State of Decay

Σπλάττερ, ζόμπια, μεταποκαλυπτική εποχή. Αν όλα αυτά σε «χαρακτηρίζουν» τότε σίγουρα θα πρέπει να ρίξεις ένα βλέφαρο και στο State of Decay για το Xbox 360.

Σενάριο και τα ρέστα

Το παιχνίδι θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη σειρά The Walking Dead. Οπότε αν είσαι φαν της, θα γίνεις φαν και αυτού. Ξεκινάς λοιπόν με έναν χαρακτήρα με όνομα Marcus, και γυρνώντας από το ψάρεμα με τον φίλο σου τον Ed, ανακαλύπτεις

πως έχουν εμφανιστεί ζόμπι παντού. Αφού λοιπόν φτάνετε σε ένα καταφύγιο με επιζώντες, αποφασίζετε να κάνετε μια βόλτα τριγύρω για να δείτε τί «παίζει». Αφού λοιπόν σώσετε τη Maya από τα ζόμπια και γυρίσετε στο καταφύγιο θα τους βρείτε όλους σκοτωμένους (φαγωμένους δηλαδή :P) και φεύγοντας από εκεί θα κατευθυνθείτε προς μια εκκλησία με άλλους επιζώντες, όπου και θα αρχίσει η περιπέτεια σας.



Gameplay

Το παιχνίδι κατατάσσεται στα Arcade παιχνίδια του Xbox 360 και υπάρχει μόνο single-player. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει μπόλικο υλικό, καθώς η πλοκή εξελίσσεται ανάλογα με τις αποφάσεις που θα πάρεις. Το State of Decay είναι ένα τρίτου προσώπου survival horror (τι μας λες; :P) ανοιχτού κόσμου παιχνίδι –εξού και οι ελεύθερες επιλογές στις αποστολές του παιχνιδιού. Στο παιχνίδι έχεις κάποιο καταφύγιο, και κάνεις επιδρομές σε εγκαταλελειμμένα σουπερμάρκετ, ψάχνοντας για προμήθειες και φάρμακα. Όταν θα κάνεις θόρυβο, είτε με το όπλο σου, είτε με άτσαλο looting, ορδές από ζόμπι θα αρχίσουν να έρχονται προς το μέρος σου (κλασικά πράγματα). Όσο προχωράς αναβαθμίζονται οι ικανότητες σου στα όπλα, στην αντοχή και σε άλλα πράγματα, ενώ σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού θα βρεις κάνα κατοστάρικο διαφορετικά πιστόλια και περίπου 40 melee όπλα.

Και από εμφάνιση;

Το State of Decay δεν θα σε απογοητεύσει από άποψη γραφικών, ενώ θα μπεις για τα καλά στο κλίμα της μεταποκαλυπτικής εποχής, προσπαθώντας να επιζήσεις από τα ζόμπια. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι το splatter που θα σκάει στην οθόνη σου συνεχώς όταν σφάζεις τους νεκροζώντανους!

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife