Nacon Revolution Pro PS4 Controller Review «Για Pro gaming υψηλών προδιαγραφών»!

Ένας gamer πρέπει πάντοτε να πηγαίνει κατάλληλα εξοπλισμένος στη «μάχη», για αυτό και το χειριστήριο του λειτουργεί πολλές φορές ως η προέκταση του χεριού του. Αναμφίβολα, τα συμβατικά χειριστήρια που έρχονται μαζί με την κονσόλα μας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της πλειονότητας των gamers, ωστόσο το θέμα είναι τι γίνεται πολλές φορές με εκείνους που αναζητούν το κάτι παραπάνω από το controller τους, που επιθυμούν κάτι πιο «δυνατό» και «αξιόπιστο» από τα συνηθισμένα, ένα χειριστήριο

που να έχει ένα πιο «pro gaming» προσανατολισμό. Αυτή την «εσωτερική» gaming ανάγκη που σίγουρα νιώθουμε πολλοί ικανοποιεί το Nacon Revolution Pro, μία πρόταση υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να γίνει το καλύτερο όπλο στην φαρέτρα του εκάστοτε PS4 gamer και που αποτελεί ουσιαστικά (μαζί με το Raiju της Razer) την απάντηση της Sony στο «Elite» χειριστήριο της Microsoft.

Different but… beautiful!

Η πρόταση της Nacon (που είναι official licensed από τη Sony) αμέσως διακρίνεται για τον premium προσανατολισμό της και αυτό είναι κάτι που φαίνεται αμέσως με το που κάποιος δει την συσκευασία και αρχίσει να πιάνει στα χέρια του ένα – ένα τα συνοδευτικά αξεσουάρ (θα βρείτε στη συσκευασία εκτός από τα manuals, μία θήκη, το καλώδιο, τα αντίβαρα και ένα κλειδάκι). Όλα προσεκτικά τοποθετημένα και με το χειριστήριο να διαθέτει έναν σχεδιασμό που έχει μελετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει τεράστια άνεση σε οποιονδήποτε gamer (όσο απαιτητικός κι εάν είναι), το Nacon Revolution η πρώτη άμεση εντύπωση που σού αφήνει είναι φυσικά ότι πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Ξεκινώντας πρώτα από τους αναλογικούς μοχλούς, αυτό που αμέσως μας έκανε εντύπωση ήταν τόσο η διαφορετική διάταξη τους σε σύγκριση με τα original PS4 controllers (και άλλα pro controllers) -ακολουθώντας έτσι μία παρόμοια λογική που συναντούμε στα controllers των Xbox 360 και Xbox One – όσο και το μεγάλο ύψος τους. Ο αριστερός μοχλός διαθέτει στο επάνω τμήμα του μία σειρά από αυλακώσεις που αν μη τι άλλο βοηθούν σε σημαντικό βαθμό, ώστε ο αντίχειρας να μένει «γαντζωμένος» στο controller. Ο δεύτερος μοχλός (που έχει επάνω του το logo της Nacon) αφήνει μία περισσότερο «πλαστική» αίσθηση και έχει ελαττωμένο grip σε σύγκριση με τον άνω αριστερά μοχλό. Παρόλα αυτά, δοκιμάζοντας και τους δύο μοχλούς στο PES 2017 είναι εμφανές πως η Nacon έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς προσφέρουν ευελιξία και υψηλή απόκριση.

Πέραν των αναλογικών μοχλών, το Nacon Revolution διαθέτει ένα 8-directional D-Pad που διακρίνεται για τον στιβαρό του χαρακτήρα και για την πιο σκληρή αίσθηση που αφήνει, ενώ τα main buttons (τρίγωνο, X, κύκλος και τετράγωνο) που βρίσκονται σε κάθε Dual Shock controller από την εποχή που γεννήθηκε το PlayStation είναι εμφανώς μεγαλύτερα σε σύγκριση με τα συμβατικά χειριστήρια της Sony. Αναμφίβολα, η αύξηση στο μέγεθος των fire buttons προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στoυς gamers. Από το χειριστήριο της Nacon δεν απουσιάζει το Touch Pad, αλλά και τα κλασικά Share, options και PS buttons, ενώ στην κάτω πλευρά υπάρχει το κλασικό audio input jack των 3.5mm. Γυρίζοντας από την μπροστινή πλευρά το χειριστήριο της Nacon μπορούμε να διακρίνουμε τα R1 και L1 buttons και τις σκανδάλες που βρίσκονται ακριβώς από κάτω, με τον σχεδιασμό τους να επιτρέπει το εύκολο και άνετο πάτημα, αλλά και την υποδοχή για την προσάρτηση του καλωδίου που συνδέει το χειριστήριο στην κονσόλα.

Εκεί βέβαια που συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι στην κάτω επιφάνεια, όπου υπάρχει το mode button, το οποίο ουσιαστικά ενεργοποιεί το χειριστήριο σε δύο διαφορετικά modes. Το πρώτο Mode θέτει σε λειτουργία το Nacon Pro Controller όπως ένα κανονικό Dual Shock χειριστήριο (ανάβοντας ένα χαρακτηριστικό μπλε φως στο εσωτερικό του δεξιού αναλογικού μοχλού), ενώ σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί το Mode 2 του χειριστηρίου (κόκκινο χρώμα στο μοχλό), τότε ουσιαστικά τίθενται σε λειτουργία οι customized ρυθμίσεις που έχει ορίσει ο εκάστοτε gamer μέσω του ειδικού software. Το εύχρηστο software δίνει τη δυνατότητα για τον ορισμό διαφορετικών buttons από την κλασική σύνθεση, ανάλογα με τις ανάγκες (και τις «ορέξεις») του κάθε user. Επιπλέον, στο κάτω τμήμα υπάρχουν τα τέσσερα πρόσθετα buttons (Μ1 έως Μ4), τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν ως alternatives στα main buttons του χειριστηρίου.

Φυσικά, οι εκπλήξεις δεν σταματούν μόνο εδώ, καθώς το Nacon Revolution δίνει τη δυνατότητα για αυξομείωση του βάρους του μέσω ειδικών αντίβαρων (θα βρείτε 2 αντίβαρα με βάρος 10 γραμμάρια, 2 με 14 γραμμάρια και 2 με 17 γραμμάρια). Στα πλαϊνά grips του χειριστηρίου υπάρχει μία ειδική εσοχή στην οποία μπορείτε να εισάγετε τα αντίβαρα και τα οποία ασφαλίζουν / απασφαλίζουν με ένα ειδικό κλειδάκι (που θα βρείτε στη συσκευασία).

Η δυνατότητα αυτή είναι σίγουρα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του “Pro” χειριστηρίου της Nacon, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε gamer να προσαρμόσει το βάρος του χειριστηρίου σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Nacon είναι ένα ενσύρματο controller (έρχεται με braided αποσπώμενο καλώδιο μήκους 3 μέτρων), πράγμα που σημαίνει ότι εξασφαλίζει μηδαμινό lag στην επικοινωνία ανάμεσα στο χειριστήριο και στην κονσόλα (που ως γνωστόν είναι ζωτικής σημασίας σε ένα eSports tournament).

That “Pro” Feeling!

Δοκιμάζοντας το Pro controller της Nacon δεν σας κρύβουμε ότι μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, καθώς πρόκειται για μία πρόταση που διακρίνεται για τις υψηλές προδιαγραφές και για τα premium χαρακτηριστικά της. Η ξεχωριστή ευελιξία, ο υψηλός βαθμός προσαρμοστικότητας, η δυνατότητα πολλαπλών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε παίκτη και η «αστεράτη» απόκριση (είναι lag-less όπως άλλωστε κάθε Pro controller που σέβεται τον εαυτό του) αναμφίβολα καθιστούν την πρόταση της Nacon, μία ιδανική επιλογή για τους gamers που θέλουν να αλλάξουν επίπεδο στην gaming εμπειρία τους και να μπουν λίγο στα παπούτσια ενός Pro gamer. Η αλήθεια είναι ότι με το που δοκιμάζεις το Nacon Revolution, μετά ένα απλό Dual Shock 4 χειριστήριο θα σας φανεί αρκετά «φτωχό». Η τιμή του ανέρχεται στα 109 ευρώ και σίγουρα δεν κρίνεται απαγορευτική με βάση πάντοτε τα όσα προσφέρει, για αυτό εάν ψάχνετε για μία αξιόπιστη «Pro» λύση που να μην ξεφεύγει πολύ σε τιμή), τότε η πρόταση της Nacon φαντάζει ως μία «ιδανική» και συμφέρουσα αγορά!

The post Nacon Revolution Pro PS4 Controller Review «Για Pro gaming υψηλών προδιαγραφών»! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα