Xbox Adaptive Controller: νέο εκπληκτικό σύστημα χειρισμού για ΑμΕΑ!

Κάποια πράγματα τα θεωρούμε αυτονόητα, αλλά φανταστείτε να έχετε πάθος με το gaming και να μη μπορείτε να το απολαύσετε λόγω φυσικών περιορισμών. Με αυτές τις σκέψεις ως αφορμή, η Microsoft προχώρησε σε ένα πολύ εντυπωσιακό και άκρως χρήσιμο project. Το Xbox Adaptive Controller είναι ένα σετ πρωτοποριακών modular χειριστηρίων που απευθύνεται σε gamers με σοβαρά κινητικά προβλήματα ή και

με δυσλειτουργικά άκρα.

Το βασικό τμήμα του είναι το «κέντρο ελέγχου» που μοιάζει εκπληκτικά με DJ mix station! Αυτό διαθέτει δύο τεράστια προγραμματιζόμενα πλήκτρα, όπως επίσης τα Xbox, menu, profile και view keys, αλλά και ένα τυπικό digital pad. Περιλαμβάνει όμως ένα τεράστιο πλήθος από υποδοχές 3.5 χιλιοστών στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε ειδικά σχεδιασμένα περιφερειακά. Το καθένα από αυτά μάλιστα αντιστοιχεί σε μόνο ένα control, π.χ. ένα περιφερειακό για το R1, άλλο για το L2, κτλ. Εκτός αυτών περιλαμβάνει δύο θύρες USB-A, μία USB-C, μία στερεοφωνική υποδοχή ήχου, και τον γνωστό πλέον πομποδέκτη για ασύρματη σύνδεση. Ευτυχώς την παροχή ενέργειας αναλαμβάνει ένα αυτόνομο τροφοδοτικό, ώστε η λειτουργία του να είναι απρόσκοπτη.

Τα συμβατά περιφερειακά έχουν κατασκευαστεί ώστε να είναι εργονομικά ειδικά για ΑμΕΑ, σε συνεργασία με τα Able Gamers Charity, Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, Special Effect και Warfighter Engaged. Η σχεδίαση τους περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ώστε πραγματικά να βρει ο καθένας τον τρόπο χειρισμού που ανταποκρίνεται στην κατάσταση του. Μάλιστα η Microsoft έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο project είναι σε συνεχή ανάπτυξη, ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερη εμπειρία gaming σε όσους δεν μπορούν να χειριστούν ένα τυπικό gamepad.

Το Xbox Adaptive Controller είναι συμβατό με Xbox One και PC, θα τιμολογηθεί στα 100 δολάρια, και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, θα πωλείται αποκλειστικά μέσω του Microsoft Store. Πιο αναλυτικές λεπτομέρειες, όπως επίσης πληροφορίες σχετικά με την περίοδο κυκλοφορίας, θα μάθουμε στην επερχόμενη E3.

The post Xbox Adaptive Controller: νέο εκπληκτικό σύστημα χειρισμού για ΑμΕΑ! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα