Άκυρη η ταινία του Minecraft στο Kickstarter!

Οι φαν του Minecraft ανά τον κόσμο είναι κάμποσα εκατομμύρια. Θέμα χρόνου ήταν κάποιοι απ’ αυτούς να βάλουν μπρος τα σχέδιά τους για μια βασισμένη σε αυτό και τον κόσμο του ταινία, κάτι που έγινε και μάλιστα προσπάθησε να βρει χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter. Ζητώντας περί τα $600.000, το Birth of a Man: A Minecraft Film μάζεψε $63.980 πριν «κατέβει» κακήν-κακώς

από το site κατόπιν εντολής της Mojang και του ίδιου του Μάρκους Πέρσον, δημιουργού του Minecraft!

O Μπραντον Λατς, ο άνθρωπος που ανέλαβε να συντονίσει το project της ταινίας του Minecraft, ανέφερε πως αν και τα πνευματικά δικαιώματα του Minecraft ανήκουν αδιαμφησβήτητα στη Mojang, η τελευταία έχει πολλάκις παρακινήσει τους παίκτες να εξαντλήσουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας ιδέες και concepts από το παιχνίδι. Τελικά η Mojang δεν έδειξε να συμφωνεί με τα λεγόμενά του και κατόπιν επικοινωνίας των δύο πλευρών, το project κυρήχθηκε άκυρο. Ο Μάρκους “Notch” Πέρσον εξήγησε στο Twitter ότι για ένα τέτοιο εγχείρημα είναι απαραίτητο να υπάρξει πρώτα συμφωνία.

We don’t allow half a million kickstarters based on our ip without any deals in place. :/

— Markus Persson (@notch) February 7, 2014

Το Birth of a Man: A Minecraft Film επρόκειτο να κυκλοφορήσει το 2014, θα είχε τόσο πραγματικά όσο και ψηφιακά σκηνικά με σπέσιαλ εφέ και η διάθεσή του θα γινόταν μέσω YouTube.

The post Άκυρη η ταινία του Minecraft στο Kickstarter! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα