NBA 2K18 Review

Είναι πολλά χρόνια που το NBA 2K franchise κατέχει τον τίτλο του αρχηγού των basketball videogames, και άξια, όπως σίγουρα ξέρετε όσοι έχετε παίξει κάποιο από τα παιχνίδια της σειράς. Έτσι και τώρα ήρθε η ώρα να υποδεχτούμε τη νέα προσθήκη της 2K Sports. Το NBA 2K18 έρχεται προσφέροντας την καλύτερη interactive

εμπειρία μπάσκετ, αλλά και μία νέα ευχάριστη έκπληξη!

Υπόθεση

Ναι, και όμως, υπάρχει σενάριο! Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του My Career, και του νέου Neighborhood mode, για το οποίο θα πούμε περισσότερα παρακάτω. Είστε ένας φιλόδοξος νεαρός μπασκετμπολίστας, γνωστός απλά ως DJ. Μετά από τη νίκη της ομάδας σας σε μία street διοργάνωση, κερδίζετε την προσοχή από ατζέντηδες και κυνηγούς ταλέντων. Έτσι υπογράφετε το πρώτο σας συμβόλαιο με την ομάδα NBA της επιλογής σας, κάτι που ανοίγει δρόμους προς διαφημίσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, κτλ.

Η καριέρα της γειτονιάς

Θα ξεκινήσουμε με το My Career mode που έχει δεχτεί αρκετές αλλαγές στο NBA 2K18. Πρώτον είναι λιγότερο γραμμικό απ’ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που οφείλεται στο Neighborhood. Το αρχικό βήμα είναι να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας, φτιάχνοντας τον σωματότυπο και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Επίσης επιλέγετε τη θέση που θα παίζει στην ομάδα, και την οποία θα έχει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του / σας. Τέλος, επιλέγετε την αγαπημένη σας ομάδα στο NBA, και τον αριθμό της φανέλας σας. Ξεκινάτε από το τουρνουά street, και συνεχίζετε με τα επίσημα δοκιμαστικά ώστε να γίνετε αποδεκτοί στην ομάδα που επιλέξατε. Το story πλαισιώνουν και δευτερεύοντες χαρακτήρες, φουλ στερεοτυπικοί, αλλά έχουν την πλάκα τους. Προοδεύοντας στην καριέρα σας, μπορείτε να εξελίσσετε τα χαρακτηριστικά του παίκτη σας, όπως την άμυνα, την επίθεση, κ.τλ.

Το νέο πολυδιαφημισμένο στοιχείο που αποτελεί επέκταση του My Career είναι το Neighborhood. Όταν περάσετε την προκριματική φάση, θα μπορείτε να περιηγείστε στην πόλη, σε λογική open world. Τουλάχιστον σε ένα μικρό τμήμα της -μη φανταστείτε καμιά φάση GTA- μιλάμε για κάνα δυο οικοδομικά τετράγωνα όλα κι όλα… Εκεί μπορείτε να παίζετε mini games, να αγοράζετε αθλητικά είδη, να αλλάζετε την εμφάνιση σας, να κάνετε τατουάζ, να αλληλεπιδράτε με άλλους χαρακτήρες, και φυσικά να λαμβάνετε μέρος σε νέους αγώνες. Κάποιες από τις δευτερεύουσες δραστηριότητες, όπως τα μηνύματα και τα social media του χαρακτήρα σας, θα τις ελέγχετε από ένα in-game smartphone. Α, θα αποκτήσετε και το δικό σας πολυτελές διαμέρισμα και μάλιστα με γήπεδο μπάσκετ στο σαλόνι!

Gameplay

Το ξέρετε ήδη, αλλά σε ένα αθλητικό παιχνίδι, όσα «παρελκόμενα» και αν διαθέτει, μόνο ένα στοιχείο έχει σημασία: το gameplay. Ευτυχώς σε αυτό τον τομέα, το NBA 2K18… σκοράρει τρίποντο από την άλλη άκρη του παρκέ! Ο χειρισμός είναι ακόμα πιο βελτιωμένος από τον περσινό τίτλο, προσφέροντας μία πιο ομαλή εμπειρία. Αν και τα controls ενός gamepad είναι πολύ λίγα για τις κινήσεις ενός μπασκετμπολίστα, η 2K Sports κατάφερε και βρήκε έναν τρόπο να φτιάξει τέτοιους συνδυασμούς ώστε να έχετε πάντα τον απόλυτο έλεγχο του γηπέδου. Ακόμα και αν είστε νέος στο NBA 2K, δεν θα αργήσετε να του πάρετε τον αέρα, κυρίως με τη βοήθεια των tutorials.

Όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος NBA δίνουν το παρών, όλοι οι παίκτες, όπως και όλα τα επίσημα γήπεδα (δυστυχώς φέτος δεν υπάρχουν οι ομάδες της Euroleague), ενημερωμένα τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που σταμάτησε ο προγραμματισμός του παιχνιδιού ώστε να προχωρήσει στο στάδιο της παραγωγής. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να επιλέγετε διαφορετική κάμερα, η οποία αλλάζει σε cinematic στη διάρκεια των replays. Ενδιαφέρον έχει και η AI του παιχνιδιού, που δε φαίνεται να «πιάνεται κορόιδο». Αν δηλαδή κάνετε μία κίνηση που θα πετύχει μία φορά, δεν αποτελεί αυτόματα exploit για να κερδίζετε τους αγώνες. Έτσι πρέπει οπωσδήποτε να προσαρμόζετε την προσέγγιση σας κάθε φορά, όπως δηλαδή θα κάνατε αν παίζατε μπάσκετ στην πραγματικότητα.

Τα modes που προσφέρει το παιχνίδι είναι πολλά και διάφορα, και μάλιστα ίσως είναι περισσότερα απ’όσα χρειάζεται ένα αθλητικό videogame. Όλα αυτά περιλαμβάνουν από φιλικούς αγώνες και πλήρες πρωτάθλημα, μέχρι τα απαραίτητα multiplayer modes. Έχουμε όμως και το My Team, που αποτελεί το «strategy» κομμάτι του παιχνιδιού. Εδώ ακολουθεί μία «manager» προσέγγιση, και δυστυχώς αποτελεί άνοιγμα για microtransactions, ενώ είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε κρίνονται απαραίτητα. Όμως ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με το core gameplay, και έτσι μπορείτε να το παρακάμψετε.

Γραφικά & ήχος

Το NBA 2K18 αγγίζει την κορυφή και εδώ. Τα textures των γηπέδων αλλά και των παικτών, ειδικά σε κοντινά πλάνα, είναι μία εμπειρία που έρχεται πιο κοντά στο πραγματικό μπάσκετ όσο κανένα άλλο παιχνίδι. Όμως και το animation, που έχει ίσως μεγαλύτερη σημασία από την ποιότητα των textures, είναι εξαιρετικά φυσικό, όχι μόνο στον αγώνα, αλλά και στους πανηγυρισμούς μετά από τις φάσεις. Το ίδιο ποιοτικά είναι και τα αθλητικά είδη, όπως οι φανέλες αλλά και τα αθλητικά παπούτσια, που είναι πιο περίπλοκα. Μάλιστα, μπορείτε να σχεδιάζετε τα δικά σας παπούτσια, είτε από απλή βάση, είτε με βάση κάποια από τις γνωστές μάρκες.

Ούτε στον ήχο έχει κάνει οποιονδήποτε συμβιβασμό η 2K Sports. Ιδιαίτερα προσεγμένοι είναι οι ήχοι της μπάλας. Ναι, πληθυντικός, γιατί διαφορετικά ακούγεται όταν χτυπάει στο ταμπλό, στο στεφάνι, στο φιλέ, στα χέρια των παικτών… Ακόμα και το «τρίξιμο» που κάνει όταν μπιστάει στο γυαλισμένο παρκέ ακούγεται ρεαλιστικό! Ο σχολιασμός στους αγώνες, αλλά και οι διάλογοι στο My Career δίνουν ρέστα. Όσο για τη μουσική επένδυση, όπως είναι αναμενόμενο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για μπόλικο hip-hop!

Rebound

Το μεγάλο ερώτημα στα αθλητικά παιχνίδια είναι πόσο αξίζει η «αναβάθμιση», δηλαδή να δίνετε 50€ κάθε χρόνο για ένα νέο roster και ίσως λίγο καλύτερα γραφικά. Στην περίπτωση του NBA 2K18 η απόφαση είναι πιο εύκολη, καθώς η βελτίωση βρίσκεται σε αρκετά σημεία. Στα γραφικά, στον χειρισμό, και βέβαια στο νέο εντυπωσιακό open world «Neighborhood» mode (που όμοιο του δεν έχουμε δει ξανά στο παρελθόν σε sports game). Εν ολίγοις, αν πρέπει να κρατήσετε μόνο ένα παιχνίδι μπάσκετ στη συλλογή σας, είναι αυτό!

Ανάπτυξη: Visual Concepts Έκδοση: 2K Sports Διάθεση: CD Media

The post NBA 2K18 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα