Pokemon X & Y

Η Game Freak μαζεύοντας όλη τη γνώση και την εμπειρία της ως τώρα σίγουρα τα έδωσε όλα σε αυτούς τους δύο τίτλους. Οι Pokemon X & Y είναι οι πρώτοι τρισδιάστατοι τίτλοι της σειράς Pokemon. Στα χέρια μου πήρα την Y και καλύτερα να μην πολυλογώ και να μπω στο ψητό!

Σενάριο και τα ρέστα

Η νέα μας περιπέτεια λαμβάνει μέρος στη περιοχή Kalos. Ο καθηγητής

Syncamore διαλέγει πέντε παιδιά μαζί με εσένα και σας μοιράζει Pokedex (τι άλλο;) και τα αρχικά σας Pokemon. Θα ξεκινήσεις ένα τεράστιο και διασκεδαστικό ταξίδι, θα πιάσεις και θα εκπαιδεύσεις Pokemon, θα δώσεις επικές μάχες με τους αρχηγούς των γυμναστηρίων (Gym Leaders),θα σταματήσεις τα σχέδια της ομάδας Flare, και θα γίνεις ο πρωταθλητής όπως σε κάθε τίτλο της σειράς μέχρι τώρα.



Gameplay

Το gameplay αλλάζει ολοκληρωτικά. Ο κόσμος που ταξιδεύεις έχει πλέον τρεις διαστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλοί νέοι μηχανισμοί. Φροντίζεις τους μικρούς σου φίλους και παίζεις μαζί τους μέσω του Pokemon Amie, ενώ τους εκπαιδεύεις σκληρά με το Super Training και ανεβάζεις τα στατιστικά τους. Μια από τις πιο συναρπαστικές προσθήκες είναι οι Mega Evolutions, ή αλλιώς η «τέταρτη» εξέλιξη η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο μέσα στη μάχη με τη χρήση μιας Mega Stone. Εκτός του στόχου να γίνεις ο καλύτερος εκπαιδευτής Pokemon στο Kalos, μπορείς να ανταγωνιστείς άλλους παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ναι καλά κατάλαβες, υπάρχουν και online δυνατότητες. Μπορείς να ανταλλάξεις Pokemon online και να δώσεις power ups σε φίλους ή απλά περαστικούς. Το καλύτερο όμως είναι οι online μάχες και μάλιστα με πίνακα βαθμολογίας. Άρα και να τερματίσεις το παιχνίδι σε περιμένουν ακόμα πολλές προκλήσεις.

Και από εμφάνιση;

Οι Pokemon X & Y σίγουρα αξιοποιούν στο έπακρο ό,τι έχει να προσφέρει η κονσόλα. Ο κόσμος είναι τεράστιος, καλοφτιαγμένος και τίγκα στο χρώμα. Οι μάχες είναι άψογα σκηνοθετημένες και η κάμερα παίρνει πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, δίνοντας μια μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου από αυτή που είχαμε συνηθίσει σε προηγούμενους τίτλους. Δυστυχώς, η λειτουργία 3D δεν είναι διαθέσιμη σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού και παρατήρησα μια μικρή πτώση στο framerate, αλλά παρόλα αυτά δίνει «άλλο βάθος» στο παιχνίδι. Από θέμα ήχου δίνουν ρέστα οι μελωδίες που σου δημιουργούν αυτή τη δυνατή αίσθηση «Pokemon» (οι παλιοί φαν της σειράς με καταλαβαίνουν απόλυτα) και ιδίως στις σημαντικές μάχες του παιχνιδιού ίσως να θες να συνδέσεις το 3DS και στα ηχεία σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife