Γιατί τα games του PS4 “τρέχουν” σε 1080p;

H απάντηση αναφορικά με τη διαφορά ανάλυσης PS4 και Xbox One έρχεται δια στόματος developer του Sniper Elite 3.

Συγκεκριμά, ο senior producer της Rebellion Games, Jean-Baptiste Bolcato μίλησε στο GamingBolt και αναφέρθηκε με τεχνικούς όρους πως το

πρόβλημα στο Xbox One πηγάζει από τη μνήμη eSRAM που διαθέτει στο εσωτερικό του.

“Πιστεύω πως η eSRAΜ είναι εύκολη στη χρήση της. Το μόνο πρόβλημα είναι…ή αλλιώς μέρος του προβλήματος αποτελεί πως είναι λίγο μικρή για να μπορέσει να διαχειριστεί έξοδο 1080p σε αυτό το μέγεθος.” Συνέχισε λέγοντας πως “είναι τόσο μικρό το μέγεθος που δεν μπορεί να κάνει τα πάντα σε 1080p με τόσο μικρό buffer της super γρήγορης RAM.“

“Ευλογώντας” πάντως και λίγο τα γένια της Microsoft ανέφερε στη συνέχεια πως “αυτό δε σημαίνει πως η κονσόλα είναι κατά πολύ πιο αδύναμη από τον ανταγωνιστή της, απλά είναι πόνος στον ποπό να ξεκινήσεις να δουλεύεις επάνω σε αυτή. Πλέον βρισκόμαστε όμως σε καλό έδαφος απλά οι πρώτοι μήνες ήταν σκέτη κόλαση!”

Γι’ αυτό το λόγο, σύμφωνα πάντα με τον Bolcato, βλέπουμε περισσότερα παιχνίδια να “τρέχουν” σε 1080p στo PS4 σε σύγκριση με το Xbox One. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε πως η Rebellion Games στοχεύει σε 1080p/60fps και για τις δύο κονσόλες Xbox One και PS4, στο επερχόμενο Sniper Elite 3.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Bolcato ανέφερε χαρακτηριστικά πως το PS4, τουλάχιστον στα χαρτιά είναι δυνατότερο από το Xbox One αλλά θεωρεί πως οι δυο τους θα ισορροπήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Συμφωνείτε μαζί του;

Keywords
Τυχαία Θέματα