Team Sonic Racing Review

Οι περισσότεροι εξ ημών γνωρίζουμε την Sumo Digital από το εξαιρετικό Outrun 2 ή ίσως τον διάδοχο Coast 2 Coast που κυκλοφόρησε σε PSP, Xbox (το πρώτο) και PS2. Οι δύο αυτοί τίτλοι εδραίωσαν την εταιρεία ανάπτυξης στον χώρο και της απέδωσαν μια πιο

ανάλαφρη, εντελώς arcade καλλιτεχνική ελευθερία (βλ. Snake Pass) που αν μη τι άλλο, της χάρισε το Sonic Kart franchise και επέκτεινε το δυναμικό της σταδιακά στα περίπου 500 άτομα σήμερα.

Εν αναμονή λοιπόν του Crash Team Racing για τη νέα γενιά, το Team Sonic Racing εκμεταλλεύεται την έλλειψη του εμφανούς ανταγωνισμού και κυκλοφορεί περίπου έναν μήνα πριν. Προσφέρει όμως τίποτε ουσιαστικό στο είδος ή θα βγει εκτός αγώνα και θα καταλήξει στα pits μια και καλή; Λοιπόν, η σύντομη απάντηση είναι ότι παρά τον εντελώς στερεοτυπικό τίτλο το Team Sonic Racing έχει βάθος, προσφέρει σωστή αίσθηση ταχύτητας και αποτελεί μια πολύ ποιοτική επιλογή για όσους αναζητούν ένα τίμιο Kart Racing.

Η πρώτη στάση σας αναπόφευκτα θα είναι στο Team Adventure που αποτελεί το πρωτεύον mode του τίτλου και ένα τρόπον τινά campaign, με το οποίο προωθείται μια κάποια πλοκή μέσω στατικών cutscenes. Η Sumo Digital σωστά πρόσθεσε πλήκτρο το οποίο σας τοποθετεί αυτόματα στο circuit, παρακάμπτοντας αυτόματα την όποια ανούσια ιστορία υποτίθεται ότι διηγείται ο τίτλος. Οι υπερβολικές ερμηνείες και οι τραβηγμένοι από τα μαλλιά διάλογοι δεν μπορούν πάντως να κριθούν αρνητικά αφού στην τελική μιλάμε για έναν Sonic τίτλο.

Σε αντίθεση με το Mario Kart που σε single play απλά διαλέγετε το Grand Prix και την κατηγορία κυβικών που θέλετε να τρέξετε, εδώ το Team Adventure σπάει σε κεφάλαια, τα οποία δομούνται υπό μορφή χάρτη και περιλαμβάνουν τους επιμέρους αγώνες και τα ειδικά events. Η πρόοδος σημειώνεται με το κλασσικό σύστημα των τριών αστεριών: κάθε συμβατικός αγώνας διαθέτει τρεις ξεχωριστές προκλήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την τελική κατάταξη, την δική σας και της ομάδας σας.

Τα αποκτηθέντα αστέρια ανοίγουν δρόμο σε καινούργιες διαδρομές, ενώ σε μερικές πίστες υπάρχει ένα επιπρόσθετο challenge που ζητά μια πιο σύνθετη συνθήκη για να ολοκληρωθεί και με την σειρά του ανοίγει και άλλες πίστες. Η μετάβαση μεταξύ των chapters ξεκλειδώνει περισσότερους χαρακτήρες για να διαλέξετε στο συγκεκριμένο mode (στα υπόλοιπα είναι εξαρχής διαθέσιμοι όλοι). Πέρα από τους τυπικούς αγώνες ταχύτητας, το Team Adventure έχει και μερικές πρωτότυπες διαδρομές όπου πρέπει να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα rings ή να τρέξετε μέσα από πύλες που βρίσκονται τοποθετημένες στην διαδρομή.

Σε γενικές γραμμές, αν και δεν προσφέρει ιδιαίτερο βάθος και ούτε τίποτε καινοτόμο, το Team Adventure κρίνεται θετικά και αφήνει περιθώρια επανάληψης αφού κάθε πίστα διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας (normal, hard, expert), τα οποία σίγουρα θα ζορίζουν αρκετά και τους πιο έμπειρους “οδηγούς”. Στα υπόλοιπα modes δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις: στο Local play μπορείτε να τρέξετε σε έναν μεμονωμένο αγώνα ή σε κάποιο Grand Prix το οποίο απαρτίζεται από τέσσερις διαδρομές.

Αντίστοιχα λειτουργεί και το Online Multiplayer, ενώ όπως ήταν φυσικό, ο τίτλος υποστηρίζει απρόσκοπτα split-screen για μέχρι τέσσερα άτομα, επομένως το Team Sonic Race είναι ιδανική επιλογή για συνάξεις και μικρές παρέες. Στο Local Play συναντάμε και τα Time Trials, τα οποία δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινήσεις. Για όσους βλέπουν πιο ανταγωνιστικά τα πράγματα, υπάρχει και η δυνατότητα να τρέξετε με παίκτες από όλον τον κόσμο μέσω του Online Multiplayer. Προτού μπείτε στο μονοθέσιο σας καλείστε να επιλέξετε αν θα τρέξετε παραδοσιακά μόνος σας ή αν θα φτιάξετε μια τριμελή ομάδα με την οποία θα μοιραστείτε τους πόντους της κατάταξης.

Δεν υπάρχει «εγώ» στην ομάδα και αυτό το κάνει εντελώς ξεκάθαρο το Team Sonic Racing. Αυτό είναι και το σημείο που ξεχωρίζει τον τίτλο από τα υπόλοιπα Kart Racing που κυκλοφορούν στην αγορά άλλωστε. Καταρχάς, κάθε χαρακτήρας ανήκει σε μια ξεχωριστή κλάση (Speed, Technique, Power), που καθορίζει πέρα από την οδηγική συμπεριφορά και τα διαθέσιμα power-ups που αποκτούνται ανάμεσα στους αγώνες. Κάθε ομάδα αποτελείται από ακόμα δύο οδηγούς που τρέχουν μαζί σας και το κυριότερο, σας βοηθούν αρμονικά. Το παιχνίδι προσφέρει πραγματική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της ομάδας που πράγματι, καθορίζει ουσιαστικά την τελική κατάταξη στο πέσιμο της καρό σημαίας. Για αρχή, μπορείτε να προσφέρετε τα power-ups που δεν χρειάζεστε στους συμπαίκτες σας με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ακόμα καλύτερα, αν έχετε βρεθεί «ξεχασμένος» πίσω σε χαμηλή θέση χωρίς αντικείμενα, με το ίδιο πλήκτρο το γνωστοποιείτε στους φίλους σας οι οποίοι με την σειρά τους, σας τείνουν χείρα βοηθείας αν το επιθυμούν.

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει το Slingshot boost: ο προπορευόμενος οδηγός από την ομάδα σας αφήνει πίσω του ορατό ίχνος με την πορεία που ακολουθεί το οποίο αν το ακολουθήσετε αποκτάτε μια σημαντική ώθηση στην τελική σας ταχύτητα. Όσο τα υπόλοιπα μέλη μένουν εντός αυτής της πορεία γεμίζει σταδιακά ένας κοινός μετρητής και όταν τον συμπληρώσετε μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα προσωρινό turbo mode το οποίο σας κάνει και άτρωτους σε όποια πιθανά εμπόδια συναντήσετε εν μέσω της διαδρομής. Ενεργοποιήστε το turbo την κατάλληλη στιγμή και το πιο πιθανό είναι ότι θα φύγετε με τη νίκη – το ίδιο φυσικά θα επιχειρήσουν να κάνουν και οι αντίπαλοι σας.

Φυσικά αν επιλέξετε να τρέξετε χωρίς ομάδα οι προαναφερθέντες μηχανισμοί απουσιάζουν και απλά παίζετε με τα power-ups, τα οποία κακά τα ψέματα, αποτελούν παραλλαγές των αντίστοιχων του Mario Kart. Οι διαφορές είναι αμελητέες π.χ. το μελάνι που έκανε δύσκολη την ορατότητα έχει αντικατασταθεί από ευμεγέθεις νότες πενταγράμμου που καταλαμβάνουν τεράστιο μέγεθος στην οθόνη σας, ενώ τα καβούκια πλέον είναι ρουκέτες από τα Wisps του Sonic Colors.

Μικρή σημασία βέβαια θα είχαν αυτά, αν οι διαδρομές (21 στο σύνολο τους) δεν ήταν καλοσχεδιασμένες ή δεν βασίζονταν επαρκώς στον κόσμο του Sonic. Ευτυχώς για εμάς ισχύει το αντίθετο: όλα τα tracks έχουν παρακάμψεις και απότομες στροφές που θα σας αναγκάσουν να παίξετε έξυπνα και να εξαντλείτε τα περιθώρια του Drifting boost το οποίο λειτουργεί ακριβώς όπως θα περιμένατε: όσο περισσότερο κρατάτε πατημένο το πλήκτρο που σας βάζει σε τετακέ, τόση μεγαλύτερη θα είναι η ώθηση που θα λάβετε στο τέλος. Τα γραφικά πάντως παρόλο που είναι πολύχρωμα και πιστά στο κλίμα της όλης κατάστασης, θα μπορούσαν να έχουν λίγο πιο λεπτομερή γεωμετρία, ειδικά στην απεικόνιση των μονοθεσιών. Πάντως με τόσο υψηλές ταχύτητες δεν υπάρχει και ιδιαίτερος χρόνος να τα παρατηρήσετε ιδιαίτερα.

Αυτό που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ο τρόπος που ξεκλειδώνουν οι παραμετροποιήσεις στα Karts καθώς θα προτιμούσαμε μια πιο συμβατική και γρήγορη αλλαγή μεταξύ των ανταλλακτικών. Εν συντομία, κάθε φορά που ολοκληρώνετε έναν αγώνα κερδίζετε μια μικροποσότητα από credits τα οποία ανά δέκα, εξαργυρώνονται για ένα τυχαίο ανταλλακτικό σε κάποιο Kart ή για κάποιο αναλώσιμο booster που αυξάνει τις πιθανότητες για την εμφάνιση συγκεκριμένου power-up εν μέσω αγώνα. Το σύστημα όπου προσαρμόζετε τα κομμάτια στα μονοθέσια είναι λίγο δύσκαμπτο και παρόλο που υπάρχει η επιλογή να φτιάξετε τα δικά σας preset, δεν μας έπεισε ιδιαίτερα.

Σε κάθε περίπτωση, μικρό αντίκτυπο έχουν τα όποια ελαττώματα του τίτλου, αφού το Team Sonic Racing είναι ένα εξόχως διασκεδαστικό arcade racing, το οποίο σίγουρα συγκαταλέγεται στους καλύτερους spin-off τίτλους που βασίζονται στον κόσμο του Sonic. Ειδικά για όσους αναζητούν ένα couch co-op που θα τους προσφέρει έντονες συγκινήσεις, συνιστάται ανεπιφύλακτα.

Ανάπτυξη: Sumo Digital Έκδοση: SEGA Διάθεση: Zegetron

The post Team Sonic Racing Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα