Η AMD ανακοινώνει επισήμως τη νέα Radeon RX 480

Στην επίσημη ανακοίνωση της νέας Radeon RX 480 προχώρησε σήμερα η AMD. Να σημειωθεί ότι αρχικά θα είναι διαθέσιμη η έκδοση με τα 8GB μνήμη, ενώ τον ερχόμενο Ιούλιο θα ακολουθήσει η κυκλοφορία της έκδοσης με τα 4GB, η τιμή της οποίας υπολογίζεται ότι θα ανέλθει περίπου στα $199. Η τιμή εκκίνησης της έκδοσης με τα 8GB έχει οριστεί στα $229. Πρόκειται για μια κάρτα γραφικών η οποία βασίζεται σε Polaris 10 GPU των 14

nanometer, ενώ εκμεταλλεύεται στο έπακρο και τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής τέταρτης γενιάς Graphics CoreNext (GCN).

Φέρει συνολικά 2.304 stream processors, 36 GCN compute units, 144 TMUs, 32 ROPs, και δίαυλο μνήμης 256-bit GDDR5. Στις τρέχουσες συχνότητες στις οποίες είναι ρυθμισμένη η κάρτα, προσφέρει 256 GB/s memory bandwidth, αν και η ίδια η AMD ισχυρίζεται ότι βάσει ειδικής τεχνολογίας με την οποία εξοπλίζει την κάρτα, μπορεί το memory bandwidth που αυτή προσφέρει να αυξηθεί κατά 30%.

Η συχνότητα του πυρήνα διαμορφώνεται στα 1266 MHz και της μνήμης στα 8 GHz. Το TDP φθάνει τα 150W και αντλεί την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία της από έναν 6-pin PCIe power connector. Περιλαμβάνει τέλος τρεις εξόδους DisplayPort 1.4 καθώς και μια HDMI 2.0b. Λέγεται ότι custom υλοποιήσεις θα διαθέτουν και θύρες DVI.

The post Η AMD ανακοινώνει επισήμως τη νέα Radeon RX 480 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα