One Piece: World Seeker Review

Οι πολυπληθείς μεταφορές των διάφορων manga/anime στο gaming συνεχίζονται με ένα από τα πιο γνωστά του είδους, το περίφημο One Piece. Ενώ τα πρόσφατα παιχνίδια One Piece είναι τύπου Samurai Warriors και fighting, η Namco αυτή τη φορά μας δίνει ένα παιχνίδι δράσης ανοιχτού κόσμου με RPG

στοιχεία.

Ο καπετάνιος των Straw Hat Pirates, ο Luffy, είναι ο χαρακτήρας που χειρίζεστε και προς απογοήτευση ίσως των φίλων του One Piece ο μόνος που έχετε στην διάθεσή σας από το πλήρωμα. Ξεκινώντας το παιχνίδι τα πράγματα είναι φαινομενικά δύσκολα για τον ήρωα, αφού έχει αιχμαλωτιστεί και αλυσοδεμένος προορίζεται για ένα στενό κελί και στη συνέχεια για εκτέλεση. Mε την βοήθεια των μελών του πληρώματός του όμως και με έναν αλλοπρόσαλλο τρόπο, που μόνο ο Luffy ξέρει, αποδρά θεαματικά καταλήγοντας από το ιπτάμενο νησί όπου βρισκόταν, σε μια λίμνη κάτω σε ένα κανονικό νησί. Εκεί δέχεστε τη βοήθεια της Jeanne η οποία είναι από τους βασικούς χαρακτήρες του τίτλου.

Σε αυτό το σημείο μαθαίνετε ότι βρίσκεστε στο Prison Island, που έχει πάρει την ονομασία από τις φυλακές που έχει χτίσει το ναυτικό εκεί. Λόγω της παρουσίας του ναυτικού οι κάτοικοι έχουν χωριστεί σε αυτούς που το υποστηρίζουν και σε αυτούς που το μισούν και ζητούν την απομάκρυνση του ώστε να επιστρέψει το νησί του στους ήρεμους ρυθμούς που επικρατούσαν κάποτε. Ναυτικό χωρίς πειρατές δεν γίνεται φυσικά και αναμενόμενα οι πειρατές είναι άλλη μια δύναμη που κάνει έντονη την παρουσία της. Τι είναι αυτό που τραβάει όλες αυτές τις δυνάμεις και δημιουργεί εντάσεις και αντιπαλότητες; Ένας αμύθητος θησαυρός που κρύβει το νησί και εσείς καλείστε να ανακαλύψετε το μυστικό του και να δώσετε οριστική λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα. Όπως συνηθίζουν παιχνίδια βασισμένα σε “εξωγενές” υλικό, το World Seeker αναμειγνύει την ιστορία του One Piece με νέα στοιχεία, προσφέροντας ένα σενάριο κατανοητό στους νέους στον κόσμο του One Piece και αναγνωρίσιμο στους παλιούς φαν. Δεν καταφέρνει βέβαια να φτάσει το επίπεδο του anime, αλλά απλά να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο.

Οι μάχες είναι εντυπωσιακές.

Κι αυτό χαντακώνεται όμως από τις αποστολές που αναλαμβάνετε, κυρίως τις δευτερεύουσες που δείχνουν έντονα ότι προστέθηκαν για να “γεμίσουν” το παιχνίδι και όχι για να προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Περιλαμβάνεται πολύ ανούσιο πήγαινε-έλα μεταξύ περιοχών και χαρακτήρων που συχνά γίνεται για άσκοπες συζητήσεις, οι οποίες άνετα θα μπορούσαν να έχουν γίνει νωρίτερα ή και καθόλου. Οι περισσότερες αποστολές είναι αδιάφορες και θυμίζουν αρχαίες εποχές όπου το να μιλάμε με ΑΙ χαρακτήρες και να τους κάνουμε χάρες μας φαινόταν... συγκλονιστικό. Δεν έχει νόημα να είσαι ο καπετάνιος των πιο επικίνδυνων πειρατών της εποχής και να χαραμίζεσαι μαζεύοντας υλικά για συνταγές μαγειρικής ή να λύνεις οικογενειακά προβλήματα. Κάποια στιγμή αναρωτιόμουν ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός μου σε αυτό το παιχνίδι, να συνθλίψω το ναυτικό και να τρομοκρατήσω τους αντίπαλους πειρατές ή να βοηθήσω δύο νέους να βρουν τον ερωτά τους που εμποδίζεται λόγω των πολιτικών διαφορών των γονέων τους; Εφόσον επέλεξαν RPG μονοπάτια, οι δημιουργοί οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο πήχης στην εποχή μας είναι πολύ ψηλά και οι αποστολές τύπου “πήγαινε να βρεις το δαχτυλίδι της γυναίκας μου που έχασα επειδή γκρεμοτσακίστηκα σε εκείνη την πλαγιά” πλέον είναι ξεπερασμένες.

To ελαστικό σώμα του Luffy είναι ικανό για θεαματικά χτυπήματα με μεγάλης εμβέλειας, κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μπορεί να εκτοξεύεται τάχιστα σε όποιο σημείο θέλει. Επιτίθεστε με δύο στιλ μάχης, αργό με δυνατά χτυπήματα και γρήγορο με πολλά συνεχόμενα χτυπήματα, επιλέγοντας ανάλογα με τον εχθρό. Εκτός από το κουμπίο για χτυπήματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την σκανδάλη και με το μακρύ χέρι του Luffy να τιναχτείτε στο περιβάλλον ή πάνω σε έναν εχθρό. Με την μάχη κερδίζετε πόντους εμπειρίας που ξοδεύετε σε έναν αξιόλογο αριθμό αναβαθμίσεων των χτυπημάτων και νέων κινήσεων προσθέτοντας έτσι μια καλή ποικιλία στην κίνηση και τις επιθέσεις σας. Όσο μοιράζετε σφαλιάρες γεμίζετε και ως τρεις μπάρες ενέργειας που την χρησιμοποιείτε για πιο σφοδρά χτυπήματα. Η πιο δυναμική χρήση αυτής της ενέργειας είναι να μπείτε για λίγο διάστημα σε gear four κατάσταση, όπου o Luffy γιγαντώνεται και είναι ασταμάτητος. Ειδικά στις μάχες με boss αυτή η χρήση του gear four είναι άκρως αποτελεσματική. Γενικώς οι μάχες είναι διασκεδαστικές και αναπαριστούν εύστοχα τις κινήσεις του Luffy, προσφέροντας θεαματικό και απολαυστικό ξύλο.

Πέρα από τις αποστολές και τις μάχες, μπορείτε να μαζεύετε θησαυρούς και διάφορα υλικά παντού στο νησί, πηγαίνοντάς τα στο πλοίο σας, όπου τα μέλη του πληρώματός σας μπορούν να τα μετατρέψουν σε εξοπλισμό με τον οποίο βελτιώνετε τα στατιστικά σας. Αν και ο υπότιτλος του παιχνιδιού και η παρουσία του πλοίου σας προϊδεάζουν για θαλάσσια ταξίδια, περιέργως δεν πάτε πουθενά και όλη η δράση διαδραματίζεται στο νησί.

Tα boss-ναύαρχοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

Τα γραφικά είναι όμορφα και πολύχρωμα με τους χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι όπως στο anime, ενώ το νησί είναι αρκετά μεγάλο όπως και οι πόλεις και οι βάσεις που επισκέπτεστε. Ο κόσμος πάντως που συναντάτε είναι ελάχιστος για το μέγεθος των πόλεων. Γυρνώντας στο περιβάλλον του Prison Island πετυχαίνετε μόνο ομάδες πειρατών ή ναυτικών, όχι απλούς πολίτες ή έστω μερικά ζώα. Στα του ήχου, ακούτε μουσικά κομμάτια που παραπέμπουν στο anime. To ίδιο ισχύει και για τις φωνές των χαρακτήρων κατά την διάρκεια των βίντεο, αν και δεν υπάρχουν σκηνές για όλες τις συζητήσεις, καθώς οι περισσότεροι διάλογοι γίνονται με κείμενο και οι χαρακτήρες απλά μουγκρίζουν κάνοντας διάφορες κινήσεις και λέγοντας το όνομά σας.

Το One Piece: World Seeker απευθύνεται κυρίως στους φίλους του One Piece που θέλουν να ζήσουν σε παιχνίδι τους χαρακτήρες του. Αν είστε φαν και το βρείτε με χαμηλότερη τιμή, είναι μια καλή ευκαιρία.

Θεαματικές μάχεςΌμορφα γραφικάΑισθητά άδειος χάρτηςΑδιάφορες δευτερεύουσες αποστολέςΠολύ άσκοπο πήγαινε-έλαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:GanbarionΕΚΔΟΣΗ:Bandai NamcoΔΙΑΘΕΣΗ:Bandai Namco Partners HellasΕΙΔΟΣ:Action-adventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.bandainamcoent.com/games/one-piece-world-seekerHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:15/3/2019

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα