minecraft, αλλά μία νέα αρχή που θα κάνει το game-φαινόμενο, ακόμη πιο ισχυρό. Άλλωστε, η δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού δεν έγκειται τόσο στο δημιουργικό gameplay ή στην retro αισθητική του, αλλά στην ίδια την community του και αναμφίβολα το πρώτο πράγμα που οφείλει να κάνει η Microsoft είναι να σεβαστεί τα εκατομμύρια των φίλων του γνωστού παιχνιδιού.

The post Η Mojang και επισήμως στη Microsoft. Τέλος εποχής ή νέα αρχή; appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα