Apple, Κοντά σε συμφωνία $4 δισεκατομμυρίων με την Τουρκία

Σύμφωνα με φήμες, ο Tim Cook, θα επισκεφτεί σύντομα την Τουρκία για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά στα εγκαίνια του πρώτου Apple Store της εταιρείας στην Τουρκία. Ο δεύτερος λόγος που οο Tim Cook μαζί με ομάδα στελεχών της Apple επισκέπτεται την Τουρκία είναι για να διαπραγματευτεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας,

Αμπντουλάχ Γκιούλ τους όρους μίας συμφωνίας, που θέλει την Τουρκία να αγοράζει iPads αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος του project «FAITH», με βάση το οποίο η Τουρκία θέλει να επιχειρήσει να εκσυγχρονίσει το εκπαιδευτικό της σύστημα, αντικαθιστώντας τους μαυροπίνακες και τις… κιμωλίες ή τα τετράδια, με tablets όπως το Apple iPad. Σύμφωνα με αναφορές, η Τουρκία θα αγοράσει αρχικά 10.6 εκατομμύρια iPads ενώ λίγο αργότερα, θα προμηθευτεί ακόμη 2 με 2.5 εκατομμύρια όμοιες συσκευές. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 4 χρόνια και θα κοστίσει στην Τουρκία $3 δισ. με 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι αναφορές κάνουν λόγο επίσης και για τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Apple στην Τουρκία, το οποίο θα βρίσκεται στο Zorlu Center, στην Κωνσταντινούπολη και εξωτερικά θα μοιάζει με το γυάλινο, σε σχήμα κύβου, κατάστημα της εταιρείας στην 5η Λεωφόρο στην Ν.Υόρκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα