To GTA ως εργαλείο προπαγάνδας από τους Τζιχαντιστές!

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του Iράκ και της Συρίας με τους Τζιχαντιστές του ISIL μαίνονται με αμείωτη ένταση, σε έναν αιματηρό πόλεμο που όπως όλοι οι πόλεμοι δεν έχουν καμία απολύτως λογική. Μάλιστα, ο τυφλός θρησκευτικός φανατισμός ωθεί τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο να κάνουν αποτρόπαιες πράξεις, οι οποίες γυρίζουν την ανθρωπότητα αιώνες πίσω. Θα μου πείτε βέβαια τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με το gaming; Στην πραγματικότητα καμία, όμως σύμφωνα με την online έκδοση της εφημερίδας Telegraph,

οι Τζιχαντιστές πλέον χρησιμοποιούν τα «δυτικά» video games για να εξυπηρετήσουν τη δική τους προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, οι Τζιχαντιστές κυκλοφόρησαν πρόσφατα το trailer, ενός «εκπαιδευτικού» παιχνιδιού, το οποίο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια στρατολόγησης μικρών παιδιών που θα ασπαστούν το Ισλάμ και θα πολεμήσουν τη Δύση. Το video του παιχνιδιού που μοιάζει να είναι μία (κακογραμμένη) modded version του GTA, ξεκινάει με την εικόνα ενός Μουτζαχεντίν να κρατάει ένα όπλο και την μαύρη σημαία του ISIL που φέρει το logo της οργάνωσης (κάπου εκεί βέβαια μπορούμε να διακρίνουμε και τις λέξεις Grand Theft Auto). Στη διάρκεια του trailer υπάρχουν πολλές σκηνές βίας, οι οποίες σίγουρα δεν μας προξενούν εντύπωση (γιατί δεν είναι κάτι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ένα GTA game), ωστόσο το κακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι χρησιμοποιούνται για να οπλίσουν με περισσότερο μίσος τα μικρά παιδιά. Όπως αναφέρει και η αιγυπτιακή εφημερίδα Al Fagr, η συγκεκριμένη modded version του GTA λειτουργεί για να τονώσει παραπάνω το ηθικό των μαχητών Μουτζαχεντίν, αλλά και για να εκπαιδευτούν κατάλληλα τα μικρά παιδιά, έτσι ώστε όποτε τους ζητηθεί να επιφέρουν καίρια πλήγματα στην καρδιά του εχθρού (που δεν είναι άλλος από τη Δύση).

Δυστυχώς όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις και στο παρελθόν, ο διαδραστικός χαρακτήρας του gaming και η δυναμική που έχουν τα video games ως μέσο, άνετα τα καθιστούν ένα επικίνδυνο όπλο στα χέρια οποιουδήποτε μαιτρ της προπαγάνδας.

The post To GTA ως εργαλείο προπαγάνδας από τους Τζιχαντιστές! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα