Remember Me

Έχοντας πήξει τον τελευταίο χρόνο με τις ανακυκλώσεις παλαιών franchises, η Capcom κάνει τη διαφορά και φέρνει στις οθόνες μας έναν ολοκαίνουριο τίτλο, με φρέσκες ιδέες και πρωτότυπη ιστορία που συναρπάζει! Το όνομα αυτού; Remember Me.

Σενάριο και τα ρέστα

Έτος 2084. Βρισκόμαστε στο Νέο Παρίσι, στο ζενίθ των τεχνολογικών ανακαλύψεων, με την πόλη να έχει χωριστεί στα δύο. Μια πλούσια με επιβλητικά κτήρια και κυριλέ κατοίκους, και μια άλλη, υπονομευμένη, στην οποία κυριαρχεί η φτώχεια. Μέσα σε όλα αυτά κάνει την εμφάνιση

του ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το Memorize, το οποίο αποθηκεύει τις μνήμες του χρήστη επιτρέποντάς του να τις μοιραστεί με άλλους. Η τεχνολογία αυτή δεν αργεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο παρακολούθησης και καταστολής, και όπως είναι λογικό ξεσπούν αντιδράσεις με πρωτεργάτη μια αντιστασιακή οργάνωση, τους Errorists. Εσύ αναλαμβάνεις τον ρόλο της Nilin, κυνηγό αναμνήσεων και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης αυτής, μετά από τη σύλληψή της και την διαγραφή των αναμνήσεών της, οπότε και καλείσαι να επαναφέρεις τις μνήμες της και να καταστρέψεις το Memorize.



Gameplay

Όσον αφορά τη μάχη, το Remember Me στηρίζεται στο μηχανισμό των combos. Καθώς προχωράς μέσα στο παιχνίδι θα κερδίζεις Pressens, κινήσεις δηλαδή οι οποίες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: δύναμη, επούλωση της υγείας, λιγότερος χρόνος επαναφόρτισης σούπερ επιθέσεων και διπλασιασμό των προηγούμενων κινήσεων. Αυτές τις κινήσεις μπορείς να τις εισάγεις στις δικές σου αλυσίδες combo προκειμένου να έχεις τα επιθυμητά για σένα αποτελέσματα. Υπάρχει επίσης μια κατηγορία σούπερ κινήσεων, οι S-Pressen, οι οποίες αποδεικνύονται απαραίτητες σε μάχες με bosses, μετά την χρήση τους όμως πρέπει να περιμένεις να «γεμίσουν». H πρωταγωνίστρια μας όμως, έχει κι άλλους άσους στο μανίκι της. Πιο συγκεκριμένα, ακουμπώντας τους εχθρούς της μπορείς να μπαίνεις μέσα στις αναμνήσεις τους και να αλλάζεις διάφορες λεπτομέρειες κάνοντάς τους ουσιαστικά πλύση εγκεφάλου για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς σου. Από εχθρούς θα συναντήσεις «κάθε καρυδιάς καρύδι». Τεράστια ρομπότ, πλήθος διαφορετικών ειδών μεταλλαγμένων, κλάσεις αστυνομικών και bosses, με τον κάθε αντίπαλο να θέλει τη δική του αντιμετώπιση.

Και από εμφάνιση;

Το Remember Me είναι «ηδονή» για τα μάτια. Το Νέο Παρίσι, αν και κλειστό, έχει όμορφα σοκάκια και περίτεχνα κτίρια, ενώ και η καταπιεσμένη του πλευρά σε μπάζει στο σκοτεινό κλίμα. Οι χαρακτήρες είναι καλοσχεδιασμένοι και προσεγμένοι, αν και μερικοί χάνουν λίγο στο συγχρονισμό ήχου-χειλιών. Οι κινήσεις από τα combos έχουν ομαλή ροή, ενώ και οι «τελειωτικές» κινήσεις είναι κάθε φορά διαφορετικές. Με λίγα λόγια δε θα έχεις παράπονο από εικαστικής απόψεως.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife