Stealth Inc: A Clone in the Dark

Το Stealth Inc: A Clone in the Dark αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα αυτού που οι Άγγλοι λένε «from rags to riches» και που στα ελληνικά αποδίδουμε ως «απ’ τα αλώνια στα σαλόνια». Το παιχνίδι πρωτοέκανε την εμφάνισή του ως δωρεάν τίτλος στο Steam με τον τίτλο Stealth Bastard Deluxe: Tactical Espionage Arsehole. Η υποδοχή που του επιφύλαξε το κοινό ήταν τέτοια, ώστε η Curve Studios προχώρησε στην

ανάπτυξη μιας βελτιωμένης έκδοσης την οποία διέθεσε επί πληρωμή. Και καθώς η Sony έχει… ερωτευτεί τα indie games, η οικογένεια του PlayStation με τα PS3 και PS Vita, ήταν μάλλον φυσιολογικά η επόμενη στάση.

Σενάριο και τα ρέστα

Στο Stealth Inc: A Clone in the Dark ελέγχεις μια σειρά από άβουλους κλώνους οι οποίοι καλούνται να βρουν τον δρόμο τους σε μια σειρά από επίπεδα γεμάτα παγίδες, κάμερες, ρομπότ και διαδρόμους. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Απλά πρέπει να βρεις τον τρόπο και έπειτα από κάμποσους θανάτους να φτάσεις στην έξοδο του εκάστοτε level. Παιχνιδάκι, ε;



Gameplay

Το Stealth Inc. θα σου θυμίσει κάτι από Super Meat Boy σε ό,τι αφορά το gameplay του. Οι κλώνοι που χειρίζεσαι δεν κάνουν τίποτα άλλο πέραν του να πεθαίνουν ακατάσχετα! Τα 2D επίπεδα στα οποία θα δοκιμάσεις την τύχη σου είναι γεμάτα παγίδες και κάμερες. Ο τίτλος του παιχνιδιού δεν είναι τυχαίος: πρέπει να παραμείνεις αθέατος με κάθε κόστος, ειδάλλως θα βρεις φρικτό θάνατο και η A.I. δεν θα χάσει την ευκαιρία να σε… trollάρει! Ο εκάστοτε κλώνος σου φορά γυαλιά νυχτερινής όρασης τα οποία αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το πόσο εκτεθειμένος είναι (με πράσινο είσαι εντάξει, με πορτοκαλί υπάρχει θέμα, με κόκκινο ξεκίνα να τρέχεις) και ουσιαστικά αυτή είναι η μόνη βοήθεια που προσφέρει αφού κατά τα άλλα απλά… κινείται, πηδάει, σέρνεται και σπρώχνει αντικείμενα.

Η λογική του Stealth Inc. είναι καθαρά trial & error. Μέσα από τις δεκάδες (αν όχι εκατοντάδες) δοκιμές θα μάθεις απ’ έξω κι ανακατωτά το κάθε επίπεδο προκειμένου να φτάσεις στο σημείο αν βαθμολογηθείς με «S» και να σκαρφαλώσεις ψηλότερα απ’ τους φίλους σου στα leaderboards. Α, και μ’ αυτόν τον τρόπο μην εκπλαγείς αν ένα level διάρκειας 1-2 λεπτών σου πάρει… καμιά μέρα!

Και από εμφάνιση;

Η αισθητική των επιπέδων του Stealth Inc. μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε Abe’s Odyssey και Metal Gear Solid. Τα βιομηχανικά levels φαίνονται θεσπέσια στην οθόνη του Vita, την ώρα που το soundtrack που θα συνοδεύσει τις προσπάθειές σου παραπέμπει σε… ρετροκαταστάσεις! Οι δε θάνατοι που θα βρουν οι κλώνοι σου είναι όλοι εμπνευσμένοι με τα διάφορα τέτοιου τύπου εφεδάκια να προσθέτουν στο όλο πακέτο την απαραίτητη δόση… χαριτωμενιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα