Need for Speed: Rivals

Η σειρά Need for Speed επιστρέφει δριμύτερη με το Need for Speed: Rivals, το νεότερο, next-gen επεισόδιό της το οποίο πέραν των «στάνταρ» PS3, Xbox 360 και PC διατίθεται επίσης σε PS4 και Xbox One.

Συνδυάζοντας στοιχεία προηγούμενων τίτλων του franchise και ολοκαίνουρια χαρακτηριστικά που εισήγαγε η Criterion, το Need for Speed: Rivals έρχεται να προσφέρει μια αν μη τι άλλο «χορταστική» εμπειρία κυνηγητού στους δρόμους. Οι «κλέφτες κι αστυνόμοι» ποτέ δεν ήταν συναρπαστικότεροι!

Σενάριο και τα ρέστα

Στο Need for Speed: Rivals παίζεις είτε ως οδηγός, είτε ως αστυνομικός. Στην πρώτη περίπτωση οδηγείς αμέριμνος στους δρόμους του Redmond (μια εναλλακτική έκδοση της Καλιφόρνιας), παραβιάζοντας τα όρια ταχύτητας, αποδεχόμενος τις προκλήσεις των άλλων οδηγών και αποφεύγοντας τη σύλληψη από τα όργανα του νόμου, ενώ στη δεύτερη περίπτωση κάνεις… ακριβώς τα αντίθετα! Το καλύτερο όλων; Μπορείς να πας από τη μία στην άλλη και τούμπαλιν με το πάτημα ενός κουμπιού!



Gameplay

Ο κόσμος στο Need for Speed: Rivals είναι ανοιχτός, κάτι που σημαίνει ότι θα ξοδέψεις άπειρα λίτρα βενζίνης τριγυρνώντας δεξιά κι αριστερά. Το περιβάλλον είναι αγροτικό με διαδρομές σε βουνά και λαγκάδια, λόγγους και την ακτογραμμή, και όχι αστικό βέβαια, κάτι που ίσως να χαλάσει όσους περίμεναν μια επανάληψη του Need for Speed: Most Wanted. Η εμπειρία που θα σου προσφέρει ο τίτλος της Criterion (αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη σουηδική Ghost Games) διαφέρει, ανάλογα την παράταξη που θα επιλέξεις.

Ως «racer» θα βρεις άλλους στον δρόμο σου, θα κοντραριστείς μαζί τους και θα προσπαθήσεις να αποφύγεις τους μπάτσους. Θα μαζέψεις Speed Points τα οποία θα αποθηκεύσεις στα διάφορα κρησφύγετά σου ανά την επικράτεια. Ως αστυνομικός θα κυνηγήσεις παρανόμους και θα προσπαθήσεις να τους σταματήσεις με κάθε τρόπο, μηδενίζοντας τη συγκομιδή τους. Και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις να κάνεις με πραγματικούς αντιπάλους αφού το παιχνίδι σε τοποθετεί σε servers γεμάτους κόσμο –και μάλιστα δίνει προτεραιότητα στη friend list σου σε Xbox LIVE και PSN!

Και από εμφάνιση;

Εδώ το παιχνίδι στις next-gen κονσόλες δίνει ρέστα. Δεν λέω, καλό είναι και σε Xbox 360/PS3 όμως σε PS4 (και λογικά και σε Xbox One, αν και το δοκίμασα μόνο στο σύστημα της Sony) είναι όλα τα λεφτά! Η Frostbite 3 μηχανή γραφικών κάνει παπάδες με τρομερές φωτοσκιάσεις, αλλαγές καιρικών συνθηκών που κόβουν την ανάσα και λεπτομέρεια στα 1080p που όμοιά της δεν έχεις ξαναδεί. Ιδιαίτερα τα βίντεο παρουσίασης κάθε νέου μοντέλου που αγοράζεις/ξεκλειδώνεις θα τα ζήλευε και ο Τζέρεμι Κλάρκσον την ώρα που τα in-game γραφικά θα σου θυμίζουν σε κάθε στροφή cinematic βίντεο…

The post Need for Speed: Rivals appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα