StarCraft II: Legacy of the Void

H τριλογία StarCraft II με την επική μάχη μεταξύ Protoss, Terran και Zerg ολοκληρώνεται με αναμενόμενο τρόπο και χωρίς εκπλήξεις. Από άποψη περιεχομένου του single-player, το LotV είναι αρκετά χορταστικό: υπάρχουν τρεις αποστολές προλόγου, 19 στη βασική ιστορία και άλλες τρεις (εξαιρετικά ανατρεπτικές και απαραίτητες) στον Επίλογο. Ο Επίλογος μάλιστα, καταφέρνει και κλείνει όλη την ιστορία του Starcraft με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο: δεν έλειψαν μερικά «τυρένια» κλισέ στο τέλος, αλλά μην ξεχνάμε ότι το βασικό γράψιμο στη Blizzard

δεν το έχει αναλάβει και κανένας Ντοστογιέφσκι. Ακόμα κι έτσι πάντως, είναι προτιμότερη αυτή η ολοκλήρωση: δεν υπάρχουν ερωτηματικά και υπονοούμενα, ούτε μπηχτές για sequels. Από εδώ και πέρα θα έχουμε τις κυκλοφορίες κάποιων map-packs (έχει ήδη ανακοινωθεί το πρώτο πακέτο με τις “Περιπέτειες της Nova”) κι αυτό ήταν όλο.Το StarCraft II τελείωσε.

Η δομή του single-player παραμένει η ίδια: μέσα από τα κλασσικά cut-scenes, η ιστορία του διαγαλαξιακού πολέμου αποκορυφώνεται, αυτή τη φορά μέσα από την οπτική των Protoss. Κάθε φορά θα αναλαμβάνετε μια αποστολή που ξεκλειδώνει και μια νέα μονάδα, θα μπορείτε να μαζεύετε αναβαθμίσεις για τις δυνάμεις σας αν κάνετε δευτερεύουσες αποστολές, ενώ αυτή τη φορά θα έχετε το απο μηχανής θεό-υπερσκάφος των Protoss να βοηθάει από τροχιά με πανίσχυρες ικανότητες. Τα επίπεδα περνάνε, η ιστορία βαθαίνει, οι μονάδες σας και οι αναβαθμίσεις πληθαίνουν και 20 περίπου ώρες μετά θα παίζετε τις τελικές, επικές αποστολές του παιχνιδιού.H συνταγή είναι γνωστή και αγαπημένη, ο βηματισμός είναι ζωηρός, οι αναβαθμίσεις και οι νέες μονάδες κρατάνε ψηλά τον δείκτη εθισμού και όπως γίνεται συχνά στα παιχνίδια της Blizzard, απλά δεν μπορείς να σταματήσεις να παίζεις.

Με την ολοκλήρωση του τρίπτυχου, η ιστορία τελειώνει και πλέον έχουμε να ασχολούμαστε με το multiplayer. Είναι εμφανής η φροντίδα που δείχνει πια η Blizzard στο κομμάτι του multiplayer. Δεν είναι μόνο το ανταγωνιστικό κομμάτι, όπου το StarCraft είναι πλέον εθνικό σπορ σε ανατολικές χώρες στις οποίες ο ηλεκτρονικός αθλητισμός είναι καθημερινότητα, αλλά και το συνεταιρικό, όπου υπάρχουν λειτουργίες co-op και Archon (ταυτόχρονη διαχείριση της ίδιας βάσης από δύο φίλους) που ενώνουν τους παίκτες αντί να τους βάλουν αντιμέτωπους. Οι νέες μονάδες φρεσκάρουν γενικώς το σκηνικό του ανταγωνιστικού multiplayer, αλλά τα βασικά στοιχεία, οι στρατηγικές και η τεχνοτροπία παραμένουν ίδια.

Το Starcraft II Legacy of the Void δεν είναι ένα απλό παιχνίδι: φέρει μεγάλο βάρος στους ώμους του, καθώς κλείνει το τρίπτυχο του Starcraft II, ένα παιχνίδι που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να έχουμε στην καθημερινότητά μας. Το 2010 βγήκε το Wings of Liberty, ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και έξι χρόνια λοιπόν παρακολουθούμε αυτόν τον πολύ σημαντικό τίτλο που ξεκίνησε ως ένα απλό sequel αλλά διογκώθηκε σε μια τεράστια τριλογία. Και μπορεί το Multiplayer και τα επόμενα map packs που θα έρθουν να δώσουν λίγη ακόμα ζωή, αλλά ένα επικό κεφάλαιο του PC gaming κλείνει και αυτό μπορεί να φέρει μόνο συγκίνηση. En Taro Adun!

The post StarCraft II: Legacy of the Void appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα