Γκεϊμσλάιφια 2013 – Τι παίξαμε και με τι τα παίξαμε φέτος;

Πέρυσι έγινε η αρχή. Τα Γκεϊμσλάιφια 2012 (aka gameslife awards) ήταν τα πρώτα βραβεία του gameslife (κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτείς ότι ο περυσινός ήταν και ο πρώτος χρόνος ζωής του site) και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με την ανακοίνωσή τους (ο Agent 47 ακόμα μας κυνηγά για να μας «ξεπληρώσει» τη δεύτερη θέση που του επιφυλάσσαμε στη σχετική κατηγορία), δεν θα μπορούσε να μην υπάρξει και συνέχεια! Έτσι λοιπόν, έναν χρόνο μετά, η συνήθεια που έγινε λατρεία επιστρέφει δυναμικά, έτοιμη να βραβεύσει τα καλύτερα των καλύτερων!

Ο Agent 47 στα περυσινά Γκεϊμσλάιφια. Δεν δείχνει και τόσο

χαρούμενος…

Η συντακτική ομάδα του gameslife σκέφτηκε, ξανασκέφτηκε (το ‘καψε λέμε), αποφάσισε και ψήφισε τα παιχνίδια που της πήραν τα μυαλά για φέτος! Οι κατηγορίες είναι οι ίδιες με πέρυσι –για να μη σε μπερδεύουμε- και… πάμεεε!!!1

(Του χρόνου σχεδιάζουμε να κάνουμε και τελετή. Σκεφτόμαστε να κλείσουμε το President, πώς σου φαίνεται;)

Όταν το περιμένεις τόσα χρόνια, όταν το budget του υπολογίζεται σε περίπου $270 εκατ., όταν ο χάρτης του είναι τόσο τεράστιος που χωράει άνετα αυτούς του Grand Theft Auto: San Andreas, Grand Theft Auto IV και Red Dead Redemption ΜΑΖΙ, όταν το gameplay του είναι τόσο ποικιλόμορφο, τότε δεν μπορείς να μην το ανακηρύξεις παιχνίδι της χρονιάς. Το Grand Theft Auto V εκπληρώνει στο έπακρο τις προσδοκίες που το ίδιο δημιούργησε και βέβαια δικαίως κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου τίτλου για το 2013.

Ακολούθησαν: The Last of Us, BioShock Infinite

Παίζεις-δεν παίζεις μπάσκετ, οφείλεις να το παραδεχθείς. Ποιο; Το ότι το NBA 2K14 είναι ό,τι καλύτερο έχει δει το είδος των sports games. Πώς τα καταφέρνουν οι τύποι της 2K Sports όμως ρε φίλε… Μα κάθε χρόνο να ξεπερνούν τους ίδιους τους τους εαυτούς και να βγάζουν ακόμα καλύτερα παιχνίδια; Το φετινό NBA 2K είναι ό,τι αρτιότερο έχουμε παίξει στην κατηγορία του (σε next gen σύστημα δεν παίζεται) ενώ η προσθήκη ομάδων της Ευρωλίγκας είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ακολούθησαν: FIFA 14, Football Manager 2014

Μαγκιά του. Όχι, μαγκιά του. Το The Last of Us παρ’ ότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του παιχνιδιού της χρονιάς, πλασαρίστηκε στην κορυφή της κατηγορίας των action games. Για την ακρίβεια ήταν ο ένας από τους δύο αποκλειστικούς λόγους που είχε κάποιος να αγοράσει φέτος PS3. Η Naughty Dog έκανε και πάλι το θαύμα της προσφέροντάς μας ένα survival horror με άφθονες στιγμές δράσης, αντάξιο των Uncharted.

Ακολούθησαν: Assassin’s Creed IV: Black Flag, Grand Theft Auto V

Η αλήθεια είναι πως φέτος δεν είχαμε καμία συγκλονιστική κυκλοφορία RPG. Ούτε ένας βαρύγδουπος τίτλος, ούτε μία ΑΑΑ πρόταση, ούτε μία υπερπαραγωγή χολιγουντιανών στάνταρ. Ε, και; Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κυκλοφόρησαν παιχνιδάρες με τα όλα τους και μία απ’ αυτές ήταν και το Pokemon X & Y. Μην αρχίσεις τα παιδιαρίσματα. Μάλιστα, Pokemon. Αν το χλευάζεις, τότε πολύ απλά δεν έχεις παίξει. Παίξε πρώτα και μίλα μετά. Εδώ θα ‘μαστε.

Ακολούθησαν: Dragon’s Dogma: Dark Arisen, Path of Exile

Αν ήταν οδηγός WRC, τότε θα συνδύαζε την τρέλα του Σάινθ, τη στυγνότητα του ΜακΡέι και την ακρίβεια του Μάκινεν. Αν ήταν οδηγός Formula 1, θα είχε το πάθος του Σένα, τη σταθερότητα του Σουμάχερ και τον τσαμπουκά του Φέτελ. Το Gran Turismo 6 ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε racing τα τελευταία χρόνια, μια πραγματική ωδή στην οδήγηση και αντικείμενο πόθου για κάθε λάτρη της ταχύτητας και των γρήγορων αυτοκινήτων.

Ακολούθησαν: Need for Speed Rivals, F1 2013

Αν αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν ένα παιχνίδι Mario όχι απλά να έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει εν έτει 2013 αλλά να ανακηρύσσεται και platformer της χρονιάς, τότε δεν έχει νόημα: απλά παιξ’ το. Το Super Mario 3D Land δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Είναι πολλά παιχνίδια στη συσκευασία του ενός. Κάθε κόσμος του και μια διαφορετική εμπειρία, μια νέα περιπέτεια, ένα μοναδικό ταξίδι…

Ακολούθησαν: Rayman Legends, Resogun

Battlefield ή Call of Duty; Call of Duty ή Battlefield; Ε, τίποτα απ’ τα δύο! Φέτος το καλύτερο FPS δεν ήταν μιλιτέρ! Ήταν ένας τίτλος που μας πήρε τα μυαλά, που μας… πήρε και μας σήκωσε με την ποιότητά του, το βάθος στο gameplay του, το καλοδουλεμένο στόρι του και το καταπληκτικό concept πάνω στο οποίο βασίζεται. Η Irrational Games μας χάρισε το BioShock Infinite, το καλύτερο BioShock evah και εμείς το «ρουφήξαμε» γουλιά-γουλιά.

Ακολούθησαν: Battlefield 4, Call of Duty: Ghosts, Metro: Last Light

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, λέει το γνωστό ρητό. Παρόμοια λοιπόν, η επιλογή του Total War: Rome II για την κατηγορία των strategies ήταν μονόδρομος για εμάς και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν η Creative Assembly έδωσε για άλλη μια φορά ρεσιτάλ; Το πολύ καλό πρώτο Rome: Total War φαντάζει αρχαίο μπροστά στον διάδοχό του ο οποίος εύκολα κερδίζει τον τίτλο και του καλύτερου Total War που έχουμε παίξει γενικότερα.

Ακολούθησαν: StarCraft II: Heart of the Swarm, XCom: Enemy Within

Η κατάσταση στα fighting games έμοιαζε εδώ και χρόνια στάσιμη. Τα ίδια τρία-τέσσερα franchises μαγνήτιζαν το ενδιαφέρον ξανά και ξανά εναλλάξ. Μέχρι που ήρθε το Injustice από τη Warner Bros. για να δώσει και πάλι ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Περιλαμβάνοντας την αφάν γκατέ των ηρώων της DC Comics, το Injustice: Gods Among Us προσέφερε στιγμές δράσης, βίας και καλτίλας, σε ένα fan service που θέτει τις βάσεις για κάτι καλύτερο.

Ακολούθησαν: WWE 2K14, Mortal Kombat: Komplete Edition, Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst

Όταν όλος ο πλανήτης ασχολιόταν με την επόμενη γενιά συστημάτων, όταν τα fanboys έριζαν σχετικά με το ποιο εκ των Xbox One και PS4 θα κέρδιζε τη μάχη της αγοράς φέτος, όταν η Sony σκιζόταν για να προσφέρει indies στον λαό του PS Vita και η Nintendo πάσχιζε για το υπέρτατο ντεμαράζ στο 3DS, τα PC κατάφερναν να επικρατήσουν όλων αυτών. Με την ψηφιακή διανομή και το Kickstarter στο πλευρό τους, έγιναν η πλατφόρμα που αγαπήσαμε. Ξανά.

Ακολούθησαν: PS4, PS3

Έβγαλες Beyond: Two Souls, God of War: Ascension, The Last of Us, Gran Turismo 6 και κάμποσα ακόμα διαμαντάκια. Έφερες τα indies στο PS Vita. Κυκλοφόρησες κοτζάμ PS4! Και μέσα σ’ όλα αυτά έχεις την ελληνική αγορά στα όπα-όπα: και να ‘σου οι μεταγλωττίσεις, και δωσ’ του υπότιτλοι, πάρε και PS4 μέσα στη χρονιά να γουστάρεις! Ε, μετά απ’ όλα αυτά είναι δυνατόν να μη λατρεύουμε τη Sony; Όχι βέβαια…

Ακολούθησαν: Rockstar Games, Ubisoft

Η Lara Croft είναι πιθανότατα ο πλέον πολυσυζητημένος χαρακτήρας στην ιστορία του gaming. Ε, τι κι αν έχουν περάσει χρόνια και χρόνια από την πρώτη της εμφάνιση; Φέτος κατάφερε να επανέθει και πάλι στο προσκήνιο έχοντας υποστεί λίφτινγκ αλά… Φουστάνος και υιοθετώντας ένα πολύ διαφορετικό προφίλ απ’ αυτό της σεξοβόμβας που είχε παλιότερα. Ε, και; Ποιος είπε ότι τα girls next-door δεν μπορούν να ‘ναι σέξι;

Ακολούθησαν: Ellie (The Last of Us), Booker (BioShock Infinite)

The post Γκεϊμσλάιφια 2013 – Τι παίξαμε και με τι τα παίξαμε φέτος; appeared first on gameslife.

Keywords
need for speed, call of duty, god of war, san andreas, football manager, naughty dog, formula 1, super mario, total war, dc comics, mortal kombat, xbox one, ps vita, aka, site, president, budget, auto, red, nba, sports, games, fifa, ps3, dog, survival, uncharted, black, rpg, σημαίνει, pokemon, wrc, ωδή, speed, mario, super, land, νέα, battlefield, fps, infinite, ghosts, metro, rome, creative, heart, xcom, fighting, warner, bros, fan, βασεις, wwe, naruto, ultimate, ninja, storm, full, xbox, ps4, sony, vita, nintendo, god, εμφάνιση, Καλή Χρονιά, βασεις 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, ξανα, μιλα, san andreas, dc comics, ps vita, ωδή, μπασκετ, παιχνιδια, ρωμη, creative, formula 1, fps, games, ghosts, metro, naruto, nba, pokemon, ps3, ps4, rpg, sony, super mario, ultimate, vita, wrc, xcom, αγορα, απλα, δειχνει, δωσει, εγινε, ευκολα, ειπε, ζωης, ιδια, ιδιο, ειδος, υποτιτλοι, θαυμα, λιφτινγκ, μπορεις, νοημα, ομαδα, οδηγος, οδηγηση, παθος, παιξε, ποιοτητα, τουρτα, τρια, τρελα, τιτλος, φορα, χρονος, ψηφιακη, auto, super, budget, battlefield, black, call of duty, wwe, ετοιμη, fan, heart, fifa, fighting, football manager, full, god of war, god, land, mario, μια φορα, mortal kombat, μπροστα, μυαλα, naughty dog, dog, need for speed, infinite, nintendo, ninja, sports, παιχνιδι, president, red, ρητο, rome, speed, σημαίνει, survival, total war, uncharted, warner, bros, storm
Τυχαία Θέματα