Γυναίκα πρωταγωνίστρια στα Gears of War; Ποτέ!

Τα Gears of War μας έχουν συνηθίσει σε έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο πρωταγωνιστών: στρατόκαυλοι τύποι τίγκα στα μούσκλια και την τεστοστερόνη και σκληραγωγημένα θηλυκά που απέχουν μεν από το πρότυπο της Barbie αλλά δεν παύουν να αποπνέουν την απαραίτητη γυναικεία εσάνς.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: υπάρχει περίπτωση ποτέ να δούμε γυναίκα

πρωταγωνίστρια σε Gears of War; Δύσκολα. Γιατί; «Διότι αν ρίξεις μια ματιά στο τι πουλάει, δεν θα μπορέσεις να το δικαιολογήσεις», όπως είπε στο Official Xbox Magazine ο επικεφαλής του καλλιτεχνικού τομέα της σειράς, Κρις Πέρνα.

Όσο για το… θηλυκό στοιχείο της σειράς; «Υπάρχει το κλασσικό παράδειγμα με τα εμφυτεύματα, το μίνιμαλ ντύσιμο και τα ξανθιά μαλλιά που σε κάνουν να αλληθωρίζεις. Το ότι εμείς μείναμε μακριά απ’ αυτό το στερεότυπο, έκανε το αποτέλεσμά μας πιο αληθοφανές. Οι χαρακτήρες παραμένουν ωστόσο εξίσου θηλυκοί: η Anya στο Gears of War 3 ας πούμε ήταν εξέπεμπε απίστευτη θηλυκότητα», πρόσθεσε ο Πέρνα.

«Δείχνουν πολύ ισχυρές», συνέχισε αναφερόμενος στις… γυναίκες της σειράς. «Περπατούν με όλη αυτή τη βαριά εξάρτιση και τα τεράστια όπλα και πραγματικά σου βγάζουν… κάτι. Από το feedback που έχουμε, θεωρώ πως αν είχαμε κάνει αυτές τις γυναίκες πιο θηλυκές και πιο κοντά στα στερεότυπα που έχουν δημιουργήσει οι παίκτες, το αποτέλεσμα δεν θα ‘ταν τόσο ταιριαστό», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα